Menu Sluiten

Slim geld besparen op uw gas en zakelijke energie in de oppervlaktebehandelingsindustrie doet u zo!

Slim geld besparen op uw gas en zakelijke energie in de oppervlaktebehandelingsindustrie doet u zo!

Er is geen industrie die geen last heeft gehad van de stijgende kosten voor zakelijke energie ald de oppervlaktebehandelingsindustrie. Om de kostprijs zo laag mogelijk te houden ten opzichte van uw concurrenten, kan een inkoopstrategie voor gas en zakelijke energie slim zijn. Daarnaast is het ook verstandig regelmatig uw huidige contract kritisch te vergelijken met die van andere leveranciers, om uw energiekosten zo laag mogelijk te houden. Wij vertellen u hoe u dat het beste kunt doen.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe koop ik zo voordelig mogelijk gas in voor de oppervlaktebehandelingsindustrie?

  Net als bij zakelijke energie kunt u gas inkopen op verschillende markten. De inkoop van gas kan op grofweg 2 markten: de LEBA en de ICE ENDEX TTF. Op de LEBA-markt koopt u zakelijke energie in voor een per dag fluctuerende prijs, waarna aan het einde van de maand een gemiddelde prijs naar boven komt, dat wordt vermenigvuldigd met uw verbruik. Op de ICE ENDEX TTF koopt u zakelijke energie in voor een vaste prijs: de prijs die op het moment van inkopen de dagprijs was.

  Op dit moment ligt de gasprijs erg hoog, mede door het dichtdraaien van de Russische gaskraan. Hoe kunt u dan op dit moment het voordeligst gas inkopen? Wij lichten twee opties uit:

  De LEBA-markt is de markt waarop het meeste wordt ingekocht omdat de prijs gemiddeld lager ligt. Helemaal op dit moment, waarop de gasprijs hoog ligt, is het slim om met de markt mee te gaan. Als de gasprijs een daling doorgaat, kunt u daarvan profiteren of zelfs eventueel dan de prijs vastzetten.

  Als u écht een vaste prijs wilt die u kunt doorberekenen in de kostprijs, kunt u op de ICE ENDEX TTF inkopen. Dan raden wij u wel aan om maar voor een korte termijn in te kopen, bijvoorbeeld voor een paar maanden. Als de gasprijs later weer zal dalen, zit u anders met een hoge rekening, ten opzichte van uw concurrenten die via LEBA inkopen.

  Hoe en waarom zakelijke energiecontracten in de oppervlaktebehandelingsindustrie vergelijken?

  Veel ondernemers laten hun huidige energiecontract na de afgesproken looptijd gewoon doorlopen. Dit lijkt een snelle en veilige optie, maar hier lopen bedrijven echt een grote bespaarkans mis. Wat ondernemers beter zouden kunnen doen, is het aanbod van dat moment van verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. De oppervlaktebehandelingsindustrie is als grootzakelijk verbruiker van zakelijke energie aan te merken. De kleinste verschillen tussen prijzen van aanbieders van zakelijke energie kunnen onder de streep grote verschillen maken. Vergelijken is daarom essentieel om te besparen op zakelijke energie voor de oppervlaktebehandelingsindustrie

  Hoe vergelijk ik contracten van aanbieders van zakelijke energie? Als u het zelf wilt doen, kunt u uw jaarnota erbij pakken. Daar staan verschillende tarieven op, waaronder de leveringstarieven en het vastrecht. Deze twee tarieven mogen de energieleveranciers aanpassen en moet u dus vergelijken met de tarieven van andere aanbieders. Let daarbij op: kostenposten zoals heffingskorting en energiebelasting zijn bij alle leveranciers hetzelfde, dus daar hoeft u niet naar te kijken bij uw vergelijking.

  Wij van Zakelijke Energietarieven zijn al meer dan 10 jaar actief op de energiemarkt en zijn hierdoor constant goed op de hoogte van alle omstandigheden en aspecten binnen de energiemarkt. Met onze ervaring kunnen wij onze klanten van energie-advies op maat voorzien. Wilt u ook weten wat voor u het beste contract voor zakelijke energie is? Neem dan contact met ons op.

  Hoe weet ik dat mijn facturen voor zakelijke energie correct zijn?

  Als grootzakelijk afnemer van zakelijke energie betaalt u elke maand een andere prijs voor uw energiefactuur, dat is geen nieuws voor u. Wat u wellicht nog niet wist, is dat de wisselende factuurbedragen niet alleen maar komen door veranderde tarieven en verbruik, maar ook doordat er nog wel eens fouten worden gemaakt bij het factureren door uw energieleverancier.

  Hoe kan dat? Als grootzakelijk bedrijf in de oppervlaktebehandelingsindustrie krijgt u jaarlijks 24 facturen in plaats van 12 bij kleinzakelijke bedrijven. Daarnaast betaalt u, zoals hierboven al was aangestipt, per maand voor uw daadwerkelijke energieverbruik, in plaats van een vast bedrag per maand, zoals kleinzakelijke bedrijven doen. Doordat bij u per maand een apart factuurbedrag moet worden berekend, zit een fout in uw factuur in een klein hoekje.

  Hoe kan ik dan fouten herkennen in mijn energiefacturen? Wij van Zakelijke Energietarieven begrijpen dat u uw tijd liever besteedt aan andere werkzaamheden dan het controleren van uw facturen. Daarom nemen wij dat graag van u over met onze vrijblijvende factuurcheck. Zo voorkomt u dat u onnodig te veel betaalt voor uw zakelijke energie.

  Zakelijke Energietarieven is dé energiepartner in de oppervlaktebehandelingsindustrie

  De afgelopen jaren hebben wij bedrijven van allerlei groottes en uit verschillende sectoren kunnen helpen met al hun vraagstukken op het gebied van zakelijke energie en duurzaamheid. Onze medewerkers staan dagelijks voor u klaar om u van energie-advies op maat te voorzien. Op die manier hebben we veel leden van de Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland (Vereniging ION) van effectief advies mogen voorzien.

  Wilt u ook een energiepartner die u kan ontzorgen van al uw energiezaken? Bel ons dan gerust eens bij interesse en vragen. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden voor uw bedrijf.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *