Menu Sluiten

Zakelijke energie tarieven vergelijken voor kapperszaken

zakelijke energie kapperszaak

In een kapsalon zijn meerdere werkzaamheden die veel energie verbruiken. Denk hierbij aan de haardrogers, verlichting, airco en het verwarmen van water. Hierop besparen lijkt lastig omdat het allemaal nodig is om het gewenste resultaat te behalen. Toch zijn er een aantal mogelijkheden om zakelijke energie te besparen als kapperszaak.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Gemiddeld energie en gasverbruik in een kapsalon

  Het gas en energieverbruik verschilt per branche. Een kapsalon waar heel de dag de haardrogers en krultangen branden verbruikt veel meer energie dan een kleine winkel die ansichtkaarten verkoopt. Maar het verschilt ook nog per salon wat het energieverbruik is. Hieronder vind je een klein overzicht met het gemiddelde energiegebruik per bedrijfstype.

  Type bedrijfGemiddeld elektriciteit verbruik in kWh per jaarGemiddeld gas verbruik per jaar in m3
  ZZP3.5001.750
  Eenmanszaak10.0005.000
  Winkel35.00012.500
  Kantoorpand80.00025.000
  Industrieel150.00050.000

  Hoe kun je de grootste energieverbruikers verlagen in een kapperszaak?

  Als je energie wilt besparen op de verwarming is het slim om dit eens goed in kaart te brengen. Kijk hierbij of alleen de werkplekken verwarmd worden, en niet onnodig de hele kapsalon. Het voorraadhok of de wasruimtes hoeven niet net zo warm te zijn als de ruimte waar de klanten geknipt worden. Daarnaast kun je ook een timer instellen zodat je alleen verwarmd op de tijden dat je open bent. In de weekenden en nachten hoeft de salon niet verwarmd te worden. Als je salon niet goed geïsoleerd is verlies je hier ook veel warmte aan. Het is dan verstandig om de muren, ramen, vloeren en het dak goed te isoleren.

  Verlichting speelt in een kapperszaak een belangrijke rol. Er moet goed beoordeeld kunnen worden of het resultaat naar wens is. LED verlichting verbruikt 5 tot 10 keer minder energie dan gloeilampen. In ruimtes die minder gebruikt worden kan er ook een bewegingssensor geïnstalleerd worden. Zo gaat de verlichting alleen aan als er iemand aanwezig is in die ruimte. Voor bijvoorbeeld de toilet, kantine of wasruimte kan dit zeker een uitkomst zijn om energie te besparen.

  Water wordt heel de dag door gebruikt in een kapperszaak. Het jaarlijkse waterverbruik van een gemiddelde kapsalon wordt geschat op 160.000 liter. Door de wasbakken slim in te delen kan je besparen op het verwarmen van water. Zo verminder je direct het gasverbruik. Plaats de boiler of cv-ketel zo dicht mogelijk bij de wasbakken om warmteverlies via de leidingen te voorkomen. Om ook het waterverbruik zelf te verminderen kun je waterbesparende douchekoppen of kranen installeren. Hiermee kan je tot wel 50% besparen op je waterverbruik.

  Ventileren is ook belangrijk in een salon. Er wordt veel gewerkt met verschillende haar- en verfproducten. De geuren en stoffen hiervan wil je zo snel mogelijk uit je salon hebben. Doceer hierbij wanneer de ventilatie voluit aanstaat. Zet de ventilatie lager op tijden dat het rustig is en helemaal uit op momenten dat je gesloten bent.

  Inkoopstrategie voor zakelijke energie voor jouw kapperszaak

  Zakelijke energie is een van de grote kostenposten voor kapperszaken. Het gebruiken van een inkoopstrategie kan je hierbij veel geld besparen. Als je gebruikt maakt van een inkoopstrategie kijk je naar de ontwikkelingen van prijzen op de energiemarkt en past hier je inkoop op aan. Er zijn twee inkoop strategieën waar het meeste gebruik van wordt gemaakt.

  Een inkoopstrategie met een vaste energieprijs kan voordelig zijn als het moment van inkopen laag is. Je kan deze prijs dan voor langere periode vastzetten en zo profiteren van deze lage tarieven ongeacht wat de markt doet. Bij een inkoopstrategie met een variabele inkoopprijs beweeg je mee met de ontwikkelingen van de energiemarkt. Zo kun je meeprofiteren van eventuele prijsdalingen.  

  Voorbeeld: Heleen is eigenaar van een kapsalon. Zij heeft altijd een vaste energieprijs gehad. Ze heeft deze energieprijs alleen vast gelegd toen die vrij hoog was. Hierdoor betaalde ze hoge energietarieven terwijl de huidige markt veel lager was. Ze is uiteindelijk overgestapt naar een variabele inkoopprijs. Hierdoor profiteert zij nu mee van eventuele prijsdalingen in de energiemarkt.

  Zakelijke Energietarieven helpt jouw kapperszaak met voordelige zakelijke energie

  Kan jij wel wat hulp gebruiken met het inkopen van zakelijke energie voor jouw kapperszaak? Of heb je vragen over je huidige energiecontract? Het kan een tijdrovende klus zijn om je hier goed in te verdiepen. Daarom nemen wij van Zakelijke Energietarieven dit graag van je over. Neem vrijblijvend contact met ons op, dan zoeken we samen naar de beste inkoopstrategie voor jouw kapperszaak.