Menu Sluiten

Bouwaansluiting

Een onderneming op een nieuwbouwlocatie heeft al ruim voordat er werkzaamheden worden verricht op deze locatie gas en elektriciteit nodig. Al vroeg in het bouwproces van de nieuwe locatie heeft u als onderneming gas en elektriciteit nodig voor de bouw. Is het mogelijk om een bouwaansluiting te krijgen voor uw bouwlocatie?

Wat is een bouwaansluiting?

Een bouwaansluiting is een tijdelijke aansluiting die gebruikt wordt ten tijde van de bouw. De netbeheerder plaatst deze tijdelijke aansluiting voor u zodat u voorzien bent van het benodigde gas en elektriciteit. Deze aansluitingen worden geleverd in wind- en waterdichte kastjes. Over het algemeen is de looptijd van deze tijdelijke aansluitingen maximaal 2 jaar.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Waar dien ik op te letten bij de aanvraag van een bouwaansluiting?

  Allereerst dient u de aanvraag voor deze aansluiting op tijd in te dienen. De netbeheerder, de partij die uiteindelijk de bouwaansluiting plaatst, gaat enkele zaken controleren alvorens de aansluiting geplaatst kan worden.

  Bij het aanvragen is het van belang dat u ongeveer weet hoeveel capaciteit de aansluiting(en) dienen te hebben. Treed hierover in overleg met degene die verantwoordelijk is voor de uit te voeren werkzaamheden, zij werken immers vaker met dit soort aansluitingen. De benodigde capaciteit kan erg verschillen per bouwproject, win daarom altijd advies in voordat u uw aanvraag indient. Voornoemde capaciteit kan verschillen door het verschil in jaarverbruik en verbruik tijdens piekuren.

  Vraagt u zich af of u alle gegevens heeft om een bouwaansluiting aan te kunnen vragen? Wij kijken het graag voor u na.

  Wat zijn de kosten voor een bouwaansluiting?

  De kosten voor een bouwaansluiting zijn niet vooraf duidelijk aan te geven, ze verschillen per aansluiting. Het is van belang dat u vooraf goed nagaat bij de netbeheerder wat de kosten zullen zijn. De kosten voor de bouwaansluiting zijn over het algemeen opgebouwd door een aantal standaardcomponenten. Personeelskosten voor het plaatsen van de tijdelijke aansluiting, de kosten voor het gebruikte materiaal en kosten voor de soort capaciteit zijn voorbeelden van kostenposten die u terug kunt vinden op de offerte. Iedere netbeheerder hanteert hiervoor zijn eigen manier.

  Naast deze vaste kosten voor het aanleggen van de aansluiting zijn er ook variabele kosten. Binnen de aanvraagprocedure ontvangt u van de netbeheerder een aantal keuzemogelijkheden voor de levering. Deze keuzemogelijkheden bieden hun eigen tarieven aan voor de tijdelijke levering. Per leverancier worden tarieven aangeboden voor verbruik, de huur van de aansluiting en het transport van de energie. Met name bij deze variabele kosten is het van belang dat u goed oplet of deze de zogenaamde aanbieding niet compenseren.

  Heeft u hulp nodig bij het beoordelen van ontvangen offertes van verschillende netbeheerders en leveranciers? Wij helpen u graag verder.

  Wat gebeurt er met de bouwaansluiting na de bouw?

  Nadat de bouw is afgerond dient u een keuze te maken over hoe verder te gaan met de geplaatste bouwaansluiting. In een dergelijke situatie heeft u twee opties. U kunt er voor kiezen de bouwaansluiting weg te laten halen. Aan het verwijderen van de tijdelijke aansluiting zitten kosten verbonden.

  Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de tijdelijke aansluiting om te laten zetten naar een permanente variant. U dient hiervoor wederom een offerte aan te vragen. De aansluiting wordt verplaatst vanuit het oorspronkelijke tijdelijke kastje naar de meterkast. Bij het omzetten van de aansluiting kan het zo zijn dat u niet langer de overeengekomen capaciteit nodig heeft na het afronden van de bouw. Het overgaan naar een permanente aansluiting kan gebeuren nadat de bouw is afgerond.

  Heeft u hulp nodig bij het omzetten van uw bouwaansluiting naar een permanente aansluiting? Wij helpen u graag de juiste stappen te zetten.

  Wat kunnen wij voor u betekenen?

  We begrijpen dat een (nieuw)bouwproject de nodige stress met zich meebrengt, daarom snappen wij ook dat (extra) zorgen over de energie op de bouwlocatie niet wenselijk is. Wij helpen u daarom graag verder met dit vraagstuk door de aanvraag van uw bouwaansluiting over te nemen.