Menu Sluiten

Zakelijke energie voor de voetbalvereniging: de juiste inkoopstrategie

zakelijke energie voetbalvereniging

Voetvalverenigingen spelen een belangrijke rol in de maatschappij. Het stimuleert om te sporten voor jong en oud, en zorgt tegelijk voor een saamhorigheidsgevoel. Maar waar veel leden niet bij stil staan is dat de voetbalvereniging ook te maken heeft met hoge zakelijke energie kosten. Alle velden worden verlicht, alle apparatuur in de kantine inclusief verlichting en verwarming en niet te vergeten alle kleedkamers. Ongemerkt zorgt dit alles bij elkaar voor hoge energiekosten. de sponsors en kantineverdiensten dekken wel een klein deel van de kosten maar lang niet alles. Het is daarom slim om als voetbalvereniging goed te kijken waar je energie op kan besparen.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Slim zakelijke energie inkopen als voetbalvereniging

  Allereerst is het slim om te kijken hoe je deze zakelijke energie zo slim mogelijk in kan kopen. Neem je huidige energiecontract goed door en start met het vergelijken van verschillende zakelijke energieleveranciers. Door je zakelijke energie in te kopen aan de hand van een inkoopstrategie kan je al veel geld besparen.

  De eerste strategie is het inkopen voor een vaste prijs van je energie. Zo betaal je een vast tarief voor je energie gedurende de looptijd van je contract. Dit kan gunstig zijn als de prijzen op het moment van inkopen laag liggen of als er verwacht wordt dat er een prijsstijging aankomt. Zo profiteer je voor een langere tijd van de lage energieprijs. Andersom geldt dat natuurlijk ook, als de prijzen op het moment van inkopen hoog liggen is deze strategie niet het meest gunstig. De kans is dan aanzienlijk groot dat de prijzen zullen dalen. Als jij te hoog inkoopt zit je voor een langere periode vast aan een te hoge energieprijs.

  De tweede strategie is het inkopen van een variabele prijs. De energieprijs zal gedurende je contract dan mee veranderen met de markt. Als de verwachting is dat de energieprijs zal gaan dalen is dit een slimme strategie om toe te passen. Zo kan je mee profiteren van de prijsdalingen. Ook wanneer er veranderingen in je onderneming aan zitten te komen kan deze strategie gunstig zijn. Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen welke inkoopstrategie het beste bij jouw voetbalvereniging past? Bel ons gerust met al je energievragen dan helpen wij je hier graag verder mee.

  Zakelijke energie besparen als voetbalvereniging

  Als je de juiste inkoopstrategie hebt gevonden is het ook verstandig om te kijken hoe je kan besparen op energiekosten. De grootste kostenpost van zakelijke energie is de verlichting. Door te investeren in LED-sportverlichting kan je tot wel 50% van je kosten besparen. Ook is LED verlichting de meest duurzame verlichting. Gemiddeld gaat deze verlichting zo’n 30 jaar mee. Daarnaast is het ook slim om gelijk bewegingssensoren te plaatsen. Dit kan zeker een uitkomst zijn in ruimtes waar niet altijd iemand aanwezig is, denk bijvoorbeeld aan de kleedkamers of het toilet. Zo heb je altijd op de juiste plek, op het juiste moment, verlichting waar en wanneer nodig. Je voorkomt dat lampen onnodig branden terwijl er niemand aanwezig is.

  In de kleedkamers wordt na de trainingen of wedstrijden door het team gedoucht. Het opwarmen van de boiler kost veel energie. Door de boilers te verwarmen met elektrische waterpompen wordt er minder energie verbruikt. Zo blijven de boilers warm voor het vele douchen maar blijven de energiekosten normaal. Je kan ook waterbesparende douchekoppen installeren. Het waterverbruik tijdens het douchen is circa 8,7 liter per minuut. Na het installeren van deze waterbesparende douchkoppen verbruik je nog 6,9 liter per minuut.

  Er zijn ook nog een aantal zogenoemde quick wins. Dit zijn vrij simpele ingrepen die direct energie besparen. Voorbeelden hiervan zijn apparatuur uitzetten als het niet gebruikt wordt ( ’s nachts of tijdens de zomer- en winterstop) Zet het thermostaat een graad lager. Ontdooi vrieskisten regelmatig zodat er geen ijsvorming ontstaat. Koppel de ventilator in het toilet aan de lichtschakelaar. En zo zijn er nog veel meer relatief kleine ingrepen die toch meehelpen aan het besparen van energie.

  Voorbeeld: voetbalvereniging V.V.H. had voor 2023 als doel gesteld om 20% te besparen op zakelijke energiekosten. Als eerst hebben zij alle verlichting vervangen door LED- sportverlichting met bewegingssensoren. Ook hebben zij samen met een energie analist een andere inkoopstrategie toegepast. Omdat zij verder niet veel geld over hadden om grote investeringen toe doen hebben zij zich actief bezig gehouden met quick wins. Ook onder leden hebben zij bewustwording hiervan gestimuleerd. In 2023 heeft voetbalvereniging V.V.H. hierdoor 26% kunnen besparen op hun zakelijke energiekosten.

  Zakelijke Energietarieven voor jouw voetbalvereniging

  Heb jij vragen over je huidige energiecontract? Of benieuwd welke inkoopstrategie voor jouw voetbalvereniging het best passend is? Neem vrijblijvend contact op met een van onze energie analisten. Deze beantwoorden al je vragen en kijken samen met jou welke inkoopstrategie het best past bij jouw voetbalvereniging.