Menu Sluiten

Waarom grootzakelijke energieverbruikers op tijd moeten zijn met opzeggen van hun energiecontract

Waarom grootzakelijke energieverbruikers op tijd moeten zijn met opzeggen van hun energiecontract

Voor kleine afnemers van energie geldt dat de leverancier het contract niet automatisch mag verlengen. Helaas geldt deze bescherming voor de grootzakelijke energieverbruikers niet. Deze contracten kunnen gewoon stilzwijgend verlengd worden. Dit kan resulteren in een nieuw contract, waarbij u veel te veel betaalt. Waar moet de grootzakelijke energieverbruiker dus op letten bij opzegging van een grootzakelijk energiecontract?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Wat gebeurt er als een energiecontract afloopt?

  Voor kleine energieverbruikers (met een elektriciteitsaansluiting van minder dan 3x80A of gasaansluiting met minder dan 40 m3 gas per uur) is sinds 2011 wettelijk geregeld dat hun energiecontracten niet stilzwijgend verlengd kunnen worden door de energieleverancier. Dit betekent dat als er niet op tijd zelf verlengd wordt, het contract eindigt en er geen energie meer geleverd wordt. Op die manier wordt de particulier beschermd tegen slinkse trucjes van de energieleverancier.

  Deze trucjes werken nog wél op de grotere afnemers van energie. Dit komt namelijk simpelweg omdat het nog steeds wettelijk is toegestaan voor energieleveranciers om energiecontracten voor grootzakelijke verbruikers stilzwijgend te verlengen. Dit betekent in het geval dat er te laat wordt opgezegd, de verbruiker gewoon nog voor een jaar vastzit aan een energiecontract. Dit contract is dan tegen het gewone tarief, wat vaak veel duurder is dan een actietarief bij een andere leverancier. Ook worden er vaak extra hoge verlengingskosten in rekening gebracht. Om deze redenen is het, wanneer u de bovengenoemde grens van grootverbruiker overschrijdt, belangrijk om het moment voor te zijn waarop het contract automatisch wordt verlengd.

  De opzegtermijn van een grootzakelijk energiecontract

  Dat u er vaak al erg vroeg bij moet zijn met het opzeggen van een grootzakelijk energiecontract ligt aan het feit dat veel grote energiemaatschappijen lange opzegtermijnen hanteren. Meerdere leveranciers hebben een opzegtermijn van wel zes maanden. Bij zo’n contract moet u dus al zes maanden voor het aflopen van het contract opzeggen als u wilt overstappen bijvoorbeeld. Bent u te laat en wilt u alsnog opzeggen na de opzegtermijn? Helaas kunt u er dan niet veel tegen doen, u heeft namelijk gewoon getekend voor deze opzegtermijn. Vaak kunt u nog wel van het contract af, maar niet zonder enorm hoge opzegkosten voorgeschoteld te krijgen. Dit wilt u natuurlijk vermijden. Houd daarom goed de duur en de opzegtermijn van het energiecontract in de gaten.

  Geen automatische verlenging bij zakelijke energietarieven

  Wanneer u via zakelijke energietarieven een grootzakelijk energiecontract afsluit, zorgen wij ervoor dat uw energiecontract van rechtswege eindigt. Dat betekent dat uw contract gewoon eindigt aan het einde van de duur, zonder dat u hier een handeling voor hoeft te verrichten. Tevens houden wij u altijd op de hoogte van de duur uw energiecontract en nemen wij direct contact met u op als we denken dat het tijd is om het contract op te zeggen. Zo hoeft u niet bezig te zijn met uw energiecontract en de duur daarvan.

  Wij kijken graag met u naar uw huidige energiecontract

  Zit u nog aan een energiecontract vast en bent u benieuwd naar of en hoe u kunt profiteren van een eventuele overstap? Wij kunnen u goed adviseren over een goedkoper alternatief, omdat we dagelijks op de hoogte blijven van de energiemarkten de beste aanbiedingen per energieleverancier. Neem daarom contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en wie weet kunt u duizenden euro’s besparen.