Menu Sluiten

Zakelijke energie inkopen voor uw restaurant: 4 zaken waar u op moet letten.

Zakelijke energie inkopen voor uw restaurant: 4 zaken waar u op moet letten.

Als de huidige Corona lockdown eindelijk voorbij is, kunnen de restaurants zich hopelijk snel weer heropenen. Nu restauranteigenaren al veel geld zijn misgelopen, zou het nog onaangenamer zijn als daar ook nog eens hoge energiekosten bij komen. Gelukkig kunnen wij van Zakelijke Energietarieven u helpen bij het zo goedkoop mogelijk inkopen van zakelijke energie voor uw restaurant. Dit zorgt in ieder geval na de Coronacrisis voor een zorg minder.

Grootzakelijk of kleinzakelijk energiecontract voor uw restaurant

Welk energiecontract voordeliger is, hangt af van het energieverbruik van uw restaurant. Uit onderzoek is gebleken dat een restaurant gemiddeld 120 kWh aan elektriciteit verbruikt en 20 m3 aan gas per vierkante meter oppervlakte. Bij een geschat verbruik lager dan 10.000 kWh en 5000 m3 is de voordeligste optie om een kleinzakelijk energiecontract af te sluiten. In geval u een ZZP’er bent, is het tevens vaak niet nodig om een grootzakelijk energiecontract af te sluiten. Als ZZP’er kunt u bij het afsluiten van een consumentencontract profiteren van scherpere energietarieven. Bovendien biedt een dergelijk contract meer bescherming door de overheid. Uw energiecontract kan niet stilzwijgend verlengd worden en er geldt een bedenktijd van 14 dagen.

Zit het verbruik van uw restaurant wel boven de 10.000 kWh en 5000 m3 gas dan is het van belang om een grootzakelijk energiecontract af te sluiten. Dit is ook belangrijk wanneer uw restaurant meerdere vestigingen heeft. Onze experts van Zakelijke Energietarieven geven u graag advies omtrent de keuze voor een bepaald energiecontract voor uw restaurant. Wij hebben zo al veel kleinzakelijke en grootzakelijke klanten geholpen met het besparen op hun energierekening.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Voordelig zakelijke energie inkopen voor uw restaurant

  Door middel van de juiste inkoopstrategie, kunt u onnodige hoge kosten besparen op uw energierekening. Energie wordt verhandeld op beurzen. De verschillende energiebeurzen bieden elektriciteit of gas aan voor energieleveranciers of grootzakelijke ondernemingen. Zo bestaat er de APX/EPEX-markt en de ENDEX-markt. Per beurs verschilt de wijze van inkoop van energie. Het is afhankelijk van uw bedrijfsvoering en uw mogelijkheden welke beurs het voordeligst is voor de inkoop van energie voor uw uitgeverij. 

  De APX/EPEX-beurs betreft de dagmarkt, waar de tarieven per uur worden aangepast. Op deze manier kunt u profiteren van fluctuaties op deze markt en punctueel energie inkopen voor uw restaurant. Op de ENDEX-beurs wordt daarentegen energie ingekocht op termijn waarbij de daadwerkelijke levering later plaatsvindt. Dit betekent dat voor de overeengekomen termijn de prijs dus vaststaat. Dit zorgt voor zekerheid ten aanzien van uw energiekosten waardoor u de desbetreffende termijn geen omkijken meer heeft naar uw energiezaken.

  Wilt u op een eenvoudige wijze een goedkopere energiedeal krijgen en grote besparingen realiseren? Zakelijke Energietarieven kan u daarbij helpen. Wij zijn experts op elke energiemarkt en kunnen u van nauwkeurig advies voorzien wat betreft de inkoop van uw zakelijke energie voor uw restaurant

  Controle van restaurant facturen

  Grootzakelijke energieverbruikers worden anders gefactureerd dan kleinzakelijke energieverbruikers. De manier van prijsberekening verschilt, maar ook de hoeveelheid facturen die u ontvangt. In geval uw restaurant meerdere vestigingen heeft, kunt u ervoor kiezen alles op één factuur te laten zetten of om juist per bedrijfspand een factuur te ontvangen. Flexibiliteit staat bij ons voorop. Echter, kan er nog wel eens een fout in uw energiefactuur worden gemaakt. Het verbruik kan niet correct zijn weergegeven of het kan voorkomen dat u te veel belasting moet betalen. Overigens is het als restauranteigenaar wel mogelijk om de BTW over de energiekosten af te trekken. U kunt deze BTW-teruggave maandelijks ontvangen als voorschot of deze jaarlijks opgeven bij uw BTW-aangifte.

  Wanneer u als kleinzakelijke of grootzakelijke energieverbruiker facturen ontvangt, is het dus aan te raden deze niet zomaar te betalen. Om te voorkomen dat u mogelijk duizenden euro’s te veel betaalt, is het controleren van de energiefacturen erg belangrijk. Bent u benieuwd of u geld kunt besparen op uw energierekening? Wij kunnen vrijblijvend een factuurcheck uitvoeren. Neem contact met ons op en wij gaan voor u aan de slag.

  Bespaartips voor uw restaurant

  Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. U kunt kiezen voor groene energie, maar u kunt ook zelf beginnen met besparen op het energieverbruik. Er kan energie bespaard worden door middel van het gebruik van zuinige verlichting, zoals LED-verlichting. Tijdschakelaars of bewegingsmelders in bijvoorbeeld een opslagruimte voor voedsel dragen ook bij aan energiebesparing. Verder kan op het energieverbruik door apparaten in een restaurant flink bespaard worden. Energiezuinige apparaten, koel- en vriesmeubelen en isolatie zijn hierbij van belang. Tenslotte is de verwarming ook een flinke verbruiker waar u op kunt besparen. Isolatiemogelijkheden moeten zo optimaal mogelijk worden benut. De CV-ketel vervangen door een Hr-ketel is ook verstandig. Wij kunnen u helpen deze besparingsmogelijkheden te realiseren.

  Als restauranteigenaar ontzorgd door Zakelijke Energietarieven

  Met de energiezaken wilt u als restauranteigenaar zo min mogelijk bezig zijn. Wij van Zakelijke Energietarieven kunnen met onze ervaring op de energiemarkten en intensief contact met energieleveranciers en andere partijen al uw energievragen beantwoorden. Wij bieden u niet alleen het goedkoopst mogelijke energiecontract aan, wij voeren ook voor u factuurcontroles uit en kunnen u begeleiden bij het zo optimaal mogelijk besparen op de energiekosten van uw restaurant. Bent u benieuwd naar onze diensten? Neem dan contact met ons op en wij gaan met u in gesprek.