Menu Sluiten

Hoe kun je als kinderopvang zakelijke energie besparen?

zakelijke energie kinderopvang

Aan de kinderopvang in Nederland zijn hoge eisen verbonden. Sommige van deze maatregelen gaan ook gepaard met hogere energiekosten. Denk hierbij aan de temperatuur op een kinderdagverblijf. Kinderen lopen hier de hele dag op hun sokken of blote voeten waardoor er overal vloerverwarming moet zijn. Maar toch zijn er wel een aantal mogelijkheden om slim om te gaan met zakelijke energie binnen jouw kinderopvang.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Tips om energiekosten te verlagen in de kinderopvang

  • Slimme en zuinige verlichting: led lampen zijn de meeste zuinige verlichting. Je kan beginnen door alle lampen en tl buizen te vervangen door led verlichting. Maar niet alleen de lampen zelf hebben invloed op je energieverbruik. Vaak zie je dat overal de verlichting aan is, zelfs in ruimtes waar niemand aanwezig is. Het is daarom een goed idee om bewegingssensoren te installeren. Zo gaat de verlichting alleen aan als er iemand in de ruimte aanwezig is. Dit voorkomt het onnodig branden van lampen wat weer leidt tot energiebesparing.
  • Zonnepanelen: door het opwekken van stroom doormiddel van zonne-energie kan je energiekosten verlagen. De opgewekte stroom wordt direct in mindering gebracht van je totale energiekosten. Het is een investering die redelijk snel terugverdient wordt. Daarnaast helpt het ook mee aan het duurzaamheidslabel van je kinderopvang.
  • Slim omgaan met (warm) water: om water te verwarmen heb je gas en/of energie nodig. Het water wordt verwarmd en loopt door middel van leidingen naar je kraan. Het is slim om je boiler of cv-ketel zo dicht mogelijk bij je kraan te plaatsen. Zo voorkom je dat je al veel warmte verliest onderweg naar de kraan toe. Je kunt er ook voor kiezen om de buizen te isoleren, zo blijft de warmte in de leidingen. En daarnaast kunnen kleine kinderhandjes zich zo ook niet branden aan te warme leidingen.
  • Begrenzen van de radiator of het instellen van een maximum temperatuur voor de centrale verwarming. Dat het voor de kinderen een aangename temperatuur binnen moet zijn is vanzelfsprekend. Maar het hoeft er niet overdreven warm te zijn. Als je een begrenzing of maximum temperatuur instelt zorg je ervoor dat de temperatuur niet onnodig te hoog wordt gezet.
  • Daarnaast zijn er ook een aantal kleine punten waar je op kan letten waar je ook al wat energie mee kan besparen. Denk hierbij aan het uitzetten van apparaten indien mogelijk. Heb je een vrije dag, weekend of vakantie zet dan alle apparaten uit. Draai de verwarming zo laag mogelijk. Zet de ramen alleen open als het nodig is voor ventilatie. Sluit tussendeuren om zo tocht te voorkomen.

  Slim inkopen van zakelijke energie voor de kinderopvang.

  Hierboven staan al een aantal voorbeelden waarop je zakelijke energie als kinderopvang kan besparen. Maar het belangrijkste is om te kijken hoe je deze energie nou zo slim mogelijk in kan kopen. Zeker als je ook meerdere filialen hebt is dit heel belangrijk. Alle kinderdagverblijven zitten bomvol en hebben enorme wachtlijsten. Ook zijn de prijzen van verschillende kinderdagverblijven vrijwel gelijk, hierdoor is de concurrentie geen doorslaggevende factor voor de inkoopstrategie. Daarom is het voor de kinderopvang niet noodzakelijk om een variabel energiecontract af te sluiten. Een vast energiecontract is hierbij een goede mogelijkheid. Je zet de energieprijs voor een langere periode vast. Hierdoor hoef je in die periode niet meer bezig te zijn met energie. Het is wel belangrijk om hierbij op het juiste moment in te stappen. Als je instapt op een laag moment kun je voor een langere periode van deze lage prijzen profiteren.

  Voorbeeld: Sophie heeft een eigen kinderdagverblijf. Eerst had zij een variabel energiecontract. Ze dacht dat ze hiermee veel goedkoper uit zou zijn dan met een vast contract. Alleen kost het Sophie heel veel tijd om de energiemarkt in de gaten te houden. Tijd die ze eigenlijk niet over heeft. Daarom heeft ze uiteindelijk toch de keuze gemaakt om over te stappen op een vast contract. Ze heeft de markt in de gaten gehouden en toen de prijs laag was heeft ze die voor een langere periode vastgezet. Nu heeft Sophie weer tijd over voor andere werkzaamheden en profiteert ze alsnog van lage energiekosten.

  Wat kan Zakelijke Energietarieven voor jouw kinderopvang betekenen?

  Heb je hulp nodig bij de inkoop van zakelijke energie voor jouw kinderopvang? Of heb je vragen over je huidige energiecontract? Neem dan gerust contact op met een van onze energieanalisten. Zo hielpen wij veel branchegenoten en leden van de BK. Deze kunnen samen met jou kijken naar wat er allemaal mogelijk is. Zo vinden jullie samen de best passende mogelijkheid voor jouw kinderopvang.