Menu Sluiten

Aanvragen van een zakelijk energielabel

Aanvragen-zakelijk-energielabel

Heeft u net een bedrijfspand opgeleverd gekregen of wilt u een verkopen of verhuren? Dan is het sinds een aantal jaar verplicht om over een geldig energielabel te beschikken. Lees hier hoe het aanvragen van een zakelijke energielabel gaat en waarom het verstandig is om dan gelijk even uw energiecontract na te kijken.

Wat is een zakelijk energielabel en wanneer is het verplicht?

Het zakelijke energielabel loopt van A tot en met G, waarbij A het meest zuinig is en G het minst zuinig. Door de verplichting om een energielabel te nemen, heeft de overheid bedrijven gestimuleerd om meer na te denken over het besparen van energie. Ook wordt er op die manier voor gezorgd dat een koper of huurder van een bedrijfspand gelijk kan zien hoe energiezuinig het pand is.

De verplichting waar we het hier over hebben geldt voor utiliteitsgebouwen. Dit zijn gebouwen die niet bestemd zijn om in te wonen. De verplichting om een energielabel te hebben geldt voor bedrijfspanden met een oppervlakte van ten minste 50 vierkante meter. Voor grote panden (250 vierkante meter en groter) moet het label ook duidelijk zichtbaar zijn. Wordt er niet voldaan aan de verplichtingen met betrekking tot zakelijke energielabels? Dan kan de ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) een boete uitdelen.

Vanaf 2023 moet elk bedrijfspand dat groter dan 100 vierkante meter is minimaal over een energielabel C beschikken. Het energielabel kan overigens nu al van invloed zijn op de verkoop- of huurprijs van een bedrijfspand en ook lenen sommige banken geen geld aan bedrijven met lage energielabels.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Het aanvragen van een zakelijk energielabel

  U kunt een zakelijk energielabel alleen aanvragen via een gecertificeerde adviseur. Deze zal het pand uitvoerig inspecteren. Daarna verwerkt de adviseur de gegevens en krijgt u binnen een week het energielabel met een adviesrapport opgestuurd. Vanaf dan is het energielabel 10 jaar geldig. Tussentijds is het wel mogelijk om een nieuwe aan te vragen, als u bijvoorbeeld energiebesparende maatregelen hebt genomen en een zuiniger label kan ontvangen. Zo wordt de waarde van het pand verhoogd. De prijs van het aanvragen van een energielabel hangt af van meerdere factoren, zoals de grootte van het pand.

  Bij Zakelijke Energietarieven kunt u eenvoudig een energielabel aanvragen. Wij hebben een gecertificeerde adviseur in ons netwerk die u kan voorzien van een inspectie en energielabel.

  Check uw energiecontract bij de aanvraag van een energielabel

  Uit het voorgaande blijkt dus dat u een zakelijk energielabel aan moet vragen als een bedrijfspand is opgeleverd of als u er een wil verhuren of verkopen. Dit is nou net het moment om nog eens goed te kijken naar uw huidige contract voor zakelijke energie. Het is namelijk zeer waarschijnlijk dat dan uw zakelijk energieverbruik gaat veranderen. Hierdoor zou het goed kunnen dat uw huidige zakelijk energiecontract daar niet meer bij past en u geld kan besparen door over te stappen naar een ander type contract of een andere zakelijke energieleverancier.

  Heeft u dus een energielabel nodig voor een bedrijfspand? Dan kunnen wij dat voor u regelen. Tegelijkertijd gaan wij graag voor u na of u nog het meest voordelige energiecontract heeft. Wij voeren deze check vrijblijvend uit. Blijkt het dat u elders goedkoper uit bent? Dan brengen wij de volledige overstap voor u op orde.