Menu Sluiten

Zakelijke energie voor uw bedrijventerrein: laat deze besparingskansen niet liggen!

Zakelijke energie voor uw bedrijventerrein: laat deze besparingskansen niet liggen!

Bedrijventerreinen zijn door heel Nederland te vinden. Dagelijks forensen duizenden werknemers en werkgevers naar deze terreinen toe voor hun werkzaamheden. Op het gebied van zakelijke energie valt er voor uw bedrijventerrein veel te behalen. Als parkmanagement liggen er veel besparingskansen voor het oprapen die nog vaak niet worden gebruikt. Heeft u wel eens aan collectieve inkoop van zonnepanelen gedacht? Wat is de beste inkoopstrategie voor zakelijke energie?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe koop ik het beste zakelijke energie in voor mijn bedrijventerrein?

  Als parkmanagement koopt u voor een grote hoeveelheid ondernemers in en dient u dan ook met talloze belangen rekening te houden. Hoe veel zekerheid biedt mijn energiecontract? Betaal ik niet een te hoge prijs voor energie? Wat is de gunstigste looptijd van mijn energiecontract? Het vinden van de juiste inkoopstrategie is dan ook cruciaal.

  Aanbieders van zakelijke energie vergelijken

  Allereerst dient u aanbieders te vergelijken. Op de energiemarkt zijn talloze aanbieders aanwezig die u kunnen voorzien van zakelijke energie. Wat is voor zakelijke energie op mijn bedrijventerrein de beste aanbieder? Kijk grondig de algemene voorwaarden door van de verschillende aanbieders en lees altijd de kleine lettertjes. Veel aanbieders proberen hun klanten te lokken met scherpe aanbiedingen, maar daarna betaalt u de hoofdprijs.

  Heeft u de juiste aanbieder gevonden? Dan dient u zich te gaan buigen over de vraag of u vaste of variabele energie wilt gaan inkopen, of een combinatie daarvan.

  Vaste inkoopstrategie

  Bij een vaste inkoopstrategie heeft u gedurende de looptijd van uw energiecontract dezelfde energieprijs. Deze strategie biedt u rust en zekerheid, omdat u, en de bedrijven die op uw terrein huisvesten, weten waar ze aan toe zijn. Het nadeel van deze inkoopstrategie is dat u hierdoor niet kunt meeprofiteren van de prijsschommelingen op de energiemarkt. De energieprijs verandert constant mee met de vraag en het aanbod op de energiemarkt en andere maatschappelijke ontwikkelingen.

  Variabele inkoopstrategie

  Wilt u mee kunnen profiteren met deze prijsschommelingen? Dan kunt u beter variabel zakelijke energie voor uw bedrijventerrein inkopen. Bij de variabele inkoopstrategie betaalt u periodiek de energieprijs die meebeweegt met de prijs op de energiemarkt. Kanttekening hierbij is uiteraard dat de energieprijzen ook kunnen stijgen, waardoor u meer moet gaan betalen per maand dan iemand met een vaste inkoopstrategie die op een “goedkoop” moment haar energiecontract heeft afgesloten.

  Het is dus aan u om de afweging te maken tussen vast of variabel. Gaat u liever voor zekerheid of durft u risico’s te nemen om te kunnen besparen? Het is uiteraard ook mogelijk om een deel vast en een deel variabel in te kopen.

  Wat kunt u nog meer doen?

  Heeft u de juiste inkoopstrategie voor ogen? Dan bent u nog niet klaar. Ook tijdens het verloop van uw energiecontract kunt u geld besparen op uw energierekening. Wist u dat er nog vaak fouten staan op energiefacturen? Bij Zakelijke Energietarieven kunt u door onze experts uw facturen laten controleren op fouten. Naast dat wij de mogelijkheid bieden om uw energiefacturen te controleren voor u, kunnen wij ook flexibel factureren. Dat houdt in dat u zelf kunt beslissen of u alle energiekosten op één factuur wilt, of dat u juist per pand een aparte factuur ontvangt. Daarnaast kunt u ook beslissen per welke termijn u uw facturatie wilt ontvangen. Sommige bedrijven ontvangen graag maandelijks een factuur, terwijl andere bedrijven liever per kwartaal hun facturen ontvangen.

