Menu Sluiten

Zakelijke energie voor uw ondernemersvereniging: collectief besparen op de energierekening doet u zo!

Zakelijke energie voor uw ondernemersvereniging: collectief besparen op de energierekening doet u zo!

Als ondernemersvereniging sta je samen sterk. Door collectief gebruik te maken van gunstige inkoopmogelijkheden op het gebied van zakelijke energie voor de ondernemersvereniging, kan veel voordeel worden behaald. Veel ondernemers zijn immers erg geschrokken van hun energierekening van het afgelopen jaar. Maatschappelijke ontwikkelingen zoals de Coronacrisis en de oorlog in Oekraïne hebben veel invloed gehad op de ontwikkeling van de energieprijs.

Hoe kan zo goedkoop mogelijk zakelijke energie als ondernemersvereniging inkopen? Voldoen mijn leden wel aan alle wettelijke verplichtingen op het gebied van duurzaamheid? Wat zijn de mogelijkheden qua flexibele energiecontracten?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe koop ik voordelig collectieve zakelijke energie in voor mijn ondernemersvereniging?

  Veel ondernemers hebben weinig kennis en tijd wat betreft energiezaken. Uw ondernemers en uzelf hebben het al druk genoeg met andere zaken. Door via de ondernemersvereniging collectief zakelijke energie in te kopen, kan er veel worden bespaard op de energierekening. Wij van Zakelijke Energietarieven regelen graag deze inkoop.

  Op basis van de wensen van uw ondernemers kunnen wij een inkoopstrategie bepalen. Wat is  de beste inkoopstrategie? Dat hangt af van de mate van risico die u wilt nemen wat betreft de energieprijzen. Op de dagmarkt betaalt u een gemiddelde prijs per maand voor energie op basis van de prijsschommelingen in die maand. Dit kan erg gunstig uitpakken als de prijzen laag uitvallen, maar dat kan uiteraard ook de andere kant op gaan.

  Neemt u liever minder risico? Dan gaat u voor de termijnmarkt. Cruciaal is dan wel dat een juist instapmoment wordt gekozen met een gunstige prijs, anders betalen uw ondernemers gedurende de looptijd van het contract wellicht een energieprijs die ver boven de latere marktprijs zit. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om de zakelijke energie voor uw ondernemersvereniging gespreid over de dag- en termijnmarkt te kopen. Zo kunt u uw risico wat spreiden.

  Naast de inkoop van zakelijke energie voor uw ondernemersvereniging zorgen wij van Zakelijke Energietarieven er ook voor dat wij constant de energiemarkt in de gaten houden en wij houden ook de opzegtermijn voor de looptijd van uw energiecontract bij, waarna wij op uw verzoek opzeggen en naar nieuwe aantrekkelijke zakelijke energiecontracten gaan zoeken.

  Hoe kan uw ondernemersvereniging toekomstige risico’s op hoge energiekosten afdekken?

  Veel ondernemers hebben door de Coronapandemie financiële tegenslagen gehad. De krappe arbeidsmarkt en de toenemende inflatie helpen op dit moment ook niet mee. Hoe zorgt u er als ondernemersvereniging voor dat het risico op hoge energiekosten zo klein mogelijk blijft?

  Heeft u wel eens nagedacht om als ondernemersvereniging te gaan hedgen? Bij hedgen dekt u een financieel risico af doordat u een andere investering doet. Op die manier kunt u de ondernemers voor wie u collectief inkoopt gerust stellen met het oog op toekomstige financiële risico’s.

  Een voorbeeld: Ondernemersvereniging Y wil haar risico op toekomstige hoge energiekosten zo veel mogelijk afdekken. Dit kan hij doen door te hedgen: hij koopt een termijncontract voor energie in voor een bepaalde periode in de toekomst. Indien de energieprijs op de markt later stijgt, kan hij eveneens verdienen aan zijn termijncontract. Hij dekt hiermee het risico af.

  Wat zijn mijn mogelijkheden met facturen van zakelijke energie?

  Indien u ervoor heeft gekozen om als ondernemersvereniging collectief zakelijke energie in te kopen, staat u voor verschillende mogelijkheden wat betreft facturatie. Bij Zakelijke Energietarieven bieden wij voor uw ondernemersvereniging de mogelijkheid om flexibel te factureren. Ontvangt u liever zelf de factuur om deze door te berekenen naar uw aangesloten ondernemingen? Heeft u liever dat de aangesloten ondernemers zelf direct worden gefactureerd? U en uw ondernemers kunnen zelfs daarnaast ook beslissen per welke periode u wilt worden gefactureerd. Bijvoorbeeld per kwartaal of per maand.

  Daarnaast wordt u als grootzakelijke energieverbruiker anders gefactureerd dan kleinzakelijke energieverbruikers. U betaalt, anders dan kleinzakelijke energieverbruikers, voor uw daadwerkelijke energieverbruik per termijn en krijgt dan ook elke maand een ander bedrag onderaan uw factuur. Doordat elke maand uw factuur opnieuw moet worden berekend, zitten fouten in een klein hoekje en komen deze helaas nog vaak genoeg voor. Daarnaast wordt ook vaak te veel belasting gerekend. Bij Zakelijke Energietarieven hebben wij experts in dienst die vrijblijvend een factuurcheck voor uw ondernemersvereniging doen. Neem gerust contact met ons op bij interesse.  

  Hebben uw ondernemers al een kantoor met energielabel C?

  Vallen onder uw ondernemersvereniging kantoorgebouwen met kantoorfunctie van meer dan 100 M²? Dan is het belangrijk om u ervan bewust te zijn dat deze kantoren met ingang van 1 januari 2023 een energielabel C moeten hebben. Als vereniging kunt u tezamen duurzaamheidsmaatregelen nemen om aan de wettelijke verplichting van het energielabel C te voldoen.

  Zijn uw ondernemers al rond wat betreft hun energielabel? Dan betekent dat niet dat u achterover kan gaan leunen. In Nederland wordt gestreefd naar een energielabel A per 2050. Dat lijkt wellicht nog ver weg, maar u kunt niet vroeg genoeg beginnen met verder verduurzamen. U kunt immers ook veel geld besparen met duurzaamheidsmaatregelen. Hoe zou uw ondernemersvereniging kunnen verduurzamen? Door als ondernemersvereniging collectieve investeringen te doen in duurzame oplossingen zoals bijvoorbeeld zonnepanelen en warmtepompen kunt u uw vereniging voorzien van groene stroom en een goed energielabel.

  Hoe kunnen wij u verder helpen?

  Als ondernemersvereniging heeft u het al druk genoeg. Wij van Zakelijke Energietarieven zijn uw allround energiepartner die graag uw energiezaken uit handen neemt. Ook voor ondernemersverenigingen valt er veel te behalen op het gebied van zakelijke energie. Op deze manier hebben wij veel leden van MKB Nederland mogen assisteren in het behalen van besparing op zakelijke energie voor de ondernemersvereniging en tevens hun leden.