Menu Sluiten

Slim en duurzaam omgaan met zakelijke energie in de delfstofwinning

Slim en duurzaam omgaan met zakelijke energie in de delfstofwinning

De delfstofwinning een essentiële leverancier voor vele sectoren zoals de bouw, voedingsmiddelenindustrie en de zware industrie. Delfstoffen als zand, klei en zout zijn in vele producten terug te vinden. Op het gebied van zakelijke energie valt er veel te behalen voor de delfstofwinning. Hoe bespaar ik op mijn energiekosten? Welke inkoopstrategie voor zakelijke energie past het beste bij mijn bedrijf? Waar liggen kansen voor verduurzaming van de delfstoffenwinning?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe bepaal ik de voordeligste inkoopstrategie voor zakelijke energie in de delfstofwinning?

  Vanwege het economische rendement is inspelen op de ontwikkelingen binnen de zakelijke energie voor steeds meer bedrijven een prioriteit geworden. Als grootzakelijk bedrijf dient u zelf uw zakelijke energie in te kopen op de APX/EPEX-markt en/of de ENDEX-markt. Deze markten bieden u de kans om zakelijke energie voor de delfstofwinning in te kopen aan de hand van een inkoopstrategie. U koopt dan zakelijke energie in op één van de markten of allebei. Voor welke markt u gaat is afhankelijk van de verwachte ontwikkeling van de energieprijs en de mate van risico die u wilt nemen op de energiemarkt.

  Gaat u voor de APX/EPEX? Dan betaalt u een variabele energieprijs die per uur verandert naar vraag en aanbod. Gaat u voor de ENDEX? Dan betaalt u een vaste energieprijs, vastgesteld naar de koers op de energiemarkt die gold op het moment dat u energie inkocht. Steeds meer bedrijven kiezen daarnaast voor een gemengde inkoopstrategie, waar zij een deel op de APX/EPEX en een deel op de ENDEX inkopen, teneinde risico’s te spreiden.

  Wilt u weten welke inkoopstrategie het beste bij uw bedrijf zou passen? Met een inkoopstrategie valt veel financieel voordeel te behalen. Zakelijke Energietarieven adviseert al meer dan 10 jaar bedrijven over welke inkoopstrategie zij het beste kunnen hanteren. Wilt u dat ook? Neem dan contact met ons op.

  Hoe kan de delfstoffenwinning verduurzamen?

  Het winnen van delfstoffen heeft impact op de natuur en bijna alle delfstoffen zijn ook als eindig te beschouwen. Daarom is het belangrijk om extra projecten aan te trekken om continuïteit van uw bedrijf te kunnen garanderen. Voorbeelden van projecten die wellicht interessant voor u zouden kunnen zijn, zijn windmolenparken faciliteren en onderhouden, net als velden vol zonnepanelen. Bedrijven in de delfstoffenwinning zijn grootschalige projecten immers gewend en hebben voor het faciliteren reeds de benodigde kennis en mankracht.

  Daarnaast kunnen ook uw eigen bedrijventerreinen en gebouwen duurzamer. Veel bedrijven kijken bij duurzaamheid slechts naar het verduurzamen van de primaire productieprocessen, maar vergeten hun kansen binnen de ondersteunende processen te onderzoeken. De inzet van zonnepanelen en windmolens op of bij uw terrein kan uw panden voorzien van gratis, groene stroom. Daarnaast zal het aantal elektrische auto’s steeds meer toenemen in de komende jaren, dus is een investering in (meer) laadpalen onvermijdelijk. Deze palen kunt u middels zonnepanelen voorzien van stroom.

  Steeds meer bedrijven die de ruimte en faciliteiten hebben gaan over tot het zelf opwekken van groene stroom. U kunt daar niet in achterblijven. Wilt u weten hoe u uw bedrijf in de delfstofwinning kunt verduurzamen? Wilt u ook geld besparen door duurzaam en energiezuinig te ondernemen? Wij van Zakelijke Energietarieven houden ons naast energiezaken ook bezig met de verduurzaming van bedrijven. Wij kunnen u adviseren over welke duurzaamheidsinvesteringen voor uw bedrijf het voordeligste zouden kunnen zijn en daarnaast helpen wij ook met het realiseren van deze plannen, zoals de inkoop en installatie van zonnepanelen. Zo heeft u daar geen omkijken meer naar en kunt u gaan besparen. Neem bij interesse gerust contact met ons op.

  Hoe toekomstige risico’s op hoge kosten voor zakelijke energie in de delfstofwinning te voorkomen?

  De prijs voor zakelijke energie verschilt per dag, afhankelijk van vraag en aanbod en globale ontwikkelingen. Zo was tijdens de Coronacrisis de vraag naar zakelijke energie aanzienlijk lager omdat veel mensen thuiswerkten, maar is op dit moment de energieprijs juist weer op een hoogtepunt door de inval van Rusland in Oekraïne. Het is lastig om te anticiperen op de toekomstige prijsontwikkeling van zakelijke energie. Gelukkig kunt u met hedgen deze financiële risico’s afdekken. Door een investering elders te doen, kunt u een toekomstig risico voorkomen. Een voorbeeld van hedgen op het gebied van zakelijke energie is bijvoorbeeld dat u een termijncontract voor zakelijke energie koopt voor een bepaalde toekomstige periode. Mochten de energiekosten later flink stijgen, kunt u tevens verdienen aan het reeds aangeschafte termijncontract. Daar dekt u een kasstroom mee af.

  Met Zakelijke Energietarieven als uw energiepartner aan de slag?

  Wilt u ook een energiepartner die u kan helpen bij al uw energiezaken, verduurzaming en het aantrekken van nieuwe projecten op het gebied van groene energie, zoals veel leden van de Nederlandse Vereniging van Toeleverende Bouwmaterialenindustrie? Dan zit u goed bij Zakelijke Energietarieven. Op het gebied van zakelijke energie valt er voor de delfstoffenwinning veel te behalen, of het nu financieel voordeel is of het krijgen van een goed imago wegens duurzame projecten en bedrijfsvoering. Zakelijke Energietarieven kan u helpen met al uw energiezaken.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *