Menu Sluiten

3 handige tips bij de inkoop van zakelijke energie voor uw tuincentrum

3-handige-tips-bij-de-inkoop-van-zakelijke-energie-voor-uw-tuincentrum

Een tuincentrum wordt ook wel een grootverbruiker genoemd. Het verbruikt veel energie en gas om onder andere alle verschillende plantensoorten in leven te houden. De kosten van uw energiecontract kunnen hoog oplopen, vandaar dat het belangrijk is om op de juiste manier zakelijke energie in te kopen. Zakelijke Energietarieven kan u helpen bij zowel het uitzoeken van het meest voordelige energiecontract voor uw tuincentrum als het nemen van verduurzamingsmaatregelen. In deze blog worden drie handige tips besproken.

Zakelijke energie inkopen voor uw tuincentrum

Tip 1: aangezien een tuincentrum een grootverbruiker is, is het van belang om zo voordelig mogelijk zakelijke energie in te kopen als eigenaar van een tuincentrum. Elke inkoopstrategie kent zijn voor- en nadelen. Zo bestaat er de keuze tussen een variabel of vast tarief. In geval van een variabele energieprijs kunt u meeprofiteren van de prijsschommelingen op de energiebeurzen. Hier komen wel bepaalde risico’s bij kijken. Bij de keuze voor een vaste energieprijs is het instapmoment van belang. Instappen op het moment dat de koersen op de markt relatief laag zijn, zorgt ervoor dat u voor een langere periode van deze lage prijzen kunt profiteren. Een vast energiecontract zorgt voor zekerheid, zeker als u niet constant de energiebeurzen in de gaten wilt houden.

Wanneer u verschillende energieleveranciers gaat vergelijken, zijn niet alleen de aangeboden tarieven van belang. Het pakket aan voorwaarden behorende bij uw energiecontract is ook zeer van belang. Zo bestaan er energiecontracten voor bepaalde contractduren en voor langere termijn.

Bij Zakelijke Energietarieven hebben we jarenlange ervaring met het inkopen van energie. Wij blijven continu op de hoogte van het aanbod van energieleveranciers en kunnen u zodoende het goedkoopst mogelijke energiecontract aanbieden dat past bij het verbruik van uw tuincentrum. Op deze manier hebben wij al meerdere tuincentra geholpen met het besparen op hun energierekening.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Gasverbruik van een tuincentrum

  Tip 2: een tuincentrum verbruikt naast stroom ook veel gas. Sommige planten kunnen namelijk alleen overleven in bepaalde temperaturen. Om een hoge energierekening te voorkomen is het daarom ook belangrijk om op voordelige wijze gas in te kopen. In Nederland kan gas worden ingekocht op de LEBA-markt. Dit is een dagmarkt waar gas wordt ingekocht voor de volgende dag tegen zogenaamde ‘day-ahead-prijzen’. De gasprijs wordt dan gebaseerd op de fluctuatie op de markten. Dit betekent dat van dag tot dag eventuele ontwikkelingen van invloed kunnen zijn op uw uiteindelijke gasprijs. Dit brengt wel risico’s met zich mee.

  Belangrijk om te onthouden is dat grootzakelijke gasverbruikers met een gasaansluiting van meer dan 40 m3 per uur worden op een andere manier worden gefactureerd dan kleinzakelijke gasverbruikers. De aansluiting van een grootverbruiker heet een G2C-aansluiting (minder dan 170.000 m3 gasverbruik per jaar). Grootzakelijke gasverbruikers worden maandelijks gefactureerd op basis van hun daadwerkelijke gasverbruik. De netbeheerder zorgt voor het meten van de standen van de gasmeter, waarop uiteindelijk de prijs gebaseerd wordt. Dit gaat echter wel vaak mis. Als de monteur die de meting afleest namelijk op een ongunstig moment komt, zal de schatting van het verbruik hoger uitvallen dan het werkelijke verbruik. Bij grote gasafnemers kan een kleine afwijking in de schatting van verbruik soms wel duizenden euro’s per jaar schelen. Het is daarom verstandig om de meterstanden goed te checken.

  Wij van Zakelijke Energietarieven kunnen u helpen bij de inkoop van gas voor uw tuincentrum. Wij hebben jarenlange ervaring op de energiemarkten en intensief contact met energieleveranciers en andere partijen. Zo kunnen wij u ook van dienst zijn bij het installeren van slimme meters, voeren wij voor u factuurcontroles uit en kunnen wij u begeleiden bij het zo optimaal mogelijk besparen op de energiekosten van uw tuincentrum. Bent u benieuwd naar onze diensten? Neem dan contact met ons op en wij gaan met u in gesprek.

  Energie besparen met een duurzaam tuincentrum

  Tip 3: verduurzaming is een andere mogelijkheid om te besparen op de energierekening. Wanneer het aankomt op energiebesparing telt iedere dag. Door middel van energiezuinige verlichting, verwarming en isolatie kunt u bijdragen aan het verduurzamen van uw tuincentrum. Het is soms ingewikkeld om vast te stellen wat de beste verduurzamingsmaatregelen zijn voor uw bedrijf. Gelukkig kunnen wij u adviseren bij het installeren van zulke aanpassingen. In geval van een tuincentrum zijn zonnepanelen op het dak een goede manier om zakelijke energie te besparen. Voor vragen hierover kunt u ook bij ons terecht. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies waar u de beste en voordeligste zonnepanelen kunt afnemen. De installatie wordt ook door ons geregeld. Voor u geen inspanning en wie weet bespaart u zo wel honderden euro’s. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek om te ontdekken hoeveel u kunt besparen.

  Lagere energierekening van uw tuincentrum via Zakelijke Energietarieven

  Door onze jarenlange ervaring binnen de energiesector hebben wij al meerdere tuincentra kunnen voorzien van hun zakelijke energie. Van het vergelijken van het aanbod van energieleveranciers tot het in de gate houden van de energiemarkten, wij regelen het allemaal voor u. Wij kunnen u van nauwkeurig advies voorzien wat betreft het inkopen van energie voor uw tuincentrum. Wilt u een gespecialiseerde energiepartner die alle zaken met betrekking tot energie voor u regelt? Dan bent u bij Zakelijke Energietarieven aan het juiste adres. Neem contact met ons op en wij gaan met u in gesprek.

  Albert, Energie Analist