Menu Sluiten

Zakelijke energie in de glasproductie: loop deze drie bespaartips niet mis!

Zakelijke energie in de glasproductie: loop deze drie bespaartips niet mis!

Veel grootzakelijke afnemers van gas hebben last van de toenemende gasprijzen. Voor veel ondernemers in de glasproductie is dat helaas niet anders. Toch liggen er op het gebied van zakelijke energie veel kansen voor u als glasproducent. Kleine handelingen zoals de inzet van slimme meters en energie- en gascontracten vergelijken kunnen onder de streep voor u veel bezwaarmogelijkheden opleveren. Ook verduurzaming kan u veel opleveren. Hoe kan ik verduurzamen in de glasproductie? Wat is het voordeligste gascontract in de glasproductie? Lees dan snel verder.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Tip 1. Koop als glasproducent slim gas in

  Bedrijven in de glasproductie hebben een grootzakelijke gasaansluiting. Helemaal voor grootzakelijke bedrijven is het cruciaal om een zo goedkoop mogelijk contract met uw gasleverancier af te sluiten. Hoe komt u tot een zo voordelig mogelijk contract voor gas voor de glasproductie? Met uw leverancier spreekt u vaak een bandbreedte af en een gecontracteerd volume. Het gecontracteerd volume is wat u verwacht te gaan verbruiken binnen de afgesproken termijn. Binnen dit verbruik betaalt u uw afgesproken tarief. De bandbreedte is een percentage van wat u uiteindelijk meer of minder verbruikt dan het gecontracteerd volume. Gaat u boven of onder de bandbreedte? Dan betaalt u een hoger tarief. Gaat u bijvoorbeeld op de korte termijn verduurzamen of juist uitbreiden? Dan verandert uw gasverbruik wellicht, en is het niet slim voor een lange termijn uw gecontracteerd volume vast te leggen, teneinde hoge kosten te vermijden.

  Het afsluiten van een zo voordelig mogelijk contract voor de levering van gas en/of zakelijke energie kan een ingewikkeld proces zijn waar veel aspecten bij komen kijken. Wij van Zakelijke Energietarieven kunnen u daarbij helpen. Zo bepalen wij voor u het goedkoopste instapmoment, bestuderen en vergelijken wij de algemene voorwaarden die bij uw contract komen kijken. Daarnaast adviseren wij ook over voor welke contractuur en bandbreedte u het beste kunt gaan met oog op uw bedrijfsvoering en mogelijke toekomstplannen zoals verduurzaming. Op die manier kunnen wij voor u de beste deal uitzoeken wat betreft gas en zakelijke energie voor de glasproductie.

  Tip 2. Controleer uw gasmeter en bespaar geld

  Bedrijven in de glasproductie zijn grootzakelijke gasverbruikers (die hebben een gasaansluiting van meer dan 40 m3 gas per uur). De aansluiting van grootzakelijke bedrijven (tot 140.000 kubieke meter gas) heet een G2C-aansluiting. Grootzakelijke bedrijven verschillen op meerdere vlakken van kleinzakelijke afnemers van gas. Een van die verschillen is de manier van factureren. Grootzakelijke bedrijven betalen voor hun daadwerkelijke gasverbruik. Dit wordt door uw netbeheerder opgemeten, aan de hand van de standen op uw gasmeter. Hier worden nog wel eens fouten gemaakt. De monteurs die namens uw netbeheerder komen opmeten, kunnen bijvoorbeeld op een ongunstig moment komen, waardoor het geschatte verbruik hoger uit kan vallen dan uw daadwerkelijke verbruik. Helemaal als grootzakelijk verbruiker van gas is het in de glasproductie essentieel dat u dit soort fouten voor bent, omdat een kleine afwijking ten nadele van uw daadwerkelijke verbruik, u op een jaar wel duizenden euro’s kan kosten. Bij Zakelijke Energietarieven bieden wij onze klanten een vrijblijvende factuurcheck aan. Zo betaalt u nooit meer te veel voor uw gas!

  Tip 3. Duurzaam ondernemen met zakelijke energie voor de glasproductie

  Ook in de glasproductie liggen er mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid. Wij raden altijd bedrijven aan om goed na te denken over mogelijkheden tot verduurzaming. Niet alleen draagt u hiermee bij aan de bescherming van het klimaat en het verminderen van uitstoot, u kunt met verduurzaming ook veel geld besparen omdat u uw energieverbruik kunt verminderen. In plaats van het verbranden van gas, zou u bijvoorbeeld uw ovens kunnen verhitten met verwarmingselementen. Deze elementen kunt u weer laten werken op zelf opgewekte energie, via bijvoorbeeld zonnepanelen. Gevolg: u gebruikt geen gas meer en hoeft minder zakelijke energie in te kopen omdat u een deel zelf opwekt. Interesse? Wij van Zakelijke Energietarieven kunnen u adviseren over het verduurzamen van uw onderneming. Wij kunnen voor u bijvoorbeeld de aanschaf en installatie van zonnepanelen regelen. Door onze jarenlange ervaring binnen de energiesector weten wij precies waar u de meest kwalitatieve doch voordelige zonnepanelen kunt kopen.

  Ook nooit meer te veel betalen voor uw gas en zakelijke energie?

  Bovenstaande tips zijn slechts een kleine greep uit de talloze mogelijkheden die er voor u liggen op het gebied van gas en zakelijke energie in de glasproductie. Wij begrijpen daarbij goed dat u uw prioriteiten wel ergens anders hebt liggen dan uw energiezaken. Daarom nemen wij deze graag voor u op ons. Doordat wij al ruim 10 jaar actief zijn binnen de energiesector kunnen wij u van advies op maat voorzien voor al uw energiezaken. Helemaal nu de prijzen voor zakelijke energie en gas de pan uit rijzen, is het belangrijk om nog eens kritisch naar uw energiezaken te kijken en op zoek te gaan naar bespaarmogelijkheden. Daar kunnen wij u mee helpen.

  Albert, Energie Analist

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *