Menu Sluiten

Vaste energieprijs

Alvorens u overgaat tot het afsluiten van een energiecontract krijgt u vaak verschillende aanbiedingen. Bij deze keuzeopties kunt u gaan voor een variabele of een vaste energieprijs. Aan beide keuzes zitten enkele voor- en nadelen vastgebonden, deze zullen we hierbeneden toelichten.

Wat betekent de keuze voor een vaste energieprijs?

Op het moment dat u kiest voor een vaste inkoopstrategie heeft u voor de overeengekomen contractperiode zekerheid. U weet namelijk voorafgaand aan de periode al zeker hoeveel de inkoop van energie u gaat kosten. Voor veel ondernemers is het grote voordeel van deze strategie de zekerheid voor een langere tijd. U als ondernemer weet als geen ander hoeveel er op korte momenten kan veranderen, op het moment dat er dan de kans bestaat ergens zekerheid te vinden gaan veel ondernemers voor deze keuze. De inkoop binnen deze vorm gebeurt op vaste momenten, u zet dan de energieprijs vast gedurende de gehele looptijd van uw energiecontract. Gedurende de looptijd van uw energiecontract hoeft u niet meer te kijken naar de markt. De prijs wordt bepaalt aan de hand van een berekening waaruit een gemiddelde prijs uit voort vloeit.

Een vaste inkoop draagt bij aan het proces van budgetteren. U kunt immers gedurende een zekere periode in de toekomst helder in kaart brengen wat diezelfde periode de kosten zijn voor energie. Het budgetteren blijft natuurlijk een gok doordat er verschillende scenario’s kunnen zijn van onverwachte uitgaven. Met de zekerheid van uw energiekosten kunt u dat stukje zekerheid ook gebruiken in uw budgetteerproces.

De zekerheid van de vaste inkoopstrategie brengt ook een bepaalde rust met zich mee. U hoeft uzelf immers niet meer druk te maken over de verschillende gebeurtenissen in de wereld die van invloed zijn op de energieprijzen.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Zitten er ook nadelen aan een vaste inkoopstrategie?

  Wat veel ondernemers zich niet realiseren is dat energie een beursproduct betreft. De schommelingen van de prijs kunnen dus ook ingeschat worden en hier kan tactisch op ingespeeld worden door de slimme ondernemers onder ons.

  Op het moment dat u voor de looptijd van uw energiecontract uw energieprijs heeft vastgezet kunt u niet meer inspelen op gunstige ontwikkelingen. Waar het dus enerzijds zekerheid biedt voor uw toekomstvisie biedt het ook zekerheid dat u gedurende de looptijd niet kunt profiteren van de prijsschommelingen.

  Bovenstaande brengt met zich mee dat u zich als ondernemer bewust moet zijn van het moment waarop u energie in wilt kopen. Het juiste moment kiezen vergt enige kennis van de energiemarkt. Een breed scala aan factoren is van invloed op de energieprijs, en daarmee het juiste inkoopmoment.

  Hulp nodig bij het kiezen van het juiste inkoop moment?

  Wij begrijpen dat u als ondernemer veel belangrijke zaken aan uw hoofd heeft, energie is daar zeker een van. Niettemin staan wij daarom graag voor u klaar om u te begeleiden door het woud aan energieaanbiedingen met bijbehorend jargon.

  Wij kijken graag samen met u naast de ontwikkelingen in de wereld die er aan zitten te komen die van invloed kunnen zijn op de energiemarkt. Heeft u een aanbieding ontvangen voor de inkoop van energie? Wij kijken hem graag samen met u na!