Menu Sluiten

Voordelig en flexibel zakelijke energie en gas inkopen voor uw schadeherstelbedrijf

Voordelig en flexibel zakelijke energie en gas inkopen voor uw schadeherstelbedrijf

Veel schadebedrijven hebben, net als veel andere grootzakelijke bedrijven veel last van de stijgende prijzen voor zakelijke energie en gas. Hoe meer zakelijke energie en gas u uw schadeherstelbedrijf gebruikt, des te meer invloed hebben kleine prijsstijgingen onder de streep op de energierekening. Gelukkig zijn er op het gebied van zakelijke energie nog steeds veel kansen voor autoschadebedrijven.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Welke inkoopstrategie voor zakelijke energie en gas is het voordeligst voor mijn schadebedrijf?

  Bij het bepalen van uw inkoopstrategie voor zakelijke energie voor uw schadeherstelbedrijf staat u voor de keuze of u inkoopt voor een vast of variabel tarief. Deze keuze kan een groot effect hebben op wat u uiteindelijk voor uw gas en zakelijke energie inkoopt. Wij bespreken kort twee inkoopstrategieën.

  Als u voor een variabele energie- en gasprijs gaat, wordt de energieprijs en de gasprijs bijgesteld op de koersen van de gasmarkt (LEBA-markt) en de energiemarkt (APX/EPEX-markt). Deze strategie wordt vaak gekozen als wordt geanticipeerd dat de gas- en energieprijzen in de toekomst gaan dalen. Dan kunt u goed meeprofiteren van prijsdalingen.

  Als u voor een vaste energie- en gasprijs gaat, koopt u gas in op de TTF-markt en op de ENDEX-markt uw zakelijke energie. De dagprijs op het moment van instappen op de markt is de prijs die u voor de periode die u heeft ingekocht vast gaat betalen voor uw gas en zakelijke energie. Deze inkoopstrategie is alleen slim als de prijzen op de gas- en energiemarkt laag zijn. Aangezien op dit moment door bijvoorbeeld de inval van Rusland in Oekraïne de gas- en zakelijke energieprijzen erg hoog zijn. Is op dit moment de vaste inkoopstrategie geen slimme zet. Toch is het belangrijk om deze inkoopstrategie in uw achterhoofd te houden voor de toekomst. Mocht er toch een prijsdaling aankomen, kunt u daar met een vaste inkoopstrategie slim op inspelen!

  Informatieplicht energiebesparing voor autoschadebedrijven

  Verbruikt u jaarlijks 50.000 kWh of meer zakelijke energie als schadeherstelbedrijf? Of 25.000 m3 gas of meer? Dan verplicht de Wet milieubeheer u om aan het RVO door te geven welke energiebesparende maatregelen u in uw bedrijf doorvoert. De overheid wil hiermee grootzakelijke gebruikers van zakelijke energie actief stimuleren om te verduurzamen. Voldoet u niet aan deze informatieplicht? Dan mag de overheid fikse boetes uitdelen. Het is dus belangrijk dat hieraan wordt voldaan!

  Een duurzaam schadeherstelbedrijf

  Geen bedrijf kan meer onder verduurzaming uit. Niet alleen door de druk vanuit de overheid, met onder andere de informatieplicht, maar ook vanuit de maatschappij komt een steeds grotere behoefte aan bedrijven met een duurzame praktijk. Daarnaast levert verduurzaming ook nog eens veel bespaarmogelijkheden op, als u meer energiezuinige apparatuur gaat gebruiken of een deel van uw energie zelf gaat opwekken.

  Hoe kan mijn schadeherstelbedrijf verduurzamen? De mogelijkheden zijn eindeloos. Naast de standaard verduurzamingsmaatregelen zoals zonnepanelen en LED-verlichting, kunt u ook specifieke delen van uw bedrijfsvoering duurzamer laten verlopen, zoals het extra ventileren van de werkplaats. Benieuwd hoe? Onze medewerkers denken graag met u mee en kunnen u ook helpen met het realiseren van duurzame oplossingen. Zo kunnen wij de volledige aanschaf en montage van zonnepanelen voor u regelen. Neem gerust bij interesse eens contact met ons op en wij denken graag met u mee.

  Nooit meer fouten op uw facturen met de vrijblijvende factuurcheck van Zakelijke Energietarieven

  Aan u als grootzakelijk verbruiker van zakelijke energie en gas hoeven wij niet te vertellen hoe ingewikkeld energiefacturen en gasfacturen kunnen zijn. U krijgt, anders dan kleinzakelijke bedrijven, factuurbedragen die per maand worden berekend. Hier ligt dus een groot risico op fouten op de loer! Daarom bieden wij een vrijblijvende factuurcheck aan en helpen wij bij de constatering van fouten met het herstel ervan. Zo voorkomt u dat u onnodig te veel betaalt. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om flexibel te factureren. Heeft u verschillende locaties? Dan bieden wij de mogelijkheid dat u per locatie, of juist van alle locaties samen, uw facturen voor gas en zakelijke energie op te stellen.

  Met Zakelijke Energietarieven als energiepartner veel besparen op uw zakelijke energie

  Wij van Zakelijke Energietarieven begrijpen dat u het druk genoeg heeft met andere werkzaamheden dan uw zakelijke energie en duurzaamheid. Daarom nemen wij graag al uw energiezaken op ons. Doordat wij al meer dan 10 jaar actief zijn op de energiemarkt, kunnen wij met redelijke zekerheid voorspellingen maken van de prijsontwikkelingen op de energiemarkt en u daarom advies op maat geven over wat de slimste inkoopstrategie is van dat moment. Op het gebied van zakelijke energie is er immers veel te behalen voor schadeherstelbedrijven. Vanuit deze expertise hebben wij bijvoorbeeld al veel leden van de BOVAG aan een forse besparing geholpen.

  Heeft u vragen? Wilt u ook een allround energiepartner die voor u al uw energiezaken regelt? Neem dan contact met ons. In een vrijblijvend gesprek vertellen wij u graag meer over wat wij doen en wat wij voor u kunnen betekenen.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *