Menu Sluiten

Slim en duurzaam omgaan met zakelijke energie in de machine-industrie? Lees dan verder

Slim en duurzaam omgaan met zakelijke energie in de machine-industrie? Lees dan verder

De machine-industrie is net als veel andere ondernemingen gevoelig voor de toenemende kosten voor zakelijke energie en gas, die op de termijn zelfs delen van, tot de gehele winst kunnen wegvagen. Als grootzakelijk bedrijf op het gebied van zakelijke energie valt er gelukkig ook veel te behalen. Hoe kan ik met duurzaamheid besparen op mijn energiekosten? Hoe koop ik zo voordelig mogelijk zakelijke energie in? In deze blog lichten wij dit en meer verder aan u toe.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Rendement behalen gedurende de gehele levenscyclus van uw energiecontract

  Geldbesparing op uw zakelijke energie begint bij slimme stappen op de energiemarkt te zetten. Wat kan de energiemarkt de machine-industrie op het gebied van zakelijke energie brengen? Het begint in ieder geval bij het kiezen van een goede zakelijke energieleverancier. Hier kunt u slechts toe komen door verschillende aanbieders op de energiemarkt met elkaar te vergelijken. Daarnaast kunt u uw eigen inkoopstrategie te bepalen en raden wij u aan om regelmatig kritisch te blijven kijken naar uw huidige contract en te wisselen na de looptijd. Gedurende de gehele levensduur van uw energiecontract is er dus genoeg om op te letten. Wij lichten dit kort toe.

  1. Vergelijk aanbiedingen van energieleveranciers

  Het vergelijken van energieleveranciers is een belangrijk startpunt. Veel leveranciers proberen hun klanten met mooie beloftes en acties binnen te lokken, maar vaak komt u dan van een koude kermis thuis. In de kleine lettertjes staan vaak zaken verstopt als een maximale bandbreedte, lange opzegtermijn en vastrecht en regiotoeslag die nog niet in de prijs zijn meegerekend. Let er ten slotte ook op dat u energieprijzen van leveranciers vergelijkt uit dezelfde periodes/seizoenen. Immers, in de zomer zijn de energieprijzen vaak lager dan in de winter, omdat in de zomer de vraag naar zakelijke energie een stuk lager is. Het komt nog wel eens voor dat leveranciers adverteren met prijzen uit ‘goedkopere’ maanden. Let daar dus op!

  • Kies een inkoopstrategie voor zakelijke energie

  Naast slim vergelijken en kritisch het aanbod te blijven bekijken, kunt u ook veel winst behalen op het gebied van zakelijke energie in de machine-industrie door een inkoopstrategie te hanteren. Helemaal als grootzakelijk bedrijf is dit van belang, omdat kleine prijsdalingen door strategisch inkopen al een groot positief verschil op uw energiefactuur kunnen maken. Als u kiest voor een inkoopstrategie met een variabele prijs, wordt de prijs die u voor uw zakelijke energie betaalt bepaald door de ontwikkeling van de koersen op de energiemarkt. Met een inkoopstrategie met een vaste prijs betaalt u gedurende de looptijd van uw contract eenzelfde prijs voor uw zakelijke energie: dat is de koers die op het moment van aangaan van het contract vaststond. Veel bedrijven kiezen daarnaast voor een gemengde inkoopstrategie, om toch hier en daar wat risico te kunnen nemen en te profiteren van prijsdalingen, maar ook de zekerheid van een inkoopstrategie met een vaste prijs te behouden.

  • Zeg op tijd op en zoek daarna een nieuw contract

  Veel ondernemers verlengen gemaksderhalve gewoon hun energiecontract of laten deze stilzwijgend doorlopen. Dit voelt als een snelle en gemakkelijke oplossing, maar u loopt hierdoor een grote bespaarkans mis. Bij veel nieuwe energiecontracten krijgt u bijvoorbeeld instapkorting. Houd daarom altijd de opzegtermijn in de gaten en zeg voor deze termijn op! Dan kunt u daarna op zoek naar een goede aanbieding!

  Geld besparen en duurzaam ondernemen met zakelijke energie

  Zakelijke energie zal in de toekomst alleen nog maar een grotere rol gaan spelen voor grootzakelijke bedrijven, zoals de machine-industrie. Immers, het gebruik van zakelijke energie gaat niet enkel om het behalen van een economisch rendement, maar ook over het onderhouden van een goed imago op het gebied van duurzaamheid. Welke kansen liggen er op het gebied van duurzaamheid en zakelijke energie voor u in de machine-industrie?

  Op twee vlakken kunt u in de machine-industrie aan duurzaamheid denken: uw primaire productieprocessen én basale facilitaire wijzigingen. Wij begrijpen dat u niet snel wilt inleveren op de kwaliteit en efficiëntie van uw productie, maar de stand van de techniek is inmiddels zo ver, dat hier wel kansen liggen op het gebied van duurzaamheid. Naast uw productieprocessen, liggen er dus ook kansen op het gebied van de ondersteunende processen en uw faciliteiten. Denk bijvoorbeeld aan het compleet verduurzamen van uw gebouw door de inzet van LED-verlichting, de inzet van slimme meters voor verwarming en de inzet van zonnepanelen en/of warmtepompen. De mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid zijn eindeloos. Benieuwd naar wat voor uw bedrijf allemaal mogelijk is? Wij van Zakelijke Energietarieven denken graag met u mee en kunnen ook veel duurzaamheidsmaatregelen voor u realiseren. Bel ons bij interesse en vragen gerust eens.

  Met Zakelijke Energietarieven als energiepartner aan de slag

  Bij Zakelijke Energietarieven hebben wij al meer dan 10 jaar ervaring met het inkopen van zakelijke energie. Onze experts houden continu de energiemarkten en de aanbiedingen van energieleveranciers in de gaten. Hierdoor kunnen wij u het voordeligste energiecontract aanbieden, dat past bij uw wensen en bedrijfsvoering. Daarnaast kunnen wij u ook adviseren over het verduurzamen van uw bedrijfsvoering en panden. Op het gebied van zakelijke energie valt er veel te behalen in de machine-industrie.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *