Menu Sluiten

Besparen op de inkoop van energie voor uw crematorium: wat moet u weten?

Besparen op de inkoop van energie voor uw crematorium: wat moet u weten?

Vanwege de grote crematieovens wordt er in een crematorium veel gas verbruikt. Omdat een crematorium een groot gasverbruiker is, kan er bij een grote gasmeter nog wel eens wat misgaan. Gelukkig staat Zakelijke Energietarieven voor u klaar om advies te geven en om alle energiezaken te regelen; of het nou gaat om de inkoop van energie voor uw crematorium, energiefacturen of verduurzaming. In deze blog alvast wat belangrijke aandachtspunten.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Zakelijke energie voor uw crematorium

  Indien u als eigenaar van een crematorium onder de noemer van grootzakelijke gasafnemer valt, dient u zelf uw gas in te kopen. Het is belangrijk om gebruik te maken van de juiste inkoopstrategie, wilt u kosten kunnen besparen ten aanzien van de energie inkoop voor uw crematorium. In Nederland bestaan er grofweg twee opties waar u gas kunt inkopen: de LEBA-markt of de ICE ENDEX TTF. De LEBA-markt is een dagmarkt waar gas wordt ingekocht voor de volgende dag tegen zogenaamde ‘day-ahead-prijzen’. De gasprijs wordt dan gebaseerd op de fluctuatie op de markten. Dit betekent dat van dag tot dag eventuele ontwikkelingen van invloed kunnen zijn op uw uiteindelijke gasprijs. Dit brengt wel risico’s met zich mee. Bovendien is het vinden van het juiste moment voor de energie inkoop voor uw crematorium een bezigheid waar veel tijd in gaat zitten.

  Het is begrijpelijk dat u de markt niet constant in de gaten wilt houden. Gelukkig kunnen wij bij Zakelijke Energietarieven door onze jarenlange ervaring op de energiemarkten met relatief hoge precisie voorspellen hoe de energieprijs zich gaat ontwikkelen. Tevens hebben wij intensief contact met verschillende energieleveranciers. Wilt u weten hoe u kunt profiteren van de huidige energieprijzen of wilt u sparren over de juiste inkoopstrategie voor uw crematorium? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

  Grootzakelijke gasaansluiting crematorium

  Een crematorium heeft vaak een grootzakelijke gasaansluiting. De doorlaatwaarde van uw gasaansluiting is dan minimaal 40 m3 per uur. Op basis van uw jaarverbruik, uw meetinrichting en de afspraken met uw leverancier wordt u ingedeeld in de categorie ‘profiel grootverbruik’ (G2C) of categorie ‘telemetrie grootverbruik’. Binnen de categorie telemetrieverbruikers valt een onderscheid te maken tussen een GXX- en een GGV-aansluiting.

  Profiel grootverbruik:

  U komt terecht in deze categorie als u minder dan 170.000 m3 gas per jaar verbruikt. Een meetbedrijf registreert dan jaarlijks de meterstand, waardoor deze meterstand dus niet automatisch per dag of per uur wordt overgenomen.

  Telemetrie grootverbruik:

  U wordt ingedeeld in de categorie telemetrie grootverbruik als u meer dan 170.000 m3 gas per jaar verbruikt. Binnen deze categorie wordt nog een onderscheid gemaakt tussen:

  • GXX: verbruik van 170.000 – 1.000.000 m3 gas per jaar
  • GGV: verbruik van meer dan 1.000.000 m3 per jaar

  Valt u binnen deze categorie, dan heeft u een meetinrichting nodig waarbij uw energieleverancier elke dag de meterstanden kan aflezen. Uw energieleverancier ontvangt dan dus elke dag automatisch uw meetgegevens.    

  Factuurfouten bij gasmeters crematorium

  Het komt wel eens voor dat er factuurfouten ontstaan bij de gasmeters van een crematorium. Dit zorgt vaak voor een verschil in afrekeningen ten opzichte van het daadwerkelijke verbruik. Vooral in geval van een G2C gasaansluiting ontstaan er problemen. De meterstanden worden bij deze aansluiting namelijk niet automatisch overgenomen, zoals bij een GXX- en een GGV-aansluiting. Er wordt dan vaak een schatting gemaakt van het verbruik. Aangezien het meestal gaat om hele grote bedragen kan dit negatief voor u uitpakken. De kans is groot dat u dan te veel betaalt.

  Denkt u ook dat u te veel betaalt voor uw gas omdat er fouten zijn gemaakt bij de metingen? Of wilt u meer weten over hoe gasmetingen worden uitgevoerd en hoe u kunt vermijden dat foutieve metingen leiden tot een te hoge energierekening? Wij vertellen u er graag alles over en kunnen vrijblijvend een snelle factuurcheck voor u uitvoeren. Neem contact met ons op en voorkom dat u onnodig veel betaalt voor uw zakelijke energie.  

  Duurzame energie opwekken voor uw crematorium

  Een nieuwe trend binnen crematoria is het ‘elektrisch cremeren’ waardoor de crematie energieneutraal en zeer milieuvriendelijk geschiedt. De crematieoven wordt hierbij verhit door middel van verwarmingselementen in plaats van het verbranden van gas. Er kan hiervoor duurzaam opgewekte stroom worden gebruikt om de oven van energie te voorzien, bijvoorbeeld met behulp van zonnepanelen. De opgewekte energie gaat dan direct van uw energierekening af en levert een grote bijdrage op aan het milieu.

  Klinkt dit aantrekkelijk? Dan kunt u overwegen te investeren in zonnepanelen voor uw crematorium. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies waar u de beste en voordeligste zonnepanelen kunt afnemen. Bovendien wordt de installatie ook door ons geregeld.

  Goedkopere energie via Zakelijke Energietarieven

  De energie-experts van Zakelijke Energietarieven hebben jarenlange ervaring met het inkopen van energie voor zakelijke partijen als crematoria. Wij zijn gespecialiseerd in het adviseren over de juiste inkoopstrategie en kunnen telkens weer het goedkoopste energiecontract aanbieden. Tevens kunnen wij u na een factuurcheck precies vertellen of er fouten in uw energiefacturen staan en regelen wij uw slimme gasmeters en verduurzamingsmaatregelen. Op die manier hebben wij al meermaals gezorgd voor verlaging van de energiekosten voor een crematorium. Neem contact met ons op om erachter te komen wat wij voor u kunnen betekenen.

  Albert, Energie Analist