Menu Sluiten

Flexibel grootzakelijke energie inkopen voor uw hotel? Wij kunnen u helpen bij het vinden van de beste deal.

Flexibel grootzakelijke energie inkopen voor uw hotel? Wij kunnen u helpen bij het vinden van de beste deal.

Een hotel is vaak groot en verbruikt vanwege de verschillende kamers veel elektriciteit en gas. Een hotel wordt daarom ook wel een grootverbruiker genoemd. De zakelijke energie kosten voor een hotel kunnen hoog oplopen, vandaar dat het belangrijk is om op de juiste manier energie in te kopen. Zakelijke Energietarieven kan u helpen bij het vinden van het meest voordelige energiecontract. Lees de tips in deze blog om erachter te komen hoe wij u van dienst kunnen zijn.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Zakelijke energie inkopen als eigenaar van een hotel

  Uw hotel heeft een grootzakelijke aansluiting als de capaciteit van uw stroomaansluiting meer dan 3X80 Ampère is. Het is dan van belang om op strategische wijze energie in te kopen als eigenaar van een hotel. Energie wordt verhandeld op beurzen. Deze verschillende beurzen bieden elektriciteit aan voor energieleveranciers of grootzakelijke ondernemingen. Zo bestaat er de APX/EPEX-markt en de ENDEX-markt. Per beurs verschilt de wijze van inkoop van energie. Het is afhankelijk van uw bedrijfsvoering en uw mogelijkheden welke beurs het voordeligst is voor de inkoop van energie voor uw hotel. 

  De APX/EPEX-beurs betreft de zogenaamde dagmarkt, waar de tarieven per uur worden aangepast. Op deze manier kunt u profiteren van fluctuaties op deze markt en punctueel energie inkopen. Dit brengt bepaalde risico’s met zich mee, maar de energietarieven op de APX/EPEX zijn ’s nachts wel zeer laag.  Het kan zo zijn dat uw hotelgasten ook ’s nachts van energie gebruik maken en in dat geval is het wel aantrekkelijk om op de dagmarkt energie in te kopen.

  Op de ENDEX-beurs wordt energie ingekocht op termijn. Dit betekent dat voor de overeengekomen termijn de prijs dus vaststaat. Dit zorgt voor zekerheid ten aanzien van uw energiekosten waardoor u de desbetreffende termijn geen omkijken meer heeft naar uw energiezaken. U moet zich als eigenaar van een hotel vaak bezighouden met veel verschillende zaken, waardoor het voordeliger kan zijn om energie in te kopen op de termijnmarkt. Het in de gate houden van de markt is namelijk een tijdrovende bezigheid.

  Het is belangrijk goed te onderhandelen met uw energieleverancier en Zakelijke Energietarieven kan u daarbij helpen. Wij zijn experts op elke energiemarkt en kunnen u van nauwkeurig advies voorzien wat betreft de inkoop van uw zakelijke energie voor uw hotel. Onze energie-experts hebben zo al meerdere hoteleigenaren geholpen om te besparen op hun energierekening door middel van een slimme inkoopstrategie. Wij hebben uitgebreide kennis van de energiemarkten en blijven continu op de hoogte van de koersen. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over energie en kunt u zich bezighouden met andere belangrijke zaken ten aanzien van uw hotel.  

  Gasverbruik van uw hotel

  Grootzakelijke gasverbruikers met een gasaansluiting van meer dan 40 m3 per uur worden op een andere manier gefactureerd dan kleinzakelijke gasverbruikers. De aansluiting van een grootverbruiker heet een G2C-aansluiting (minder dan 170.000 m3 gasverbruik per jaar). Grootzakelijke gasverbruikers worden maandelijks gefactureerd op basis van hun daadwerkelijke gasverbruik. De netbeheerder zorgt voor het meten van de standen van de gasmeter, waarop uiteindelijk de prijs gebaseerd wordt. Dit gaat wel vaak mis. Als de monteur die de meting afleest namelijk op een ongunstig moment komt, zal de schatting van het verbruik hoger uitvallen dan het werkelijke verbruik. Bij grote gasafnemers kan een kleine afwijking in de schatting van verbruik soms wel duizenden euro’s per jaar schelen. Het is daarom verstandig om de meterstanden goed te checken.

