Menu Sluiten

Wat zijn de voordelen van groene zakelijke energie?

Wat zijn de voordelen van groene zakelijke energie?

Voor iedereen, zowel particulier als zakelijk, is verduurzaming een hot topic. Je ontkomt er niet aan en u zult er zelf ook in moeten investeren wilt u niet achter lopen op de rest. Aan de voorkant klinkt het vaak als een prijzige investering die vooral geld kost. Maar is dat wel echt zo en zijn er misschien wel vooral voordelen als zakelijke gebruiker van energie? Bent u hier benieuwd naar? Lees dan vooral verder om hier meer over te weten te komen.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Wat is zakelijke groene energie?

  Groene energie is afkomstig uit hernieuwbare energiebronnen. De energie komt dus uit bronnen die zichzelf herstellen en in beginsel onuitputtelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan bronnen als de zon, water of wind. Ook biomassa als bron wordt vaak als groen gezien, al bestaat hier discussie over. Doordat het gebruik van deze bronnen voor energie niet vervuilend zijn, zijn deze bronnen milieuvriendelijk. Wanneer uw energie voor uw bedrijf uit zulke hernieuwbare bronnen komt bent u verbruiker van zakelijke groene energie.

  Wat zijn de voordelen van zakelijke groene energie?

  Er zijn een aantal voordelen op te noemen. Om te beginnen, en zeker niet onbelangrijk zakelijk gezien, is het gebruik van groene energie goed voor uw imago. Het draagt bij aan een groen imago voor het bedrijf. Hiermee laat het bedrijf zien dat het zich inzet voor milieubescherming en het beperken van CO2- uitstoot. Tegenwoordig zullen er steeds meer consumenten en werknemers zijn die hier waarde aan hechten, en daarmee zult u dus aantrekkelijker zijn voor deze groepen. Hiermee kunt u dus ook uw marktaandeel vergroten en mogelijk voorloper zijn wat betreft duurzaamheid in uw sector.

  Daarnaast kan het op lange termijn kostenbesparend zijn. Op het eerste gezicht lijkt dat misschien niet zo, maar voor groene bronnen kan gelden dat de operationele kosten lager kunnen liggen dan voor grijze energiebronnen. Dit wil zeggen dat groene bronnen zoals zonnepanelen relatief goedkoop in de onderhoud zijn, en als ze eenmaal aangesloten zijn ‘hun werk doen’. Op de lange termijn zullen de kosten dan lager uitvallen.

  Een ander voordeel dat het kan bieden is de mogelijkheid op aanspraak voor fiscale voordelen. Er zijn meerdere voordelen die investeringen in duurzaamheid aftrekbaar kunnen laten zijn op de winsten die uw bedrijf maakt. Zo zijn er aftrekregelingen met betrekking tot duurzame energie. Op deze manier kan het ook op kortere termijn financieel al voordeel bieden om te investeren in groene energie.

  Voorbeeld
  Kees wil voor zijn bedrijf zonnepanelen laten installeren op een dak. Zonnepanelen zijn opgenomen in de zogeheten Energielijst. Om deze reden kan Kees eenmalig aanspraak maken op de Energie-investeringsaftrek (EIA). Kees mag dan 45,5% van zijn investering aftrekken van zijn winst. Hij hoeft dan minder winstbelasting te betalen.

  Ten slotte zorgt het investeren in groene energie voor stimulans van innovatiemogelijkheden. Men zal namelijk op zoek gaan naar de meest efficiënte en voordelige vormen van duurzame energie voor het betreffende bedrijf. Bovendien zorgt een grotere sector van duurzame energie voor meer ontwikkelde bronnen. Deze kunnen gebruikt worden om nieuwe innovaties binnen het bedrijf makkelijker te laten verlopen  Denk aan hybride zonnepanelen – die werken ook met regen – die in ontwikkeling zijn.

  Er valt te concluderen dat groene energie naast het voordeel van een duurzaam imago ook operationele en financiële voordelen kan bieden. Reden genoeg om hier, als u dat nog niet doet, zeker gebruik van te maken! Heeft u vragen over uw mogelijkheden met betrekking tot verduurzaming? Bij Zakelijke Energietarieven voorzien we u graag van advies. Neem zeker contact op!