Menu Sluiten

Zakelijke energie tarieven voor jouw snackbar: 5 tips om te besparen

zakelijke energie snackbar

We halen allemaal wel eens een frietje mayo of een frikandel speciaal bij de snackbar in de buurt. Maar dan zijn de stijgende prijzen hiervan je vast ook niet onopgemerkt gebleven. Een grote oorzaak hiervan zijn de hoge kosten voor zakelijke energie voor de snackbar. Het is dan ook belangrijk om hier bewust mee om te gaan en te kijken hoe je als snackbar hierop kan besparen.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Gemiddeld verbruik zakelijke energie snackbar

  De horeca heeft de laatste jaren te maken met hoge energierekeningen. Ook als snackbar is het lastig om hier tegen op te boxen. Het is slim om het hele verbruik van zakelijke energie als snackbar in kaart te brengen. Denk hierbij aan de volgende vragen. Welke apparaten of werkzaamheden kosten het meeste stroom? Op welke tijdstippen gebruiken wij het meeste stroom? En welke maanden van het jaar is het verbruik het hoogst? Hieronder is een overzicht in kaart gebracht met het gemiddelde energieverbruik per categorie in de horeca.

  Type restaurantGem. vloeroppervlakteGem. verbruik elektriciteit per jaar
  Café restaurant111m213.320 kWh
  Luxe restaurant78 m2   9.360 kWh
  Wegrestaurant205 m224.600 kWh
  Chinees restaurant260 m231.200 kWh

  5 tips om kosten zakelijke energie te verlagen als snackbar

  1. Koeling: het is belangrijk om de vriezer minstens 2 keer per jaar helemaal te ontdooien. In de vriezer ontstaat na verloop van tijd een vrieslaag aan de binnenkant. 1 mm ijs kan al zorgen voor een toename van 5% op je energierekening. Ook de rubbers van de deuren moeten af en toe vervangen worden. Als deze ouder worden of beschadigd zijn sluit de deur niet meer optimaal. Hierdoor blijft de vriezer extra koelen omdat het kou verliest. Als je dit niet goed onderhoudt kan je al snel 15% energie verliezen.
  2. Luchtgordijn: een luchtgordijn hangt boven de ingang van je snackbar. Het blaast lucht naar beneden en creëert zo een scheiding tussen de lucht van buiten en binnen. Als het warme lucht naar beneden blaast houdt het de koude lucht buiten. Het kan ook koude lucht blazen en zo de warme lucht buiten houden. Bij een snackbar is de doorloop heel groot, de deur gaat dus vaak open en dicht. Hierdoor verlies je veel warmte, een luchtgordijn kan hier een goede oplossing voor zijn om te besparen.
  3. Vaatwasser: gebruik altijd de eco-modus. In deze stand verbruik je minder water en elektriciteit. Je kan ook een energiezuinige vaatwasser aanschaffen. Bij een normale vaatwasser gaat de warmte verloren via de afvoer. In dit geval wordt de warmte afgegeven aan het binnenkomende koude water door middel van een warmtewisselaar. Zo kan het warme water hergebruikt worden.
  4. Verlichting: de verlichting in een snackbar brandt de hele dag. LED verlichting is een stuk energiezuiniger dan halogeen lampen en gaan ook nog is veel langer mee. Alle verlichting vervangen door LED verlichting scheelt al veel op je energiekosten. In ruimtes waar niet heel de dag iemand aanwezig is zoals in het toilet of voorraadhok kun je een sensor plaatsen. Zo gaat de verlichting alleen aan als er iemand aanwezig is en voorkom je dat lampen onnodig blijven branden.
  5. Inkoopstrategie: als snackbar kan je de hierboven genoemde maatregelen nemen om al wat energie te besparen. Maar toch zullen de energie kosten vrij hoog blijven. Het is dan ook belangrijk om deze zo slim mogelijk in te kopen. Wij snappen dat je als ondernemer waarschijnlijk geen tijd hebt om zakelijke energie te vergelijken. Wij van Zakelijke Energietarieven hebben al veel leden van de Koninklijke Horeca Nederland hierbij geholpen.

  Wat kan Zakelijke Energietarieven voor jouw snackbar betekenen?

  Heb je vragen over je huidige energiecontract? Of wil je een andere inkoopstrategie toepassen? Neem dan gerust contact op met een van onze energie analisten. Deze kunnen samen met jou kijken naar de best passende inkoopstrategie voor jouw snackbar.

  Voorbeeld: Bram heeft een eigen snackbar. Hij heeft altijd een variabele energieprijs gehad. Echter kost dit Bram heel veel tijd die ten koste gaat van zijn werk in de snackbar. Maar hij wilde ook niet teveel betalen voor zijn energieprijs. Hij heeft besloten om een energie analist in handen te namen van Zakelijke Energietarieven. Nu heeft hij toch de beste energieprijs en kan zelf al zijn uren in zijn snackbar steken.