  Als u meer dan 170.000 m3 gas per jaar verbruikt, dan heeft u een GXX– of een GGV-aansluiting. U heeft dan een meetinrichting nodig waarbij uw energieleverancier elke dag automatisch de meterstanden kan aflezen. Echter, betekent dit niet dat u de facturen niet meer hoeft te checken. Kleine fouten worden snel gemaakt en kunnen een grote impact hebben op uw energieprijs.

  Flexibel energiecontract voor al uw hotels

  Als u eigenaar bent van een hotelketen, dan heeft u meerdere panden waarvoor u energie moet inkopen. U kunt er dan voor kiezen om voor elk afzonderlijk pand een apart energiecontract af te sluiten of voor alle panden één energiecontract met einddatum. In geval u kiest voor losse contracten, dan krijgt u veel verschillende facturen met uiteenlopende einddata en opzegtermijnen. Dit kan erg onhandig zijn en levert u een hoop extra werk op.  

  Gelukkig is het bij Zakelijke Energietarieven mogelijk om een flexibel aantal aansluitingen bij uw energiecontract af te sluiten. Wij weten precies bij welke energieleveranciers dit voordelig kan. U kunt dan nieuwe aansluitingen bij uw energiecontract voegen, zonder dat er een nieuw contract gesloten hoeft te worden. Dit is wel zo gemakkelijk in geval u eigenaar bent van meerdere hotels.

  Bent u eigenaar van een hotel en wilt u ook ontzorgd worden van al uw energiebezigheden? Neem dan contact met ons op om erachter te komen wat wij voor u kunnen betekenen.

  Verzamelfacturen voor al uw hotels bij afsluiten van één energiecontract  

  Wanneer u ervoor kiest om voor al uw hotels één energiecontract af te sluiten, dan kunt u de energiekosten van al uw panden ook op één factuur laten zetten. Dit is erg handig voor het overzicht en scheelt veel administratief werk. Bovendien is het ook mogelijk om een mutatiebandbreedte af te spreken. Wanneer er een nieuw pand bijkomt in uw hotelketen, kunt u dit kosteloos bijstellen in uw energiecontract. Verzamelfacturen zijn daarom zeer flexibel en verkleinen de kans op een boete.

  Daarnaast doen wij van Zakelijke Energietarieven ook een factuurcheck. Vanwege onze jarenlange ervaring op het gebied van energiefacturen kunnen wij snel inzien of u bij een andere zakelijke energieleverancier goedkoper uit kan zijn. Daarnaast halen we ook de fouten uit uw facturen. Zo voorkomen wij dat u te veel betaalt. Tevens heeft de keuze om bijvoorbeeld maandelijks of per kwartaal de factuur te ontvangen.

  Als eigenaar van een hotel heeft u graag een overzichtelijke factuur van uw zakelijke energie. Het is daarom belangrijk dat de facturering geordend en helder geschiedt. Wilt u uw energiefacturen door ons laten controleren? Neem dan contact met ons op en wij gaan gelijk aan de slag.

  Als hoteleigenaar ontzorgd via Zakelijke Energietarieven

  U moet met nogal wat rekening houden als eigenaar van een hotel(keten). Wij van Zakelijke Energietarieven kunnen door onze jarenlange ervaring op de energiemarkten en intensief contact met energieleveranciers al uw energievragen beantwoorden. Wij bieden u het goedkoopst mogelijke energiecontract aan, helpen u bij de facturering en halen zo nodig fouten uit uw factuur. Wilt u zich niet bezighouden met de energiezaken van uw hotel, maar toch zoveel mogelijk besparen op de energiekosten? Wij gaan graag een vrijblijvend gesprek met u aan.