Menu Sluiten

Slim zakelijke energie inkopen voor een vliegveld: maak gebruik van ons advies!

Slim zakelijke energie inkopen voor een vliegveld: maak gebruik van ons advies!

Een vliegveld is een grootverbruiker. Alle verlichting, warmte- en verkoelingssystemen en apparatuur zoals incheck-systemen en vluchtinformatie-systemen verbruiken constant onwijs veel energie. Het is daarom van belang dat er goed wordt nagedacht over de inkoop van zakelijke energie voor een vliegveld. Een voordelig energiecontract kan leiden tot grote besparingen op de energiekosten. In deze blog is te lezen hoe wij u hierbij van dienst kunnen zijn.

Voordeligste energiecontract voor een vliegveld

Vanwege het feit dat een vliegveld zorgt voor veel energie volume, is het belangrijk dat u een zo goedkoop mogelijk energiecontract afsluit bij een energieleverancier. U kunt met uw leverancier een bandbreedte afspreken. Dit is een inschatting van het energieverbruik van een vliegveld gedurende de looptijd van het contract. Aan de hand van het contracteerde volume biedt de energieleverancier bepaalde tarieven aan. Als u de bandbreedte overschrijdt, dan gaan er hogere tarieven gelden. De bandbreedte geeft de marges aan waarbinnen de afgesproken tarieven blijven gelden en vanaf wanneer de tarieven wijzigen. Het wordt in het contract vastgelegd waardoor u onverwachte hoge kosten kunt voorkomen. Echter, is een juiste inschatting voorafgaand aan het afsluiten van een zakelijk energiecontract voor een vliegveld zeer van belang.

Zakelijke Energietarieven begeleidt u bij het kiezen van het juiste contract en voordelig instapmoment. Wij bekijken uitvoerig het pakket aan voorwaarden behorende bij een energiecontract. Zo worden energiecontracten aangeboden voor bepaalde contractduren of voor de lange termijn. Afhankelijk van uw strategie en de verwachte ontwikkelingen op de markt zullen wij u adviseren bij het kiezen voor een kort- of langdurig energiecontract. Op die manier zorgen wij voor de beste deal wat betreft zakelijke energie voor een vliegveld.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe koop je zakelijke energie in voor een vliegveld?

  Energie wordt evenals aandelen verhandeld op beurzen. Deze verschillende beurzen bieden elektriciteit of gas aan voor energieleveranciers of grootzakelijke ondernemingen. Zo bestaat er de APX/EPEX-markt en de ENDEX-markt. Per beurs verschilt de wijze van inkoop van energie. Het is afhankelijk van uw bedrijfsvoering en uw mogelijkheden welke beurs het voordeligst is voor de inkoop van energie voor een vliegveld.   

  APX/EPEX: dagmarkt

  De APX/EPEX-beurs betreft de zogenaamde dagmarkt, waar de tarieven per uur worden aangepast. Op deze manier kunt u profiteren van fluctuaties op deze markt en punctueel energie inkopen. Dit kan echter wel bepaalde risico’s met zich meebrengen. Wordt er daarentegen ook ’s nachts veel energie verbruikt, dan zijn de energietarieven op de APX/EPEX zeer laag. In dat geval is het wel aantrekkelijk om op de dagmarkt energie in te kopen. Het is belangrijk goed te onderhandelen met uw energieleverancier en Zakelijke Energietarieven kan u daarbij helpen.

  ENDEX: termijnmarkt

  De ENDEX-beurs vormt het tegenovergestelde van de APX/EPEX-beurs. Energie op deze markt wordt ingekocht op termijn waarbij de daadwerkelijke levering later plaatsvindt. Dit betekent dat voor de overeengekomen termijn de prijs dus vaststaat. Dit zorgt voor zekerheid ten aanzien van uw energiekosten waardoor u de desbetreffende termijn geen omkijken meer heeft naar uw energiezaken.

  Wilt u op een eenvoudige wijze een goedkopere energiedeal krijgen en grote besparingen realiseren? Of wilt u sparren over de ontwikkelingen op de energiemarkten of de juiste inkoopstrategie? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

  Energie besparen door middel van slimme meters op een vliegveld

  Een vliegveld heeft vaak meerdere elektriciteitsmeters. Aangezien u per elektriciteitsmeter energiebelasting betaalt, is het daarom verstandig om elektriciteitsmeters te clusteren. Hoe minder energiemeters een vliegveld heeft, hoe minder belasting u erover betaalt. Het netwerk van meters is echter vaak een ingewikkeld web. Het is soms onduidelijk waar meters precies zitten of er kunnen ook tussenmeters aanwezig zijn. Wij van Zakelijke Energietarieven kunnen u helpen alles goed in kaart te brengen, zodat u een duidelijk overzicht krijgt van alle elektriciteitsmeters binnen het vliegveld. Bovendien kunnen wij slimme meters installeren waarop duidelijk het energieverbruik wordt aangegeven. Zo krijgt u een duidelijk overzicht van alle elektriciteits- en gasmeters binnen het vliegveld en hun verbruik. Op die manier kunt u gemakkelijker energie besparen.

  Twijfelt u over de keuze om een groot cluster van elektriciteitsmeters aan te leggen? Wij kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze die het beste past bij de behoeften van het vliegveld. Bovendien zorgen wij ook voor de installatie van nieuwe elektriciteitsmeters. Benieuwd naar onze diensten? Neem dan contact met ons op en wij gaan met u in gesprek.

  Bijdragen aan duurzaam vliegveld

  Zonne-energie en LED-verlichting zijn gemakkelijk realiseerbare mogelijkheden om te besparen op uw energierekening. Bovendien levert het een grote bijdrage op aan het milieu. Wij kunnen u adviseren bij het installeren van deze en vele andere aanpassingen om een vliegveld duurzamer te maken. De installatie van dergelijke verduurzamingsmaatregelen wordt ook door ons geregeld. Voor u geen inspanning en wie weet bespaart u zo wel honderden euro’s.

  Klinkt dit aantrekkelijk? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek om te ontdekken hoeveel u kunt besparen.

  Effectief besparen op zakelijke energiekosten van een vliegveld

  Als eigenaar van een vliegveld moet u met flink wat verschillende dingen rekening houden. Wilt u zich niet dagelijks bezighouden met ingewikkelde energievraagstukken, maar wel zoveel mogelijk blijven besparen op de energiekosten? Wij van Zakelijke Energietarieven zijn de aangewezen partij om u te helpen bij het kiezen van de juiste inkoopstrategie voor een vliegveld. Wij hebben uitgebreide kennis van de energiemarkten en blijven continu op de hoogte van de koersen op de energiemarkten. Zo kunnen wij telkens weer het goedkoopste energiecontract aanbieden. Bovendien regelen wij uw slimme elektriciteits- en gasmeters en verduurzamingsmaatregelen. Op die manier hebben wij al meermaals gezorgd voor verlaging van de energiekosten. Neem contact met ons op om erachter te komen wat wij voor u kunnen betekenen.