Menu Sluiten

Het inkopen van zakelijke energie voor uw onroerend goed: dit moet u weten.

Het inkopen van zakelijke energie voor uw onroerend goed: dit moet u weten.

Het is van belang om als eigenaar van onroerend goed op de juiste manier zakelijke energie in te kopen. Op die manier kunt u zoveel mogelijk besparen op de energiekosten. Wij van Zakelijke Energietarieven kunnen zorgen voor de beste deal ten aanzien van de inkoop van uw zakelijke energie voor uw onroerend goed. Zo hoeft u zich niet constant bezig te houden met energiezaken en kunt u zich focussen op andere belangrijke werkzaamheden. In deze blog alvast de belangrijkste zaken op een rijtje om rekening mee te houden.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Vaste of variabele inkoopstrategie voor zakelijke energie onroerend goed?

  Eerst is van belang de keuze te maken tussen een vaste of variabele inkoopstrategie. Deze keuze is van grote invloed op de prijs voor energie en beide strategieën hebben hun voor- en nadelen.

  Bij de vaste inkoopstrategie staat de energieprijs gedurende de gehele contractduur vast. Het grote voordeel hiervan is dat het zekerheid en rust biedt. Ondernemers hoeven zich zo niet meer druk te maken om de prijs van hun energie. Als u kiest voor deze strategie terwijl de prijs voor energie relatief laag is, profiteert u lang van lage prijzen, ook al stijgt de prijs op de energiemarkten. Het logische nadeel van de vaste inkoopstrategie is dat er niet geprofiteerd kan worden van hevige prijsdalingen op de energiebeurzen.

  Een variabele inkoopstrategie betekent dat de prijzen voor energie meebewegen met de koers op de energiemarkt. Zo krijgt de ondernemer elk half jaar een andere prijs op de factuur. Pluspunt aan deze strategie is dat bij prijsdalingen er ook echt minder betaald wordt, in tegenstelling tot de variabele inkoopstrategie. Minpunt is uiteraard dat er bij hoge prijzen op de energiemarkten ook meer betaald moet worden en dat deze strategie geen zekerheid biedt.

  Bij Zakelijke Energietarieven hebben we jarenlange ervaring met de inkoop van energie. Wij blijven continu op de hoogte van het aanbod van energieleveranciers en kunnen u op die manier het goedkoopst mogelijke energiecontract aanbieden. Benieuwd naar onze diensten of heeft u een vraag over uw zakelijke energie? Neem dan contact met ons op en wij gaan met u in gesprek.

  Flexibiliteit afsluiten van een nieuw energiecontract voor zakelijke energie van uw onroerend goed

  Heeft u meerdere panden onder beheer, dan moet u vervolgens een keuze maken of u één energiecontract wil voor alle panden met één einddatum of dat u een los energiecontract per pand wil contracteren waarbij de einddata verschillen. Het aantal aansluitingen van uw onroerend goed kan snel veranderen. Dit gebeurt bijvoorbeeld als er nieuwe woningen worden gebouwd of wanneer er panden worden gekocht of verkocht. Het is onhandig om, telkens wanneer dit zich voordoet, een nieuw energiecontract af te sluiten. Daardoor is het via Zakelijke Energietarieven mogelijk om een flexibel aantal aansluitingen bij uw energiecontract af te sluiten. Deze flexibiliteit houdt in dat u gewoon nieuwe aansluitingen bij uw energiecontract kan voegen, zonder dat er een nieuwe energiedeal gesloten hoeft te worden. Ook kunnen aansluitingen gemakkelijk worden afgemeld, mochten er panden verkocht worden. Dit is wel zo gemakkelijk!

  Voordelen vast contract voor al uw onroerend goed

  Desalniettemin kan het kiezen voor één energiecontract tot gevolg hebben dat u minder lang profiteert van een eventuele scherpe deal. Timing is zeer belangrijk. Stel dat u voor een pand in Utrecht een energiecontract met scherpe tarieven afsluit, maar deze slechts een looptijd van een half jaar heeft, dan bestaat de kans dat in die periode de energietarieven stijgen. U moet dan vervolgens weer een nieuw contract afsluiten waarbij u vaak eerder de dupe bent van de prijsstijging. Bovendien als het aantal panden dat u beheert nog te overzien is en uw portfolio niet regelmatig wisselt, dan is het vaak voordeliger om wel per pand een vast energiecontract af te sluiten.

  Flexibele facturering en factuurcheck

  Bij Zakelijke Energietarieven kunt u ervoor kiezen alles op één factuur te laten zetten of om juist per pand een factuur te ontvangen. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de factuur elke maand te ontvangen of bijvoorbeeld elk kwartaal: flexibiliteit staat voorop. Echter, kan er nog wel eens een fout in uw energiefactuur worden gemaakt. Wanneer u als kleinzakelijke of grootzakelijke energieverbruiker facturen ontvangt, is het dus aan te raden deze niet zomaar te betalen. Om te voorkomen dat u mogelijk duizenden euro’s te veel betaalt, is het controleren van de energiefacturen erg belangrijk. Bent u benieuwd of u geld kunt besparen op uw energierekening? Wij kunnen vrijblijvend een factuurcheck uitvoeren. Neem contact met ons op en wij gaan voor u aan de slag.

  Zakelijke energie voor uw onroerend goed met behulp van Zakelijke Energietarieven

  Als eigenaar van onroerend goed zijn er veel verschillende dingen waar u rekening mee moet houden. Energie is niet iets waar u continu mee bezig wilt zijn. Gelukkig kunnen wij van Zakelijke Energietarieven deze zorg uit handen nemen. Wij helpen u bij het afsluiten van het meest voordelige energiecontract én met alles daarna. Zo helpen wij u bij de inkoop van zakelijke energie voor uw onroerend goed en checken wij of er fouten in uw energiefacturen staan. Op deze manier hebben wij al veel leden bijgestaan van onder andere VBO en Vastgoed Belang. Wij staan dagelijks voor u klaar om uw energiezaken te regelen. Op die manier kunt u zich zorgeloos bezighouden met het beheren van uw onroerend goed.

  Albert, Energie Analist