Menu Sluiten

Kleinzakelijke energie

Waarom is er een verschil tussen kleinzakelijk en consument

Voordat we voor u de energie- en gastarieven kunnen gaan vergelijken is het van belang om te weten onder welke noemer van klanten u valt. Allereerst wordt er verschil gemaakt tussen de aansluitingen voor een zakelijke klant en de aansluitingen van particulieren. Anders dan het verschil tussen MKB en grootzakelijk wordt dit verschil niet aan de hand van de grootte van uw aansluiting bepaald. Het is volkomen normaal dat deze twee dezelfde doorlaatwaarde en grootte van verbruik hebben. Het verschil tussen deze twee types van energieafname wordt bepaald aan de hand van de bestemming van het pand waarin de aansluiting gelegen is. Indien er sprake is van een zakelijke bestemming voor het pand, dan is er automatisch sprake van een zakelijke aansluiting. Vraag direct een offerte aan voor kleinzakelijke energie.

Het grote verschil tussen beide zit in de mate van bescherming. Conform geldende wet- en regelgeving wordt de consument beter beschermd dan de (klein) zakelijke afnemers. Voorbeelden van de verschillen in de bescherming zijn onder andere de boetes voor vroegtijdig opzeggen en mogelijkheid tot stilzwijgend verlengen bij zakelijke contracten. Uit deze bescherming vloeit voort dat de verschillen in tarieven bij consumenten kleiner zijn dan bij zakelijke aanbieders. Waar een consument 200 à 300 euro kan besparen met een overstap kan dit bij een zakelijke overstap al snel duizend euro verschil betekenen.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Wanneer val ik onder de norm van klein zakelijk?

  Zoals al eerder aangehaald is er een verschil tussen zakelijke afname en de afname van consumenten. Binnen het zakelijke segment wordt er ook onderscheid gemaakt tussen grootzakelijk en MKB. Er wordt gesproken over klein zakelijk wanneer:

  • Uw energieaansluiting 3x80A of minder is;
  • Uw gasaansluiting niet meer dan 40 kubieke meter gas per uur doorlaat.

  De grootte van uw aansluiting kunt u terugvinden op de energierekening of in uw meterkast zelf. Mocht u het niet terug kunnen vinden dan kunt u altijd contact opnemen met uw netbeheerder. Voor gas geldt in principe hetzelfde alleen kunt u de grootte van de gasaansluiting vanzelfsprekend terugvinden op uw gasmeter.

  Wat kunnen wij voor u betekenen?

  Wanneer wij uw aanvraag binnen krijgen gaan we voor u aan de slag. Met in ons achterhoofd dat het een klein zakelijke aansluiting betreft gaan we voor u opzoek naar de scherpste tarieven. De tarieven onderling worden vergeleken aan de hand van bijbehorende volumes. Deze vergelijking wordt per bedrijf op maat gemaakt, desalniettemin streven wij erna om de vergelijking binnen 24 uur gemaakt en verstuurd te hebben.