Menu Sluiten

Slim zakelijke energie inkopen voor jouw tankstation

zakelijke energie tankstation

Een tankstation is een grootverbruiker in zakelijke energie. Niet alleen het tanken zelf kost veel energie. Je ziet ook steeds vaker dat er een tankshop bij zit. Hier kan je een kop koffie drinken of zelfs vers belegde broodje halen. En daarnaast zijn er ook veel tankstations met een wasstraat er aan vast. Dit alles bij elkaar zorgt voor hoog oplopende energiekosten. Met de komst van laadstations voor elektrische auto’s, is de verwachting dat het gebruik van zakelijke energie bij tankstations nog veel verder zal toenemen.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Wat zijn energiebesparende maatregelen voor tankstations?

  In de afgelopen jaren merk je dat tankstations steeds bewuster bezig zijn om zakelijke energie te besparen. Naast dat ze zelf ook de energiekosten zo laag mogelijk willen houden ontstaat er vanuit de overheid ook een druk om te verduurzamen. De grootste verbruikers van zakelijke energie van het tankstation zijn de wasstraten, ovens, laadpalen en de verlichting. Voor de verlichting zijn tankstations jaren geleden al begonnen met maatregelen nemen. De winkels zijn bijvoorbeeld voorzien van ledverlichting die automatisch dimt als er voldoende licht is. De verlichting bij de pompen dimt automatisch als er geen bezoekers zijn. Voor de wasstraten bij de tankstations wordt er ook geprobeerd om hierop te bezuinigen. Zo is er de ketting wasstraat die jouw auto erdoorheen trekt in plaats van dat de borstels rond heel je auto bewegen. En daarbovenop wordt het water ook steeds meer hergebruikt. Er wordt een waterfiltersysteem onder de gehele wasstraat geplaatst die het water opvangt en filtert. Op deze manier kan er al 80% van het water hergebruikt worden.

  Zonnepanelen bij tankstations voor energiebesparing

  Een van de meest voorkomende maatregelen die we de afgelopen jaren zien bij tankstations, is het installeren van zonnepanelen op het dak. Tankstation hebben bijna allemaal een groot plat dak wat zich perfect leent voor zonnepanelen. Zonnepanelen zijn duurzame energie opwekkers. Ze vangen zonlicht op en zetten deze om in energie. Zeker nu er ook steeds meer laadpalen bij tankstations staan is het belangrijk om de stroom zo duurzaam mogelijk op te wekken voor de elektrische rijders. Het laden van elektrische auto’s gebeurt vaak overdag waardoor de laadstroom goed opgewekt kan worden door de zonnepanelen. Dit zorgt voor duurzaam laden.

  Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) regeling voor tankstation

  De TEK regeling is een tijdelijke tegemoetkoming in de energiekosten voor mkb bedrijven. Dit geldt voor bedrijven waar de energiekosten minimaal 7% bedragen van de omzet is. Deze regeling is ontstaan door de gestegen gas- en elektriciteitsprijzen. Het geldt voor de periode van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023. Echter zijn de energieprijzen in 2023 weer flink gedaald ten opzichte van 2022 waardoor veel ondernemers een deel van het voorschot terug moeten betalen.

  Welke inkoopstrategie voor zakelijke energie bij tankstations?

  Als je een nieuw energiecontract voor zakelijke energie af wilt sluiten is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Als eerst kun je kiezen uit een vast- of variabel energiecontract. Bij een vaste inkoopstrategie staat de energieprijs vast voor de gehele duur van jouw energiecontract. Hierbij is het wel belangrijk om op het juiste moment in te stappen. Als de prijs laag is kun je hier lang van profiteren ook als de koers later stijgt. Het vastzetten van de prijs kan rust geven. Bij een variabel energiecontract beweeg je mee met de koers van de energiemarkt, zo kun je meeprofiteren van eventuele prijsdalingen. Deze inkoopstrategie wordt ook vaak gekozen als er verwacht wordt dat toekomstige energieprijzen zullen dalen. Dit kan goedkoper zijn dan het vastzetten van de prijs, maar brengt ook meer risico’s met zich mee.

  Voorbeeld: Pieter is eigenaar van een tankstation. Hij heeft zijn energieprijs vastgezet voor 2 jaar. Hij vond het een fijn idee om te weten waar hij aan toe was en dacht dat de energieprijzen vrijwel gelijk zouden blijven of zouden stijgen. Echter een half jaar na het vastleggen van zijn contract dalen de energieprijzen aanzienlijk. Deze lage energieprijzen hielden aan tot het eind van Pieter zijn contract. Pieter betaalt nu een veel te hoge prijs ten opzichte van de huidige energieprijs omdat hij zijn contract al voor 2 jaar vast heeft gezet.

  Hulp nodig bij het inkopen van zakelijke energie voor jouw tankstation?

  Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het inkopen van zakelijke energie? Of het vergelijken van verschillende energieleveranciers? Wij helpen je daar graag bij! We hebben al vele tankstations en leden van de branchevereniging BETA hierbij geholpen. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij kijken graag met jou mee. Zo vinden we de best passende strategie voor jouw tankstation.