Menu Sluiten

3 belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden bij de inkoop van zakelijke energie voor uw stomerij

3-belangrijke-zaken-bij-inkoop-zakelijke-energie-stomerij

De verschillende apparaten in een stomerij verbruiken veel stroom en gas. Wanneer u hoge energierekeningen wilt voorkomen, is het van groot belang dat de inkoop van zakelijke energie voor uw stomerij op de juiste manier wordt geregeld. Zakelijke Energietarieven heeft al vele grootzakelijke klanten geholpen bij het kiezen van de juiste inkoopstrategie. Lees in deze blog alvast drie belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden bij de inkoop van zakelijke energie voor uw stomerij.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Gas inkopen voor uw stomerij

  1. een stomerij verbruikt onder andere veel gas om alle stoom te kunnen produceren. Een stomerij heeft vaak een grootzakelijke gasaansluiting. De doorlaatwaarde van uw gasaansluiting is dan minimaal 40 m3 per uur. Op basis van uw jaarverbruik, uw meetinrichting en de afspraken met uw leverancier wordt u ingedeeld in de categorie ‘profiel grootverbruik’ (G2C) of categorie ‘telemetrie grootverbruik’. Binnen de categorie telemetrieverbruikers valt een onderscheid te maken tussen een GXX- en een GGV-aansluiting.

  – Profiel grootverbruik:

  U komt terecht in deze categorie als u minder dan 170.000 m3 gas per jaar verbruikt. Een meetbedrijf registreert dan jaarlijks de meterstand, waardoor deze meterstand dus niet automatisch per dag of per uur wordt overgenomen.

  – Telemetrie grootverbruik:

  U wordt ingedeeld in de categorie telemetrie grootverbruik als u meer dan 170.000 m3 gas per jaar verbruikt. Binnen deze categorie wordt nog een onderscheid gemaakt tussen:

  • GXX: verbruik van 170.000 – 1.000.000 m3 gas per jaar
  • GGV: verbruik van meer dan 1.000.000 m3 per jaar

  Valt u binnen deze categorie, dan heeft u een meetinrichting nodig waarbij uw energieleverancier elke dag de meterstanden kan aflezen. Uw energieleverancier ontvangt dan dus elke dag automatisch uw meetgegevens.   

  Gas wordt ingekocht op de LEBA-markt. De LEBA-markt is een dagmarkt waar gas wordt ingekocht voor de volgende dag tegen zogenaamde ‘day-ahead-prijzen’. De gasprijs wordt dan gebaseerd op de fluctuatie op de markten. Dit betekent dat van dag tot dag eventuele ontwikkelingen van invloed kunnen zijn op uw uiteindelijke gasprijs. Dit brengt wel risico’s met zich mee. Bovendien is het vinden van het juiste moment voor de gas inkoop voor uw stomerij een bezigheid waar veel tijd in gaat zitten.

  Het is begrijpelijk dat u de markt niet constant in de gaten wilt houden. Gelukkig kunnen wij bij Zakelijke Energietarieven door onze jarenlange ervaring op de energiemarkten met relatief hoge precisie voorspellen hoe de gasprijs zich gaat ontwikkelen. Wilt u weten hoe u kunt profiteren van de huidige gasprijzen of wilt u sparren over de juiste inkoopstrategie voor uw stomerij? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

  Slim zakelijke energie inkopen als eigenaar van een stomerij

  2. een stomerij verbruikt eveneens veel stroom om alle apparatuur draaiende te houden. Het is daarom belangrijk om strategisch energie in te kopen voor uw stomerij. Er zijn verschillende inkoop strategieën. In het geval u kiest voor een variabele energieprijs kunt u meeprofiteren van de prijsschommelingen op de energiemarkten. Daarnaast is er ook de mogelijkheid tot een vaste energieprijs. Als u in dat geval instapt op het moment dat de koersen op de energiemarkten relatief laag zijn, dan profiteert u voor een langere tijd van deze lage prijzen. Het is van belang om voor uw specifieke bedrijfsvoering de juiste strategie te kiezen. Dit kan een lastige opgave worden. Gelukkig kunnen wij van Zakelijke Energietarieven u begeleiden bij het kiezen van het juiste contract en voordelig instapmoment. Wij bekijken uitvoerig het pakket aan voorwaarden behorende bij een energiecontract. Afhankelijk van uw strategie en de verwachte ontwikkelingen op de markt zullen wij u adviseren bij het kiezen van het juiste energiecontract voor uw stomerij. Bovendien hebben wij intensief contact met verschillende energieleveranciers. Op die manier zorgen wij dat u als eigenaar van een stomerij de beste deal krijgt voor uw zakelijke energie.

  Besparen op energiekosten van uw stomerij door slimme meters

  3. een netbeheerder zorgt voor het meten van de standen van de gasmeter, waarop uiteindelijk de prijs gebaseerd wordt. Dit gaat echter wel vaak mis. Als de monteur die de meting afleest namelijk op een ongunstig moment komt, zal de schatting van het verbruik hoger uitvallen dan het werkelijke verbruik. Bij grote gasafnemers kan een kleine afwijking in de schatting van verbruik soms wel duizenden euro’s per jaar schelen. Het is daarom verstandig om de meterstanden goed te checken.

  Wij van Zakelijke Energietarieven kunnen u helpen alle meters goed in kaart te brengen, zodat u een duidelijk overzicht krijgt van alle elektriciteits- en gasmeters en hun verbruik. Wij regelen bovendien zelfs de installatie van nieuwe slimme meters, mocht dat nodig zijn. Daarnaast kunnen wij ook helpen bij het installeren van bepaalde software voor de meters. Klinkt dit interessant en bent u benieuwd naar onze diensten? Neem dan contact met ons op en wij gaan met u in gesprek.

  Laat u adviseren door Zakelijke Energietarieven

  Door onze jarenlange ervaring binnen de energiesector hebben wij al meerdere stomerijen kunnen voorzien van hun zakelijke energie. Van het vergelijken van het aanbod van energieleveranciers tot het in de gate houden van de energiemarkten (APX/EPEX, ENDEX), wij regelen het allemaal voor u. Wij kunnen u van nauwkeurig advies voorzien wat betreft het inkopen van energie en gas voor uw stomerij en helpen u bij de installatie van slimme meters. Wilt u ook weten hoe u het beste uw zakelijke energie kunt regelen voor uw stomerij? Of heeft u een andere zakelijke energie-gerelateerde vraag? Dan bent u bij Zakelijke Energietarieven aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

  Albert, Energie Analist