Menu Sluiten

Hoe zakelijke energie kostenbesparend voor uw laboratorium kan werken

Hoe zakelijke energie kostenbesparend voor uw laboratorium kan werken

Laboratoria verbruiken dag en nacht zakelijke energie. Dat is op zich niet vreemd. Vaak wordt met gevoelige stoffen gewerkt die een veilige opslag nodig hebben met een specifieke en constante temperatuur. Als grootzakelijke instantie is zakelijke energie dan ook een van de grootste kostenposten voor een laboratorium. Gelukkig liggen er veel bespaarkansen op het gebied van zakelijke energie voor laboratoria. Bijvoorbeeld als u overgaat tot verduurzaming of actief energiecontracten vergelijkt om uw maandlasten zo laag mogelijk te houden. Waar liggen voor mijn laboratorium de kansen op het gebied van duurzaamheid? Hoe verlaag ik het energieverbruik van mijn laboratorium? Lees dan snel verder.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Waar moet ik op letten als ik een contract voor zakelijke energie voor mijn laboratorium afsluit?

  Een voordelig energiecontract vormt de basis voor succesvolle energiebesparing. Veel energieleveranciers lokken ondernemers met mooie aanbiedingen naar binnen, maar laten dan ongunstige algemene voorwaarden achterwege, waar ondernemers dan voor lange tijd aan vast zitten. Dat wilt u uiteraard voorkomen. Daarom is het belangrijk om vooraf de voor u beschikbare contracten van leveranciers met elkaar te vergelijken. Waar moet u bij vergelijken allemaal op letten? Wij lichten een paar zaken voor u uit:

  De kleine lettertjes

  Zoals hierboven al werd gesteld, bieden veel leveranciers onwaarschijnlijk voordelige contracten voor zakelijke energie aan, die vaak niets meer zijn dan een lokkertje. In de kleine letters staan vaak zaken verstopt als de uiteindelijke maandlasten na verloop van de aanbieding, het vastrecht en de regiotoeslag. Deze kostenposten kunnen per leverancier verschillen, dus het is belangrijk hier goed naar te kijken en de bedragen per leverancier te vergelijken.

  De bandbreedte en het gecontracteerd volume

  Het gecontracteerd volume is het aantal kWh dat u verwacht te gaan gebruiken en de bandbreedte is een vooraf bepaald percentage waarbinnen u boven of onder het gecontracteerd volume mag gaan. Overschrijdt u de bandbreedte omdat u veel meer of minder zakelijke energie hebt gebruikt? Dan moet u een hoog bedrag betalen voor uw energie.

  Energieprijzen uit verschillende seizoenen

  Sommige aanbieders maken promotie met energietarieven uit seizoenen, zoals de zomermaanden, waarin minder zakelijke energie wordt verbruikt, waardoor de energieprijzen veel lager liggen dan in bijvoorbeeld de wintermaanden, waar dan veel energie wordt verstookt en de prijzen veel hoger liggen door de toegenomen vraag. Let er bij het vergelijken van aanbieders dan ook op dat u tarieven uit dezelfde periodes met elkaar vergelijkt! Als u een energieprijs uit juli met een energieprijs uit februari vergelijkt, heeft u alsnog geen duidelijke vergelijking.

  De looptijd

  Een laatste aspect waar u altijd op moet letten bij het vergelijken van leveranciers is de looptijd van uw contract. Gaat u op de korte termijn uitbreiden? Verhuizen? Verduurzamen? Dan verandert uw energieverbruik en heeft u, om onder andere de bandbreedte boven of onder het gecontracteerd volume niet te overschrijden, een nieuw contract nodig. Houd dus rekening met uw toekomstplannen als u de looptijden van contracten met elkaar vergelijkt. Als u uw contract tussentijds wilt opzeggen, moet u dat doen voor de opzegtermijn, anders mag uw leverancier uw contract stilzwijgend verlengen. Houd daar dus rekening mee! Op onze website kunt u gratis een voorbeeld opzegbrief downloaden.

  Wij begrijpen dat u wel andere dingen te doen heeft dan energiecontracten vergelijken. Daarom doen wij dit graag voor u. Doordat wij al ruim 10 jaar actief zijn op de energiemarkt hebben wij goed zicht op wat wel en wat geen goede deal is voor uw laboratorium. Wilt u ook het voordeligste contract voor zakelijke energie voor uw laboratorium? Wilt u ook nooit meer te veel betalen? Neem dan gerust contact met ons op bij vragen en interesse.

  Hoe kan ik verduurzamen middels zakelijke energie voor laboratorium?

  Waar liggen kansen voor duurzaamheid voor een laboratorium? Steeds meer ondernemers wekken zelf een deel of zelfs al hun zakelijke energie zelf op. Bijvoorbeeld door de aanschaf van zonnepanelen of een warmtepomp. Dit is om twee redenen slim. Enerzijds omdat u op die manier minder energie hoeft in te kopen en dus voordeliger uit bent. Anderzijds omdat u door zelf uw zakelijke energie op te wekken, een waardevolle bijdrage doet aan de bescherming van het klimaat. De aanschaf van bijvoorbeeld een warmtepomp kan prijzig zijn. Gelukkig zijn hier meerdere subsidies voor beschikbaar gesteld door de overheid.

  Wilt u ook uw laboratorium verduurzamen? Wij van Zakelijke Energietarieven denken graag met u mee over de mogelijkheden voor uw laboratorium. Daar blijft het niet bij. Zo regelen wij ook de realisatie van deze plannen, zoals de aanschaf en aanleg van zonnepanelen en kunnen wij u ook helpen bij de aanvraag van subsidies. Interesse? Neem dan contact met ons op.

  Hoe controleer ik mijn energiefacturen zakelijke energie laboratorium op fouten?

  Grootzakelijke bedrijven ontvangen soms verrassend dure energiefacturen. Bijvoorbeeld omdat de energieprijzen plots zijn gestegen en variabel is ingekocht. Toch kan er ook wel eens wat anders achter zitten. Wat veel ondernemers namelijk niet weten is dat er nog vaak genoeg fouten in hun energiefacturen staan en betalen dus ongemerkt te veel.

  Hoe kan het dat er fouten op energiefacturen staan? Bij grootzakelijke bedrijven wordt maandelijks uw factuur precies berekend naar uw daadwerkelijke verbruik, anders dan bij kleinzakelijke bedrijven, die een vast tarief betalen. Daar zit een fout in een klein hoekje. Onze klanten bieden wij daarom een vrijblijvende factuurcheck aan. Zo betaalt u nooit meer onnodig te veel.

  Met Zakelijke Energietarieven als energiepartner aan de slag? Velen gingen u voor.

  Zakelijke energietarieven voorziet al meer dan 10 jaar tientallen bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren van energie-advies op maat en helpt bij de uitvoer van bijvoorbeeld inkoopstrategieën voor zakelijke energie en de aanschaf en realisatie van duurzaamheidsmaatregelen. Op het gebied van zakelijke energie valt er voor laboratoria veel te behalen, zoals wij hebben bewezen in onze begeleiding van meerdere leden van branchevereniging Fenelab. Benieuwd hoe u geld kunt besparen op uw zakelijke energie? Neem gerust contact met ons op. Wij maken graag kennis met u. 

  Albert, Energie Analist

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *