Menu Sluiten

Hoe het controleren van uw gasmeter u geld kan besparen bij een hoge gasrekening

Hoe-het-controleren-van-uw-gasmeter-u-geld-kan-besparen-bij-een-hoge-gasrekening

Zakelijke energieverbruikers worden soms verrast door de hoogte van de rekening voor hun gasverbruik. Deze stijging kan een hoop verschillende oorzaken hebben, afhankelijk van de grootte van de gasaansluiting. We zien vaak dat een fout in de gasmeting bij grootverbruikers een onterecht hoge rekening oplevert.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  De gasaansluiting van de verschillende typen verbruikers

  Binnen de energiemarkt wordt onderscheidt gemaakt tussen de verschillende groottes van gasverbruikers. Waar u als zakelijke klant onder valt, heeft nogal wat gevolgen voor uw energierekening en manier van facturering.

  De eerste categorie is die van de kleinzakelijke gasverbruikers. Deze hebben een gasaansluiting met een capaciteit van maximaal veertig kubieke meter gas per uur. Het aantal dat uw gasaansluiting toelaat kunt u zien op de gasmeter of op de factuur. Is uw gasaansluiting groter dan veertig kubieke meter? Dan valt u onder de categorie van grootverbruiker.

  Een hoge gasrekening bij kleinzakelijke gasverbruikers

  Bij kleinzakelijke gasverbruikers betalen maandelijks een vast termijnbedrag voor hun verbruik. Aan het eind van het jaar wordt via de jaarafrekening overschotten terugbetaald of gefactureerd. Kleinzakelijke verbruikers geven zelf hun meterstanden door. Tegenwoordig gebeurt dit echter steeds vaker via slimme meters. Hierdoor kan een hoge gasrekening eigenlijk niet veroorzaakt worden door een foutieve registratie van het gasverbruik.

  Dat betekent echter zeker niet dat een onverwacht hoge jaarafrekening niet veroorzaakt kan zijn door een fout aan de kant van de energieleverancier of netbeheerder. Het komt namelijk regelmatig voor dat de energieleverancier is uitgegaan van andere energietarieven dan degene die onderling zijn afgesproken. Kijk bij een hoge rekening ook goed naar of de hoogte van de belastingen en leveringstarieven goed zijn berekend.

  Denkt u dat er een fout in uw gasrekening staat? Dan kunt u contact opnemen met de energieleverancier om een correctie op te vragen. Elke energieleverancier heeft een procedure voor. Leg goed uit waarom u denkt dat er een fout is gemaakt. U kunt ook uw facturen naar ons opsturen, dan checken wij deze voor u.

  Een hoge gasrekening bij grootzakelijke gasverbruikers

  Grootzakelijke energieverbruikers (dus die met een gasaansluiting van meer dan veertig kubieke meter gas per uur) worden op een andere manier gefactureerd dan kleinzakelijke verbruikers. Eerstgenoemde worden namelijk maandelijks gefactureerd op basis van hun daadwerkelijke gasverbruik. De aansluiting van deze grootverbruikers (tot 140.000 kubieke meter gas) heet een G2C-aansluiting. De netbeheerder zorgt voor het meten van de standen van de gasmeter, waarop uiteindelijk de prijs gebaseerd worden. En hier is precies waar het wel eens mis gaat. 

  Hoe komt dat dan? Dat komt doordat monteur van de netbeheerder die de meting afleest wel eens op een ongunstig moment komt, waardoor de schatting van het verbruik hoger uitvalt dan het werkelijke verbruik. Zeker bij grote gasafnemers kan een kleine afwijking in de schatting van verbruik soms wel duizenden euro’s per jaar schelen. Hierdoor is het altijd verstandig om de meterstanden goed te checken, ook al hoeft u deze niet zelf door te geven.

  Bij grootverbruikers die met een gasaansluiting van groter dan 140.000 kubieke meter gas speelt dit probleem minder. Hier moet u echter, net zoals bij de grootverbruikers met een aansluiting tot 140.000 kubieke meter gas, toch goed de facturen checken. Kleine foutjes zijn snel gemaakt en hebben een enorme impact op de energieprijs.

  Wat Zakelijke Energietarieven voor u kan betekenen

  Wilt u meer weten over hoe gasmetingen worden uitgevoerd en hoe u kunt vermijden dat foutieve metingen leiden tot een hogere energierekening? Wij vertellen u er graag alles over. Daarnaast kunnen wij voor u als zakelijke gasverbruiker een factuurcheck uitvoeren. Wij kunnen door onze expertise snel zien of er fouten zijn gemaakt in de facturering en of u wellicht elders een voordeligere deal kunt krijgen. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.