Menu Sluiten

Zakelijke energie tarieven voor een Strandpaviljoen: de beste inkoopstrategie

zakelijke energie strandpaviljoen

Het seizoen voor strandpaviljoens gaat van start want de zomer staat weer voor de deur. Een strandpaviljoen is seizoensgebonden en afhankelijk van het daarbij horende weer. Voor de eigenaar van een strandpaviljoen is het daarom heel belangrijk om efficiënt om te gaan met alle kosten om winstgevend te blijven. Een van de grootste kosten van een strandpaviljoen is zakelijke energie. In dit artikel bespreken we alle aspecten van zakelijke energie voor strandpaviljoens en de beste inkoopstrategie.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Slim zakelijke energie inkopen als strandpaviljoen

  De energiebehoeften van een strandpaviljoen kunnen sterk variëren afhankelijk van het seizoen. Tijdens de zomermaanden wanneer het paviljoen op volle capaciteit draait zijn de energiebehoeften op zijn hoogst. Denk hierbij aan airconditioning, terras verwarming voor de wat koelere avonden, koeling voor dranken en voedsel en natuurlijk de verlichting. Terwijl in de wintermaanden als het paviljoen weinig of zelfs helemaal niet draait zijn de energiebehoeften nihil. Het is belangrijk om je zakelijke energie dan ook zo slim en strategisch mogelijk in te kopen. De keuze voor welk energiecontract het beste bij jouw strandpaviljoen past kan je af laten hangen van seizoen gebondenheid of prijszekerheid.

  Doordat een strandpaviljoen seizoensgebonden activiteiten heeft kan het slim zijn om hier rekening mee te houden bij het inkopen van zakelijke energie. Een dynamisch energiecontract zou dan een mogelijkheid kunnen zijn. Bij dit type contract beweeg je mee met de markt. Zo kan je in de periode van een laag energieverbruik mee profiteren van lagere prijzen.

  Je kan ook prijszekerheid de doorslag laten geven bij het kiezen van je energiecontract. Bij een vast contract zet je de energieprijs voor een bepaalde periode vast. Dit beschermt tegen prijsschommelingen en maakt budgettering makkelijker. Je komt zo niet voor onverwachte hoge kosten te staan en weet waar je aan toe bent.

  Voorbeeld: Strandpaviljoen Puur is van inkoopstrategie veranderd. Zij hebben nu voor het hoogseizoen de energieprijs vastgezet. Zo weten ze precies waar ze aan toe zijn en komen ze niet voor verrassingen te staan. Dit energiecontract hebben ze vastgezet voor een loopduur van 6 maanden. In het laagseizoen hebben ze gekozen voor een variabel contract. Zo zitten ze niet vast aan een te hoge prijs en profiteren ze mee van eventuele prijsdalingen.

  Duurzame stroom voor strandpaviljoens

  In de maatschappij begint duurzaamheid de laatste jaren steeds zwaarder te wegen. Ook als strandpaviljoen kan je hier niet in achter blijven. Naast dat het goed is voor het milieu kan het ook kostenbesparend zijn op de lange termijn. groene energie kan hiervoor zeker een uitkomst zijn. Voorbeelden van duurzame energiebronnen voor een strandpaviljoen zijn:

  1. Zonnepanelen: Vaak hebben strandpaviljoens een groot dakoppervlak die zich perfect leent voor de installatie van zonnepanelen. Deze kunnen een groot deel van de totale energiebehoefte dekken. Zeker omdat een strandpaviljoen juist in de zomermaanden de piek ervaart in energieverbruik. En daarnaast verbruiken ze in de zomermaanden ook de meeste energie overdag als de zon lekker aan het schijnen is.
  • Windenergie: Omdat het aan de kust vaak wat meer waait kan je hier ook gebruik van maken. Het installeren van kleine windturbines kan een goede bron van duurzame energie zijn. Dit is wel een beetje afhankelijk van de locatie van je strandpaviljoen.
  • Biomassa:  Als er ook een restaurant bij het strandpaviljoen zit kan het gebruik van biomassa, zoals houtpellets een duurzame optie zijn voor de verwarming en het koken.

  Energie-efficiëntie en duurzaamheid als strandpaviljoen

  Naast het opwekken van duurzame energie is het ook slim om het huidige energieverbruik in kaart te brengen en te kijken waar je op kan besparen.

  • LED Verlichting: LED-lampen zijn de meeste zuinige lampen. Vervang alle traditionele verlichting door energiezuinige LED verlichting. Naast dat ze een stuk zuiniger zijn hebben ze ook nog een langere levensduur.
  • Energiezuinige  apparaten: investeren in energiezuinige apparaten kan ook veel besparing opleveren. Met name voor de apparatuur van de koeling, verwarming en andere keukenapparaten. Oude apparaten verbruiken een stuk meer energie dan de vernieuwde apparatuur.
  • Isolatie: zorg voor goede isolatie van je strandpaviljoen. Anders verlies je alle warmte of koeling rechtstreeks via de muren, het dak of simpelweg alle door deuren die open staan. Zo krijg je onnodig hogere energiekosten. Door alles goed te isoleren en hier bewust mee om te gaan kan je flink wat energie besparen.

  Wat kan Zakelijke Energietarieven voor jouw strandpaviljoen betekenen?

  Ben jij eigenaar van een strandpaviljoen en heb je vragen over je huidige energiecontract? Of wil je graag overstappen op een ander contract? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze energie analisten kijken samen met jou naar de best passende inkoopstrategie voor jouw strandpaviljoen. Ook met vragen over het gebruik van groene energie kan je bij ons terecht.

  Albert, Energie Analist