Menu Sluiten

Zakelijke energie tarieven voor bibliotheek: Duurzaamheid en efficiëntie

zakelijke energie bibliotheek

Bibliotheken spelen een belangrijke rol in de maatschappij. Het draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen doordat ze meer gaan lezen. Dit kan zijn voor ontspanning of juist om iets bij te leren. Als openbare instelling hebben bibliotheken een voorbeeld functie om efficiënt om te gaan met energieverbruik. In dit artikel bespreken we verschillende aspecten van zakelijke energie van een bibliotheek.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Bewustwording van zakelijke energie voor bibliotheken

  Als eerste is het belangrijk dat bezoekers en personeel zich meer bewust worden van het hoge energieverbruik. Een bibliotheek is de perfecte plek om hier meer informatie over aan te bieden. Dit kan door middel van het uitdelen van flyers of boeken. Maar dit kan ook door het organiseren van informatie avonden of workshops over energieverbruik en duurzaamheid. Door met z’n alle hier bewust van te zijn kan je zelfs als bezoeker bijdragen aan een duurzamere bibliotheek.

  Verlichting optimaliseren om zakelijke energie te besparen als bibliotheek

  Bij een bibliotheek kan je boeken lenen om thuis op je gemak te lezen. Maar in de bibliotheek zelf zijn ook plekken gecreëerd waar je lekker weg kan dromen in je boek. De verlichting die hiervoor gebruikt wordt gaat gepaard met hoge energiekosten. Verlichting is een van de grootste energieverbruikers binnen een bibliotheek. Door gebruik te maken van energiezuinige verlichting kan je al een groot deel besparen op je energieverbruik. LED lampen zijn een voorbeeld van duurzame verlichting. Het is dus slim om alle huidige verlichting te vervangen door duurzame LED verlichting. Ook kan je hier tijdsschema’s voor installeren. Zo kan je instellen dat de verlichting alleen brand tijdens openingstijden en dagen. Nu kan je nooit de verlichting vergeten uit te schakelen en blijft het niet onnodig de hele nacht branden.

  Voorbeeld: Bibliotheek X heeft in de hele bibliotheek nog oude halogeenlampen hangen. Dit kost de bibliotheek ontzettend veel energie. Ze hadden als tip gekregen om dit te vervangen door duurzamere lampen. Bibliotheek X heeft alle oude verlichting vervangen door nieuwe LED lampen. Hierdoor hebben ze in het al ruim 50% kunnen besparen op hun energieverbruik.

  Energiekosten verlagen door het vervangen van oude apparatuur binnen bibliotheken

  In een bibliotheek worden best veel apparaten gebruikt door personeel en bezoekers. Denk hierbij aan de computers, scanners of printers. Vaak zie je dat verouderde apparatuur ook meer energie verbruikt dan nieuwe elektrische apparaten. Het kan dus ook slim zijn om eens een rondje te doen langs alle apparatuur en te kijken welke toe is aan vervanging. Niet alleen om zo te besparen op energiekosten maar ook onderhoudskosten te verlagen.

  Beste inkoopstrategie van zakelijke energie als bibliotheek

  Het is altijd verstandig om te kijken hoe je op zakelijke energie kan besparen. Door het toepassen van de juiste inkoopstrategie valt er ook zeker winst te behalen. Het start met het vergelijken van verschillende zakelijke energieleveranciers In principe zijn er twee inkoopstrategieën, een vaste prijs en een variabele prijs. Bij een vaste prijs zet je de prijs van dat moment vast voor een langere periode. Gedurende de looptijd van je contract betaal je dan een vast tarief voor energie. Bij een variabele prijs beweeg je mee met de prijsschommelingen van de energiemark. Als er verwacht wordt dat de prijzen gaan dalen kan dit een slimme inkoopstrategie zijn. Zo kan je mee profiteren van deze dalende prijzen. Het is hiervoor wel belangrijk om de energiemarkt goed in de gaten te houden. Wij begrijpen dat dit een ingewikkelde en tijdrovende taak kan zijn. Neem gerust contact met ons op dan helpen wij je hier graag mee.

  Duurzame energiebronnen voor bibliotheken

  Duurzaamheid zit al in de kern van een bibliotheek, de belangrijkste taak is het uitlenen ( hergebruiken) van boeken. Om deze duurzaamheid ook door te trekken naar het energieverbruik kan je gebruik maken van groene zakelijke energie. Deze wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Je kan op het dak van de bibliotheek zonnepanelen installeren. De stroom die je hiermee opwekt wordt direct in mindering gebracht van je totale energiekosten. En daarnaast draagt het ook bij aan het verkleinen van je ecologische afdruk als bibliotheek. En door zelf als bibliotheek  gebruik te maken van hernieuwbare energiebonnen draagt dat ook weer bij aan de bewustwording van duurzaamheid voor de rest van de maatschappij.

  Zakelijke Energietarieven voor jouw bibliotheek

  Ben jij eigenaar of directeur van een bibliotheek en kan je wel wat hulp gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Je kan bij ons terecht met al je energievragen. Onze energieanalisten kijken samen met jou naar de beste inkoopstrategie voor jouw bibliotheek.