Menu Sluiten

Zakelijke energie tarieven voor bloemist: 5 tips om te besparen

Zakelijke energie bloemisten

We halen allemaal wel eens een bosje bloemen bij de bloemist. Voor een speciale gelegenheid of gewoon voor thuis op tafel. Door de goede verlichting in de winkels kun je de bloemen perfect bewonderen. Om de bloemen zo vers mogelijk te houden worden ze bewaard in een koelcel. Zo kies jij het perfecte boeket. Maar hier komen wel hoge energiekosten bij kijken. Kan je als bloemist zakelijke energie besparen? Hieronder staan 5 tips om je energiekosten te verlagen en tegelijk te verduurzamen.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  1. Verlichting optimaliseren voor bloemisten

  Het grootste deel van het energieverbruik van een bloemist bestaat uit de verlichting. Dit is goed voor meer dan 50% van het totaalverbruik aan zakelijke energie. Begin met het vervangen van alle oude verlichting naar LED verlichting. Dit is de meest zuinige verlichting. Alleen hierdoor kan je al 30% besparen op je energiekosten. Daarnaast kan je ook bewegingssensoren installeren. De verlichting gaat automatisch aan als er iemand in de ruimte aanwezig is. Dit kan een goede uitkomst zijn voor ruimtes waar niet heel de dag iemand aanwezig is. Denk hierbij aan de toilet, koelcel of het kantoor. Zo blijven de lampen nooit onnodig branden als er toch niemand is en bespaar je als snel 10-20% energie.

  2. Zakelijke energie besparen op de product koeling van je bloemisterij

  Er zijn al verschillende bloemisten die zonder koelcel werken. Ga na of dit voor jouw bloemisterij ook haalbaar is. De koeling verbruikt namelijk 20% van het totale energieverbruik. Als je toch een koeling nodig hebt is het slim om te kijken hoe je hierop kan besparen. Als je maandelijks je koelcel ontdooit en de wanden schoonmaakt bespaar je al 5 tot 10%. En als je elke maand ook het rooster en de condensor reinigt bespaar je ook 5 à 10%. En houdt natuurlijk de deuren zo kort mogelijk open.

  3. Energiekosten van de verwarming verlagen voor bloemisten

  Bijna het totale gasverbruik van een bloemist gaat naar de verwarming. Gas is kostbare energie en hierop besparen is dan ook zinvol. Zet de verwarming een stuk lager als er niemand aanwezig is in de winkel. Dit geldt voor het weekend, ’s nachts en vakanties. Elke graad lager levert al een besparing op van 6%. Als je winkel niet goed geïsoleerd is verlies je alle warmte waardoor je blijft stoken. Door isolatie aan te brengen win je ook al zo 5 tot 10% verwarmingskosten. Als je een oude CV- ketel hebt is het ook verstandig om na te denken over vervanging. Je kunt ook kiezen voor een warmtepomp

  4. Verduurzamen met groene energie als bloemist

  Als bloemist kijk je elke dag naar de schoonheid van de natuur. Je werkt in het hart van de groene sector. Het is dan ook belangrijk om hierin zo duurzaam mogelijk te werk te gaan en gebruik te maken van groene energie. Groene elektriciteit wordt opgewekt uit duurzame bronnen zoals  de zon, wind en water. Door gebruik te maken van groene energie draag je direct bij aan het verlagen van het broeikasgas CO2. Maar hoe weet je als consument of jouw boeket duurzaam is? Duurzame bloemisten beschikken over een certificaat van het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist. Deze organisatie controleert wekelijks of de bloemist duurzame bloemen inkoopt en of de bedrijfsvoering ook duurzaam verloopt. Een boeket is pas echt duurzaam als de bloemist die het boeket schikt ook duurzaam te werk gaat. Denk hierbij aan het gebruik van groene stroom, afval scheiden, schoonmaken zonder chloor, duurzaam transport maar ook de goede zorg voor de medewerkers valt hieronder.

  5. Inkoopstrategie voor zakelijke energie als bloemist

  Met de hierboven genoemde maatregelen kan je zeker al wat besparen in kosten voor zakelijke energie als bloemist. Maar de verlichting of verwarming moet toch aan blijven waardoor je energiekosten vrij hoog zullen blijven. Het is dan ook verstandig om te kijken naar hoe je deze energie zo slim mogelijk kan inkopen op de energiemarkt. Hiervoor kan je zakelijke energie vergelijken bij alle energieleveranciers in Nederland. Wij van Zakelijke Energietarieven helpen jou hier graag mee.

  Voorbeeld: Gerda is eigenaar van bloemist Bloom. Ze heeft altijd een vast energiecontract gehad, zo wist ze precies waar ze aan toe was en kwam ze niet voor verrassingen te staan. Toch merkte zij dat zij elke keer net iets duurder was dan de rest van de bloemisten in de omgeving. Gerda is nu overgestapt op een variabel contract met behulp van een energieanalist. Hierdoor kan zij meeprofiteren van eventuele prijsdalingen. Concurrentie speelt een belangrijke rol in deze branche. Doordat Gerda nu tegen een lagere prijs energie inkoopt kan zij haar bloemen tegen een betere prijs aanbieden. Hierdoor heeft Gerda meer klanten en zo ook een hogere omzet gecreëerd.

  Zakelijke Energietarieven voor jouw bloemisterij

  Heb jij vragen over een nieuwe inkoopstrategie? Of wil je weten of je goed bezig bent met je huidige energiecontract? Neem vrijblijvend contact op met een van onze energieanalisten. Wij kijken samen met jou naar de best passende inkoopstrategie voor jouw bloemisterij.