Menu Sluiten

Wilt u besparen op de energierekening door middel van het slim inkopen van zakelijke energie voor uw sauna? Wij helpen u verder.

Wilt u besparen op de energierekening door middel van het slim inkopen van zakelijke energie voor uw sauna?

Een sauna verbruikt veel stroom en gas. Wanneer u een hoge energierekening wilt voorkomen, is het van belang dat de inkoop van zakelijke energie voor uw sauna op de juiste manier en zo voordelig mogelijk gebeurt. Wij van Zakelijke Energietarieven kunnen u hierbij helpen en hebben alle kennis als het aankomt op het regelen van energiezaken. Lees in deze blog een aantal belangrijke aandachtspunten waar u rekening mee kunt houden.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Zakelijke energie en gas inkopen voor uw sauna

  Vanwege het feit dat een sauna zorgt voor veel energie volume, is het belangrijk dat u een zo goedkoop mogelijk energiecontract afsluit bij een energieleverancier. U kunt met uw leverancier een bandbreedte afspreken. Dit is een inschatting van het verbruik van uw sauna gedurende de looptijd van het contract. Aan de hand van het contracteerde volume biedt de energieleverancier bepaalde tarieven aan. Als u de bandbreedte overschrijdt, dan gaan er hogere tarieven gelden. De bandbreedte geeft de marges aan waarbinnen de afgesproken tarieven blijven gelden en vanaf wanneer de tarieven wijzigen. Het wordt in het contract vastgelegd waardoor u onverwachte hoge kosten kunt voorkomen. Echter, is een juiste inschatting voorafgaand aan het afsluiten van een zakelijk energiecontract voor uw sauna zeer van belang.

  Zakelijke Energietarieven kan u begeleiden bij het kiezen van het juiste contract en voordelig instapmoment. Wij bekijken uitvoerig het pakket aan voorwaarden behorende bij een energiecontract. Zo worden energiecontracten aangeboden voor bepaalde contractduren of voor de lange termijn. Wij zullen u adviseren bij het kiezen voor een kort- of langdurig energiecontract. Op die manier zorgen wij voor de beste deal wat betreft zakelijke energie voor uw sauna.

  Een sauna zorgt eveneens voor een groot gasverbruik. Een sauna heeft vaak een grootzakelijke gasaansluiting. De doorlaatwaarde van uw gasaansluiting is dan minimaal 40 m3 per uur. Op basis van uw jaarverbruik, uw meetinrichting en de afspraken met uw leverancier wordt u ingedeeld in de categorie ‘profiel grootverbruik’ (G2C) of categorie ‘telemetrie grootverbruik’. Binnen de categorie telemetrieverbruikers valt ook nog een onderscheid te maken tussen een GXX- en een GGV-aansluiting. U komt in de categorie ‘profiel grootverbruik’ wanneer u minder dan 170.000 m3 gas per jaar verbruikt. Een meetbedrijf registreert dan jaarlijks de meterstand, waardoor deze meterstand dus niet automatisch per dag of per uur wordt overgenomen. In geval u wordt ingedeeld in de categorie telemetrie grootverbruik, dan verbruikt u meer dan 170.000 m3 gas per jaar. Valt u binnen deze categorie, dan heeft u een meetinrichting nodig waarbij uw energieleverancier elke dag de meterstanden kan aflezen. Uw energieleverancier ontvangt dan dus elke dag automatisch uw meetgegevens.   

  Minder zakelijke energiekosten door slimme meters bij uw sauna

  Een netbeheerder zorgt voor het meten van de standen van de gasmeter, waarop uiteindelijk de prijs gebaseerd wordt. Dit gaat echter wel vaak mis. Als de monteur die de meting afleest namelijk op een ongunstig moment komt, zal de schatting van het verbruik hoger uitvallen dan het werkelijke verbruik. Bij grote gasafnemers kan een kleine afwijking in de schatting van verbruik soms wel duizenden euro’s per jaar schelen. Het is daarom verstandig om de meterstanden goed te checken.

  Wij van Zakelijke Energietarieven kunnen u helpen alle meters goed in kaart te brengen, zodat u een duidelijk overzicht krijgt van alle elektriciteits- en gasmeters en hun verbruik. Wij regelen bovendien de installatie van nieuwe meters, mocht dat nodig zijn. Daarnaast kunnen wij ook helpen bij het installeren van bepaalde software voor de meters. Klinkt dit interessant en bent u benieuwd naar onze diensten? Neem dan contact met ons op en wij gaan met u in gesprek.

  Factuurcheck

  Belangrijk om te onthouden is dat grootzakelijke gasverbruikers met een gasaansluiting van meer dan 40 m3 per uur op een andere manier worden gefactureerd dan kleinzakelijke gasverbruikers. De aansluiting van een grootverbruiker heet een G2C-aansluiting (minder dan 170.000 m3 gasverbruik per jaar). Grootzakelijke gasverbruikers worden maandelijks gefactureerd op basis van hun daadwerkelijke gasverbruik.

  Als u meer dan 170.000 m3 gas per jaar verbruikt, dan heeft u een GXX– of een GGV-aansluiting. U heeft dan een meetinrichting nodig waarbij uw energieleverancier elke dag automatisch de meterstanden kan aflezen. Echter, betekent dit niet dat u de facturen niet meer hoeft te checken. Kleine fouten worden snel gemaakt en kunnen een grote impact hebben op uw energieprijs. Als grootzakelijke verbruiker zal u bovendien veel facturen ontvangen. Er zullen maar liefst 24 facturen per jaar betaald moeten worden. Bij grote energieleveranciers staat er regelmatig een fout in de energiefactuur. Mogelijk is het verbruik niet correct weergegeven of moet u te veel belasting betalen. Op die manier betaalt u wellicht duizenden euro’s te veel. Om dit te voorkomen is het controleren van de energiefacturen belangrijk.

  Een van onze werkzaamheden bij Zakelijke Energietarieven is de factuurcontrole. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij de fouten uit uw facturen halen en snel inzien of u bij een andere zakelijke energieleverancier goedkoper uit kunt zijn. Bent u benieuwd of u geld kunt besparen op uw energierekening? Wij kunnen vrijblijvend een factuurcheck uitvoeren. Neem contact met ons op en wij nemen uw energiezorgen uit handen. Zo kunt u voorkomen dat u onnodig te veel betaalt voor uw zakelijke energie.

  Laat u adviseren door een expert van Zakelijke Energietarieven

  Door onze jarenlange ervaring binnen de energiesector hebben wij al meerdere sauna’s kunnen voorzien van hun zakelijke energie. Van het vergelijken van het aanbod van energieleveranciers tot het in de gate houden van de energiemarkten, wij regelen het allemaal voor u. Wij kunnen u van nauwkeurig advies voorzien wat betreft het inkopen van energie en gas voor uw sauna, voeren factuurchecks uit en helpen u bij de installatie van slimme meters. Wilt u een gespecialiseerde energiepartner die alle zaken met betrekking tot energie voor u regelt? Dan bent u bij Zakelijke Energietarieven aan het juiste adres. Neem contact met ons op en wij gaan met u in gesprek.