Menu Sluiten

Voordeel behalen op de zakelijke energie van uw raffinaderij? Wij kunnen u helpen

Voordeel behalen op de zakelijke energie van uw raffinaderij? Wij kunnen u helpen

Net als vele andere bedrijven hebben de meeste raffinaderijen te maken met de stijgende kosten voor zakelijke energie. Bij veel bedrijven zorgen deze stijgingen er zelfs voor dat de gehele winst of een deel ervan compleet wegvaagt. Als grootzakelijke klant op de energiemarkt valt er echter ook nog voordeel te behalen op het gebied van zakelijke energie. Door te verduurzamen kunt u bijvoorbeeld veel besparen op uw energiekosten als gevolg van een verminderd energieverbruik. Hoe verminder ik het energieverbruik van een raffinaderij? Hoe kan een raffinaderij verduurzamen? Waar liggen verdere kansen op het gebied van duurzaamheid en inkoopstrategieën voor zakelijke energie? Wij vertellen u hier meer over in deze blogpost.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe behaal ik met zakelijke energie zo veel mogelijk rendement voor mijn raffinaderij?

  Voor raffinaderijen speelt het gebruik van zakelijke energie een steeds grotere rol binnen hun bedrijfsvoering. Dit om twee redenen. Enerzijds het economisch rendement dat kan worden behaald door aan de hand van een voordelig contract en inkoopstrategie kan worden behaald, anderzijds doordat verduurzaming van bedrijfsprocessen steeds belangrijker wordt voor het imago van bedrijven. Het verminderen van uw energieverbruik en de inzet van manieren om zelf zakelijke energie op te wekken, zoals zonnepanelen en windmolens kunnen u veel financieel voordeel opleveren, maar ook uw bedrijf an sich goed op de kaart zetten. Hoe werkt dit voor u in de praktijk?

  Uw raffinaderij verduurzamen met zakelijke energie

  Duurzaamheid kan het imago van uw raffinaderij verbeteren, maar kan intern ook veel voordelen opleveren. Door uw productieprocessen deels of zelf geheel te laten draaien op zelf opgewekte energie, hoeft u minder zakelijke energie in te kopen dan voorheen. Uw gebruik van zakelijke energie op zich kan dan ook worden verlaagd. Binnen de primaire productieprocessen zijn daar veel kansen te behalen. Wij begrijpen dat u niet wilt inleveren op de kwaliteit van uw productieprocessen omdat deze uiteraard essentieel voor uw raffinaderij zijn. Toch is de stand van de techniek tegenwoordig dermate ontwikkeld dat, zonder de kwaliteit en efficiëntie van uw productie te verminderen, verduurzaming kan plaatsvinden.

  Naast vermindering van het gebruik van zakelijke energie in de primaire productieprocessen, kan er ook op andere vlakken binnen uw bedrijf worden verduurzaamd. Vaak worden immers de ondersteunende bedrijfsprocessen dan over het hoofd gezien. Denk bijvoorbeeld aan het verduurzamen van uw logistiek door elektrisch te rijden en het verduurzamen van de bedrijfspanden zelf. De inzet van onder andere LED-verlichting, slimme meters en bewegingssensoren voor licht en verwarming zorgen ervoor dat u niet meer zakelijke energie verbruikt dan nodig is.

  Een derde kans op het gebied van duurzaamheid zit hem in zelf grootschalige projecten te starten zoals windmolenparken en velden vol zonnepanelen. Veel raffinaderijen hebben ervaring met grootschalige energieprojecten en alle bijkomende werkzaamheden en processen en zijn daarom de uitgelezen bedrijven om dergelijke projecten te faciliteren.

  Geld besparen met zakelijke energie voor uw raffinaderij

  Als grootzakelijk bedrijf liggen er veel kansen op de zakelijke energiemarkt. De grootzakelijke markt kent immers een grotere vrijheid dan die voor particulieren. Het aanbod aan energieleveranciers is veel groter en u kunt een eigen inkoopstrategie voor zakelijke energie voor uw raffinaderij vaststellen. Als grootzakelijk bedrijf kunt u tegenover uw concurrenten veel winst behalen op het gebied van zakelijke energie door een inkoopstrategie te hanteren. De kleinste prijsdalingen en voordelen kunnen onder de streep voor u al grote besparingen meebrengen. Grofweg zijn er drie mogelijkheden tot inkoopstrategieën. U kunt voor een vaste prijs inkopen, wat betekent dat u gedurende de looptijd van uw contract hetzelfde tarief voor uw zakelijke energie betaalt. Het tarief is de koers op het moment dat u instapt. Dit kan voordelig zijn als de energieprijzen laag liggen, maar daar is op dit moment geen sprake van. Een alternatief voor de vaste inkoopstrategie is de variabele inkoopstrategie. Dan verandert uw energietarief per dag naar de ontwikkelingen op de energiemarkt. Zo kunt u meeprofiteren van opspelende prijsdalingen. De variabele inkoopstrategie kan ook voordelig zijn als u op de korte termijn grootschalig gaat verduurzamen en dus minder zakelijke energie hoeft in te kopen. Als uw energieverbruik kleiner wordt kunt u meer risico nemen op de energiemarkt. Een derde mogelijkheid is de gemengde inkoopstrategie. Bij deze strategie koopt u voor zowel een vaste als een variabele prijs zakelijke energie voor uw raffinaderij in. Zo kunt u uw risico’s wat spreiden. De percentages aan energie die u vast en variabel inkoopt zijn aan u.

  Welke inkoopstrategie voor zakelijke energie past het beste bij een raffinaderij? Waar liggen uw kansen op de zakelijke energiemarkt? Wat is de slimste looptijd en bandbreedte voor mijn energiecontract? Bij Zakelijke Energietarieven kunt u met al uw vragen over zakelijke energie en duurzaamheid terecht.

  Met Zakelijke Energietarieven als uw energiepartner aan de slag

  Wij van Zakelijke Energietarieven voorzien al meer dan 10 jaar vele grootzakelijke bedrijven net als u van vakkundig advies over al hun energiezaken. Wij begrijpen dat u het al druk genoeg heeft met andere werkzaamheden dan uw energiezaken. Daarom nemen wij deze graag van u over, door u te ontzorgen met adequate adviezen op maat. Wilt u ook een allround energiepartner die u compleet ontzorgt op het gebied van zakelijke energie? Heeft u vragen?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *