Menu Sluiten

Zakelijke energie op de bloemenveiling: zo koopt u voordelig uw gas en energie in!

Zakelijke energie op de bloemenveiling: zo koopt u voordelig uw gas en energie in!

De hoge energieprijzen van de afgelopen tijd hebben ook veel bloemenveilingen geraakt. Veel ondernemers staan voor de uitdaging om ondanks de stijgende prijzen voor zakelijke energie bloemenveiling om hun kostprijs zo laag mogelijk te houden en hiermee een sterke positie tegenover de concurrentie te behouden. Wij van Zakelijke Energietarieven denken graag met u mee over de mogelijkheden. Heeft u nagedacht over het hanteren van een inkoopstrategie voor gas en zakelijke energie voor uw bloemenveiling? Bespaart u al op uw energiebelasting door te clusteren? Haalt u al bespaarmogelijkheden uit verduurzaming?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe kan ik zo voordelig mogelijk zakelijke energie inkopen voor de bloemenveiling?

  Als grootzakelijk bedrijf is het belangrijk om een zo voordelig mogelijk tarief te vinden voor uw zakelijke energie. Dit kunt u bewerkstelligen door een inkoopstrategie te hanteren. Wij lichten twee inkoopstrategieën voor zakelijke energie uit:

  Een inkoopstrategie met een vaste prijs

  Als u voor zekerheid wilt gaan, is een inkoopstrategie met een vaste prijs voor de zakelijke energie van uw bloemenveiling aan te raden. Echter, is de marktprijs op het moment van instappen hoog? Dan is het niet slim om een contract met een langere looptijd aan te gaan, omdat u dan het risico loopt dat de prijzen in de nabije toekomst weer gaan dalen, waardoor u vast blijft zitten met een hoog tarief. Andersom, dus als de marktprijs erg laag is, is het juist aan te raden een contract met een lange looptijd te zoeken, zodat u lang kunt profiteren van deze lage prijs, helemaal ten opzichte van concurrenten die hier geen rekening mee hadden gehouden.

  Een inkoopstrategie met een variabele prijs

  Op dit moment is een inkoopstrategie met een vaste prijs onverstandig. Door de spanningen tussen Rusland en Oekraïne en het dichtdraaien van de gaskraan vanuit Rusland, zijn de gas- en energieprijzen op dit moment torenhoog. Door zakelijke energie in te kopen voor een variabele prijs, kunt u meeprofiteren van toekomstige prijsdalingen. Een variabele inkoopstrategie komt in de meeste gevallen uiteindelijk als ook goedkoopste uit de bus.

  Hoe houd ik de gaskosten van mijn bloemenveiling zo laag mogelijk?

  Op de bloemenveiling wordt naast zakelijke energie ook grootzakelijk gas verbruikt. Daarom is het ook belangrijk dat gas zo voordelig mogelijk ingekocht. Net als zakelijke energie kan gas voor uw bloemenveiling ook worden ingekocht aan de hand van een inkoopstrategie. Wat is op dit moment de voordeligste inkoopstrategie voor gas?

  Daarnaast is het ook nog belangrijk om te onthouden dat grootzakelijke gasverbruikers anders dan kleinzakelijke bedrijven worden gefactureerd. Als grootzakelijk verbruiker van gas wordt u per maand gefactureerd naar uw daadwerkelijke gasgebruik. Dit wordt geregeld door uw netbeheerder, die uw meterstanden registreert en daar hun prijs op baseert. Hier worden helaas nog wel eens fouten gemaakt, die duur voor u uit kunnen pakken. Als de meter op een ongunstig moment wordt afgelezen, kan het geschatte verbruik veel hoger uitvallen dan wat u daadwerkelijk hebt verbruikt. Als grootzakelijk afnemer kan een kleine afwijking in het geschatte verbruik soms wel duizenden euro’s kosten. Het is daarom essentieel dat u uw meterstanden goed laat controleren. Wij van Zakelijke Energietarieven kunnen uw facturen voor gasgebruik voor u controleren en u helpen met het opvragen van correcties.  

  Hoe kan ik geld besparen op mijn energiebelasting?

  Een bloemenveiling kent een omvangrijk terrein, waarop vaak meerdere elektriciteitsmeters aanwezig zijn, met eventueel bijbehorende tussenmeters. U betaalt per elektriciteitsmeter op een WOZ-object energiebelasting. Wat veel ondernemers niet weten, is dat er veel geld kan worden bespaard met het clusteren van deze meters. U betaalt per elektriciteitsmeter belasting, dus door deze meters te clusteren, betaalt u nog maar voor één meter belasting. Wilt u ook gebruik maken van deze bespaarmogelijkheid? Wij van Zakelijke Energietarieven kunnen de aanwezige (tussen)meters op uw terrein in kaart brengen en deze vervolgens clusteren. Zo kunt u snel profiteren van deze bespaarmogelijkheid. Wilt u ook besparen op de belasting voor de zakelijke energie van uw bloemenveiling? Neem dan snel met ons contact op.

  Hoe kan ik mijn bloemenveiling verduurzamen en hiermee geld besparen?

  Naast slim gas en zakelijke energie inkopen door de ontwikkelingen op de energiemarkt in de gaten te houden, is er nog een andere manier om gas en energie, en dus geld te besparen. Door uw bedrijf zo veel mogelijk te verduurzamen, kunt u veel voordeel behalen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen, energiezuinige verlichting met bewegingssensoren en slimme verwarmingsmeters die rekening houden met de weersomstandigheden van buiten.

  Wilt u ook gaan verduurzamen, maar weet u niet wat de beste oplossingen voor uw bedrijf kunnen zijn? Wij van Zakelijke Energietarieven kunnen u adviseren over het installeren van dergelijke oplossingen. Bij bloemenveilingen kunnen wij bijvoorbeeld zonnepanelen voor op uw dak aanschaffen. Ook regelen wij de installatie. Zo hoeft u geen inspanning meer te verrichten en kunt u veel geld besparen.

  Een lagere rekening voor gas en zakelijke energie met Zakelijke Energietarieven

  Doordat wij al ruim 10 jaar actief zijn binnen de energiesector, hebben wij al tientallen bedrijven kunnen voorzien van zakelijke energie en gas voor een zo voordelig mogelijke prijs. Wij houden het aanbod van energieleveranciers voor u in de gaten, net als de energiemarkten.

  Wilt u ook een gespecialiseerde energiepartner die al uw energiezaken voor u regelt? Dan bent u bij ons op het juiste adres. Neem gerust eens contact met ons op en wij vertellen u graag meer over wat wij voor u kunnen betekenen.

  Albert, Energie Analist

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *