Menu Sluiten

Zakelijke energie voor uw museum: zo bespaart u op de energiekosten van uw museum

Zakelijke energie voor uw museum: zo bespaart u op de energiekosten van uw museum

Nederland kent ruim honderd musea van talloze omvangen en met de meest uiteenlopende collecties. Veel museumeigenaren zijn het afgelopen jaar geschrokken van hun energierekening. De inval van Rusland in Oekraïne en andere maatschappelijke ontwikkelingen zoals de Coronacrisis hebben veel invloed gehad op de energieprijzen.

Gelukkig valt er voor een museum veel te behalen op het gebied van zakelijke energie. Hoe kan mijn museum verduurzamen? Hoe koop ik het beste zakelijke energie in? Hoe bespaar ik op mijn energiekosten?

In musea is voldoende kennis en wetenschap aanwezig, maar facilitair is vaak weinig geregeld. Veel musea besteden daarnaast weinig tijd en aandacht aan de inkoop van zakelijke energie maar laten hun energiecontracten gewoon doorlopen. Dat is begrijpelijk, het onderhouden van een museum is verder druk genoeg.

Bij Zakelijke Energietarieven nemen wij graag al uw energiezaken uit handen. Als uw allround energiepartner gaan wij daarnaast ook voor u op zoek naar de beste manieren om de energiekosten van uw museum zo laag mogelijk te houden. Heeft u wel eens nagedacht over een inkoopstrategie voor de inkoop van zakelijke energie? Vergelijkt u vaak kritisch uw energiecontract met die van concurrerende energie-aanbieders?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe koop ik zo voordelig mogelijk zakelijke energie voor een museum in?

  Een voorbeeld van wat Zakelijke Energietarieven voor u kan betekenen is het slim inkopen van zakelijke energie met een inkoopstrategie. Hoe werkt dat? Aan de hand van uw wensen gaan wij op zoek naar het voordeligste energie voor uw museum.

  Durft u risico te nemen met de inkoop van zakelijke energie voor uw museum? Wilt u mee kunnen profiteren van de marktwerking op de energiemarkt? Dan koopt u energie in op de dagmarkt. U betaalt voor uw energie de gemiddelde prijs per termijn op basis van de vraag en het aanbod over die termijn. U kunt hierdoor perfect meeprofiteren van prijsdalingen en besparen op uw energiekosten.

  Uiteraard is de keerzijde van de dagmarkt dat als de energieprijzen stijgen, u daar ook mee te maken krijgt. Heeft u liever wat meer zekerheid wat betreft uw energiekosten? Dan kunt u beter op de termijnmarkt inkopen. U betaalt over de vooraf afgesproken termijn hetzelfde bedrag per kuub voor uw zakelijke energie. Welk bedrag dat is, hangt af van het moment waarop u besloot in de markt te stappen. De prijs die dan geldt, betaalt u over de gehele termijn. Wij van Zakelijke Energietarieven hebben ervaren mensen die een goed inzicht hebben in de ontwikkeling van de markt en u goed kunnen helpen u met het kiezen van het juiste instapmoment.

  Bent u benieuwd geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust eens contact met ons op. U kunt ook direct op onze website een offerte aanvragen.

  Hoe kan ik mijn museum het beste verduurzamen?

  U kunt als museum niet stil blijven zitten als het gaat om duurzaamheid. Er is geen bedrijf of instantie in Nederland die zich niet bezighoudt met duurzaamheid. Maatregelen voor duurzaamheid zijn om een tweetal redenen gunstig. Enerzijds draagt u bij aan het beschermen van het klimaat, anderzijds kunt u veel besparen op uw energierekening, doordat u met een duurzame bedrijfsvoering minder energie hoeft in te kopen.

  LED-verlichting

  Wilt u snel tot 65% besparen op uw verlichtingskosten? Investeer dan gauw in LED-verlichting! Deze lampen zijn goedkoper in aanschaf dan “gewone” gloeilampen, hebben een langere levensduur én zijn een stuk zuiniger.

  Slimme meters

  Slimme meters monitoren uw energieverbruik. Hierdoor kunt u snel en eenvoudig achterhalen waar en wanneer u onbewust te veel energie verstookt.

  Bewegingssensoren

  Niet elke ruimte wordt constant gebruikt. Denk aan kantoorruimtes en ontvangstzalen. Vaak zijn deze wel verwarmd of juist gekoeld en verlicht, wat enorme zonde is, want u betaalt hier wel voor. Door de installatie van bewegingssensoren kunt u deze ruimtes zo reguleren dat slechts verwarming of verlichting aanstaat als daadwerkelijk mensen in die ruimtes zijn. Hier kunt u goed mee besparen op uw energierekening.

  Moet ik mijn investeringen in energie en duurzaamheid aanbesteden?

  Veel musea draaien (deels) op overheidsgelden. In de praktijk betekent dit dat u investeringen vanaf €215.000,- moet gaan aanbesteden.

  Wat is aanbesteden? U maakt uw plannen in de vorm van een opdracht bekend. Daar kunnen aanbieders op reageren door een offerte te sturen. Na de sluiting kiest u op basis van bijvoorbeeld de laagste prijs of de beste prijs-kwaliteitverhouding de opdrachtnemer die voor u de opdracht gaat uitvoeren.

  Museum A heeft een oud pand dat ze geheel wilt verduurzamen. De totale kosten komen op €280.000,-. Museum A dient dus een aanbesteding te doen: de opdracht wordt gemeld en geïnteresseerde bedrijven kunnen hun offerte sturen.

  Museum B wilt een deel van haar gebouw opnieuw laten schilderen en stuken. De totale kosten komen uit op €140.000,-. Dit is onder het drempelbedrag van €215.000,-. Museum B hoeft niet te aanbesteden en mag zelf haar opdrachtnemer kiezen.

  Hoe kan ik besparen op mijn energiebelasting?

  Veel (grotere) musea hebben meerdere gas- en/of elektriciteitsmeters op hun complex, met vaak nog een paar tussenmeters. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn als u uw pand hebt uitgebreid. Wist u dat als u deze meters clustert, u kunt besparen op uw energiebelasting? Dat werkt als volgt: meters binnen één onroerende zaak, ook wel WOZ-object genoemd, tellen als één.

  Museum X heeft meerdere elektriciteitsmeters binnen haar WOZ-object. Door in kaart te brengen hoe veel meters aanwezig zijn, kan zij gaan clusteren. Er blijken vier meters aanwezig te zijn op het complex. Een geclusterde elektriciteitsmeter telt als één, waardoor zij geen belasting over 4 elektriciteitsmeters betaalt, maar slechts over 1.  

  TIP: clustering kan je met terugwerkende kracht van uiterlijk 5 jaar toepassen. Laat hier dus geen bespaarmogelijkheden liggen! Daarnaast kunnen wij ook al uw gas- en elektriciteitsmeters en tussenmeters in kaart brengen. Veel bedrijven hebben vaak niet goed voor ogen waar zij al hun (tussen)meters hebben zitten. Wij nemen deze taak graag op ons en daarnaast kunnen wij dan ook direct helpen met clusteren. Bel ons gerust eens bij interesse of vragen. Wij staan voor u klaar.

  Hoe kunnen wij u verder helpen?

  Bij Zakelijke Energietarieven kunnen wij u adviseren over allerhande energiezaken. Al ruim tien jaar zijn wij de energiepartner van talloze bedrijven van verschillende omvangen en uit uiteenlopende sectoren. Ook voor een museum valt er veel te behalen op het gebied van zakelijke energie.

  Albert, Energie Analist