  Energiezaken kosten tijd en inspanning. Wij van Zakelijke Energietarieven begrijpen dat u als parkmanagement deze tijd liever aan andere zaken besteedt. Daarom nemen wij u graag deze zorgen uit handen. Wij zijn al ruim 10 jaar actief op de energiemarkt, waardoor wij goed inzicht hebben in de mogelijkheden voor uw bedrijf op het gebied van zakelijke energie.

  Benieuwd geworden? Vraag snel en vrijblijvend een offerte bij ons aan.

  Hoe kan ik mijn de zakelijke energie op mijn bedrijventerrein verduurzamen?

  Er is geen bedrijf of organisatie dat zich niet bezig houdt met duurzaamheid. Ook voor bedrijventerreinen liggen er talloze verduurzamingsmogelijkheden. De duurzaamheid van een bedrijventerrein kan zeker bijdrage aan de keuze van een bedrijf voor welk terrein zij willen gaan. Hoog tijd dus om te gaan verduurzamen. Met deze maatregels heeft u een echte win-win situatie te pakken: enerzijds draagt u een duurzaam steentje bij aan het klimaat, anderzijds zal u ook besparing op uw energierekening gaan merken.

  Wat zijn de beste duurzaamheidsmaatregelen voor uw bedrijventerrein? Als parkmanagement kunt u zich gaan verdiepen in de investering van laadpalen voor elektrische auto’s. Tegenwoordig kunnen deze laadpalen op zonne-energie draaien. Sowieso is zonne-energie een slimme zet voor uw bedrijventerrein: denk aan het plaatsen van zonnepanelen op de daken van uw panden. Hierdoor kunt u (een deel van) uw energievoorziening doen op basis van zonne-energie. Heeft u geen geschikte panden voor het plaatsen van zonnepanelen? Steeds vaker krijgen bedrijven de mogelijkheid om bij naburige velden, bijvoorbeeld in beheer van boeren, hun zonnepanelen te plaatsen. Heeft u een omvangrijk bedrijventerrein in beheer? Dan kunt u bijvoorbeeld gaan nadenken over het plaatsen van een of meer windmolens.

  Bovenstaande duurzaamheidsoplossingen zijn slechts een greep uit de talloze mogelijkheden wat betreft duurzaamheid. Wilt u meer weten over hoe u uw bedrijventerrein het beste kan verduurzamen? Neem dan gerust contact met ons op.

  Moet mijn bedrijventerrein voldoen aan de energielabel C-verplichting?

  Het zal vast niet zijn ontgaan: met ingang van 1 januari 2023 moeten alle kantoorpanden met een oppervlakte van meer dan 100m2 (behoudens uitzonderingen) minimaal een energielabel C hebben, op straffe van een bestuurlijke boete of andere bestuursrechtelijke maatregelen.

  Het is dan ook aan te raden om met de gebruikers van uw panden om tafel te gaan en om te zoeken naar mogelijkheden om te verduurzamen. Heeft u al een energielabel C? Ook dan is het u van harte aan te raden om te denken over verdere verduurzaming. Immers, met ingang van 2050 heeft de overheid voor ogen dat alle kantoorpanden energielabel A hebben. Daarnaast is duurzaamheid voor veel ondernemers een belangrijk topic geworden binnen hun bedrijfsvoering en de mate van duurzaamheid van het terrein en de kantoorpanden kan dan ook een doorslaggevende factor zijn voor de vraag of een onderneming wel of niet wil intrekken in op uw kantorenpark.

  Hoe kunnen wij u verder helpen?

  Bij Zakelijke Energietarieven helpen wij al ruim 10 jaar bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren met allerhande energiezaken. Of u nou een energiepartner nodig heeft voor de inkoop van energie, het helpen met verduurzamen of voor een geheel ander doeleinde, Zakelijke Energietarieven kan u helpen.