Menu Sluiten

Op een duurzame en efficiënte manier zakelijke energie inkopen voor uw varkenshouderij

Op een duurzame en efficiënte manier zakelijke energie inkopen voor uw varkenshouderij

Een varkenshouderij is een grote energieverbruiker. Om hoge energiekosten te voorkomen, is het daarom van belang om als varkenshouderij zo voordelig mogelijk de inkoop van zakelijke energie te regelen. Gezien u als varkenshouder veel andere zaken aan uw hoofd heeft, is het begrijpelijk dat u zich niet de hele dag bezig wil houden met energiezaken. Zakelijke Energietarieven staat voor u klaar om deze zorgen uit handen te nemen. Wij kunnen u helpen bij zowel het nemen van verduurzamingsmaatregelen als het uitzoeken van het meest voordelige energiecontract voor uw varkenshouderij.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Inkopen van zakelijke energie voor uw varkenshouderij

  Zeker voor een varkenshouderij die meestal kwalificeert als grootverbruiker (een stroomaansluiting groter dan 3×80 Ampère) is de keuze voor de juiste inkoopstrategie van belang. Het bepaald de prijs die uiteindelijk voor energie betaald wordt. Je kunt op verschillende manieren zakelijke energie inkopen. Bij een vaste energieprijs betaalt u voor de gehele duur van het contract dezelfde energieprijs en in geval van een variabele energieprijs wordt de prijs bijgesteld op de koersen op de energiemarkten. Op die manier kunt u profiteren van hevige prijsdalingen op de energiemarkt.

  In geval u varkenshouder bent, dan kan een flexibel energiecontract gunstig zijn. Je zit dan niet vast aan een bepaald contract dat later misschien niet meer passend is bij uw varkenshouderij. Dit kan het geval zijn wanneer u van plan bent te gaan uitbreiden of wanneer u andere aanpassingen wil doen. In geval u waarde hecht aan het energiezuinig maken van uw varkenshouderij is het aan te raden een variabel energiecontract af te sluiten. Door middel van verduurzaming wordt minder energie verbruikt, waardoor u het risico kunt nemen om afhankelijk te zijn van de schommelingen op de energiemarkt. In overige gevallen kunt u beter gaan voor een vast energiecontract. Bij het juiste instapmoment profiteert u dan langere tijd van een lage energieprijs, ook al stijgt de koers later.

  Bij Zakelijke Energietarieven hebben we jarenlange ervaring met het inkopen van energie. Wij blijven continu op de hoogte van het aanbod van energieleveranciers en kunnen u zodoende het goedkoopst mogelijke energiecontract aanbieden dat past bij het verbruik van uw varkenshouderij. Op deze manier hebben wij al meerdere zakelijke klanten geholpen met het besparen op hun energierekening.

  Zakelijke energie voor duurzame varkenshouderij

  Er bestaan voor varkenshouders veel verschillende mogelijkheden om te besparen op de energierekening door middel van duurzame energie. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een centraal afzuigsysteem, ledverlichting en op frequentie aangestuurde pompen. Daarnaast wordt met slimme technieken warmte teruggewonnen. Ventilatiewarmte kan in de winter worden hergebruikt om de ingaande lucht te verwarmen. Bovendien worden er bij varkenshouderijen steeds meer duurzame technieken toegepast, zoals zonnepanelen, biomassaketels en warmtepompen. Deze technieken kunnen zich in 5 tot 10 jaar terugverdienen.

  Wij van Zakelijke Energietarieven kunnen u adviseren bij het installeren van dergelijke aanpassingen. Bovendien kunt u voor vragen over zonnepanelen ook bij ons terecht. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies waar u de beste en voordeligste zonnepanelen kunt afnemen. De installatie wordt ook door ons geregeld. Voor u geen inspanning en wie weet bespaart u zo wel honderden euro’s. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek om te ontdekken hoeveel u kunt besparen.

  Besparen op de energiekosten van uw varkenshouderij met behulp van GvO’s

  Als u als varkenshouder duurzaamheid belangrijk vindt, kunt u ook kiezen voor een zakelijk energiecontract met duurzame energie. Als u gebruik maakt van deze groene stroom, krijgt u elektriciteit met Garantie van Oorsprong (GvO). Dit is een certificaat dat dient als bewijs dat de groene energie daadwerkelijk groen is. Een GvO staat voor 1.000 kWh, is een jaar geldig en mag ook maar één keer worden gebruikt. Door lokale GvO’s op de markt te brengen, krijgt de opwekker wat hij verdient én wordt de productie van duurzame en lokale energie gestimuleerd.

  Voorbeeld: stel dat u als varkenshouder jaarlijks 52.000 kilowattuur groene stroom opwekt en een eigen verbruik heeft van 30.000 kilowattuur, dan levert de varkenshouderij 22.000 kilowattuur per jaar terug aan het net. Daar krijgt u als varkenshouder 22 GvO’s voor. Deze kan de handelaar voor bijvoorbeeld 7 euro per stuk verkopen. De GvO’s leveren u dan (22×7-17,5 procent) per jaar 127 euro op.

  Vind u duurzame energie belangrijk en wilt u ook kunnen profiteren van GvO? Wij van Zakelijke Energietarieven staan voor u klaar om u te helpen.

  Wij regelen de zakelijke energie voor uw varkenshouderij

  Wilt u meer weten over de voor- en nadelen van de vaste en variabele inkoopstrategie en hoe u het best gebruik maakt van de schommelingen op de energiebeurzen? Onze experts van Zakelijke Energietarieven houden de koersen nauwlettend in de gaten en kunnen u begeleiden bij het kiezen van het juiste contract en voordelig instapmoment. Daarnaast adviseren wij u bij de verduurzaming van uw varkenshouderij, zoals wij voor veel leden van Producentenorganisatie Varkenshouderij doen. Op die manier regelen wij de beste deal voor uw zakelijke energie, terwijl u zich kan focussen op andere zaken binnen uw bedrijf. Wilt u zich ook niet meer bezighouden met energievraagstukken, maar toch zoveel mogelijk blijven besparen op de energiekosten van uw varkenshouderij? Neem dan contact met ons op.