Menu Sluiten

Zakelijke energie voor uw palingkwekerij: laat deze drie bespaartips niet liggen!

Zakelijke energie voor uw palingkwekerij: laat deze drie bespaartips niet liggen!

Paling is een onmisbaar product uit de Nederlandse keuken. Het onderhouden van palingkwekerijen kost veel stroom en gas, waardoor deze ook als grootverbruiker van gas en energie kunnen worden aangemerkt. Gelukkig valt er op het gebied van zakelijke energie veel te behalen in de palingkwekerij. Door goedkoop en strategisch uw zakelijke energie en gas in te kopen kunt u veel geld besparen op uw energierekening. Wat is de beste inkoopstrategie voor uw palingkwekerij? Kan uw palingkwekerij energieneutraal draaien? Hoe kunt u uw palingkwekerij verduurzamen? Wij vertellen u er graag meer over.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Tip 1. Draai kostenneutraal met een warmtekrachtkoppelingssysteem

  Heeft u wel eens nagedacht over het installeren van een warmekrachtkoppelingssysteem? Het behouden van de juiste temperatuur van het water waar de palingen in zitten kost veel stroom en gas. Met een WKK-systeem verbrandt u gas, wat u stroom en warmte oplevert. Met de opgewekte warmte kunt u het water waarin de palingen zitten op temperatuur krijgen en u kunt de warmte ook gebruiken om de rest van uw panden op temperatuur te houden.

  De opgewekte stroom die de installatie opwekt kunt u niet opslaan, maar wel doorverkopen aan een energieleverancier. Hierdoor kunt u de inkoopprijs van uw gas compenseren. Een WKK-installatie zou dus erg interessant kunnen zijn voor uw palingkwekerij.

  Tip 2. Hanteer een inkoopstrategie bij het inkopen van zakelijke energie voor uw palingkwekerij

  Als grootzakelijk verbruiker van gas en zakelijke energie is de rekening hiervoor vaak een van de grootste kostenposten. Op het gebied van zakelijke energie valt er veel te behalen voor uw palingkwekerij. Door uw gas en stroom in te kopen met een inkoopstrategie kunt u meeprofiteren van lage energieprijzen. Wat is de beste inkoopstrategie voor uw palingkwekerij? Dat hangt af van de mate van risico die u wilt nemen. Stroom en gas koopt u in op de daarvoor bestemde markten voor een vaste of variabele prijs. De prijs voor gas en stroom komt tot stand op basis van vraag en aanbod. Deze fluctueert dus constant.

  Vaste inkoopprijs

  Als u uw zakelijke energie voor een vaste prijs inkoopt, betaalt u voor de termijn waarop u heeft ingekocht, dezelfde prijs. De prijs die u betaalt, is de prijs die op dat moment op de markt stond. Bij Zakelijke Energietarieven helpen wij u met het kiezen van het voordeligste instapmoment waardoor u op de termijn kunt genieten van een lage prijs voor uw gas en zakelijke energie. Dit is een veilige strategie die u voorspelbaarheid garandeert op uw energierekening. Keerzijde is wel dat het kiezen van het juiste instapmoment altijd slechts een inschatting is. Het kan zijn dat de energieprijs op een later moment nog verder daalt, waardoor u meer betaalt dan ondernemers die voor een variabele prijs inkopen.

  Variabele inkoopprijs

  Durft u meer risico te nemen? Dan kunt u uw zakelijke energie en gas inkopen voor een variabele prijs. U betaalt dan maandelijks de gemiddelde prijs van die maand op de energiemarkt. Die prijs verandert per uur. Hierdoor kunt u meeprofiteren van prijsdalingen op de markt. Uiteraard is voorzichtigheid geboden, want het kan ook gebeuren dat de prijzen juist stijgen, waardoor u plots meer moet gaan betalen. U heeft hierdoor minder zekerheid dan ondernemers met een vaste inkoopprijs, maar ook meer besparingsmogelijkheden.

  Uiteraard is het ook mogelijk dat u een deel van uw stroom en gas inkoopt voor een vaste prijs en een deel voor een variabele prijs, waardoor u uw risico wat kunt spreiden. Bij Zakelijke Energietarieven kunnen wij u van advies op maat voorzien over welke strategie het beste bij uw bedrijf past. Neem gerust eens contact met ons op bij interesse.

  Tip 3. Bespaar op uw zakelijke energierekening door te verduurzamen

  Ook voor palingkwekerijen valt er veel te behalen op het gebied van verduurzaming. Duurzaamheid is in de huidige maatschappij een essentieel topic geworden. Door zelf duurzaamheidmaatregelen te treffen kunt u bijdragen aan de bescherming van het klimaat en uw verbruik van fossiele grondstoffen inperken. Daarnaast kunt u middels duurzaamheid ook veel besparen op uw zakelijke energierekening. Hoe kan ik mijn palingkwekerij zo veel mogelijk verduurzamen? De mogelijkheden zijn eindeloos. Wist u dat u warmte uit uw afvalwater kunt halen? Door een warmtewisselaar in de leidingen van uw afvalwater aan te brengen, kunt u via een warmtepomp uiteindelijk warmte genereren waarmee u bijvoorbeeld uw gebouwen kunt verwarmen.

  Daarnaast kunt u ook zonnepanelen laten installeren op uw gebouw, erf of elders. De zon is een gratis energiebron die uw palingkwekerij (grotendeels) kan voorzien van zakelijke energie. De aanschaf van zonnepanelen kan best een onderneming zijn. Gelukkig kunt u daarvoor bij Zakelijke Energietarieven terecht. Wij kopen zonnepanelen in voor velerlei bedrijven en hebben hierdoor goed zicht op welke zonnepanelen het voordeligst, doch het meest kwalitatief zijn. Wij kunnen daarnaast ook de installatie van de panelen regelen. Zo heeft u geen verder omkijken naar de aanschaf en installatie én kunt u geld besparen op de aanschaf. Bel ons gerust eens over de mogelijkheden voor uw palingkwekerij.

  Samen met Zakelijke Energietarieven als energiepartner aan de slag voor uw palingkwekerij?

  Het kiezen van de beste inkoopstrategie, het in de gaten houden van de energiemarkten, verduurzamen, wij van Zakelijke Energietarieven begrijpen goed dat u het al druk genoeg heeft met andere zaken binnen uw palingkwekerij dan energiezaken. Wij nemen deze energiezaken dan ook graag van u uit handen. Onze energie-experts staan voor u klaar en staan zo de leden van de Nederlandse Vereniging van Palinghandelaren (NeVePaling) ook bij.