Menu Sluiten

Slimme inkoop strategieën voor zakelijke energie in de metaalindustrie

zakelijke energie metaalindustrie

De metaalindustrie heeft een forse zakelijke energie rekening. Het is namelijk verantwoordelijk voor het produceren van verschillende soorten metaal zoals ijzer, koper en zink. Het speelt dan ook een belangrijke rol in onze economie. Je ziet de afgelopen jaren al een flinke groei in de maakindustrie, maar dit gaat natuurlijk ook gepaard met oplopende energiekosten. En daarbovenop zien we dat de maatschappelijke druk om te verduurzamen ook verder groeit. Dit begint steeds zwaarder te wegen voor bedrijven.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe kan je energie besparen in de metaalindustrie?

  Ondanks dat we de laatste jaren al steeds bewuster bezig zijn om te verduurzamen in de metaalindustrie, verloopt het nog altijd vrij moeizaam. Veel bedrijven kampen nog steeds met te hoge energiekosten. Er zijn een aantal machines en processen die heel veel energie verbruiken. Het lassen is één van deze hoge energieverbruikers. Daarnaast zijn oude bewerkingsmachines ook een grote kostenpost. Het vervangen van deze oude machines naar nieuwe machines kan al een eerste stap zijn in het besparen van zakelijke energie. Bedrijven proberen ook vaker grijze energie om te zetten naar groene energie. Grijze energie wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen zoals gas, olie of steenkool. Echter is grijze energie niet milieuvriendelijk, in tegenstelling tot groene energie. Groene energie wordt gehaald uit natuurlijke energiebronnen zoals zon, wind en water. Bij de productie van groene energie komt er weinig tot vrijwel geen uitstoot van C02 vrij.

  Verduurzamen in de metaalindustrie leidt tot een hogere omzet

  De productie van metaal heeft een grote invloed op het milieu. Dit heeft te maken met de energie en grondstoffen die nodig zijn om metaal te produceren en bewerken. Hierbij komt een hoge C02 uitstoot vrij. Het metaal gaat wel lang mee, en is daarnaast ook goed recyclebaar. Dit maakt dat het product zelf wel vrij duurzaam is. Echter valt bij het productieproces hiervan nog zeker wat winst te behalen. Hierdoor stelt de overheid steeds vaker duurzaamheidseisen op aan bedrijven, waaronder ook aan de metaalindustrie. Het onderwerp verduurzamen hoor je in de wandelgangen ook vaker vallen. Klanten kiezen daarom ook steeds vaker voor duurzame bedrijven en producten. Ook de eindverkopers van metaalproducten blijven liever uit de buurt van bedrijven die nog niet actief bezig zijn met een milieuvriendelijk productieproces. Hierdoor ontstaat er een maatschappelijke druk die het proces van verduurzamen versnelt.

  Waarom is een slimme inkoopstrategie van zakelijke energie zo belangrijk voor de metaalindustrie?

  Nu hebben we net gekeken naar de mogelijkheden om milieuvriendelijker te werk te gaan. Daarnaast is het minstens net zo belangrijk of misschien wel belangrijker om je goed te verdiepen in het slim inkopen van zakelijke energietarieven. Omdat er in het productieproces van metaal niet heel veel energie bespaard kan worden, kun je het beste kijken naar hoe je deze energie dan zo strategisch mogelijk kunt inkopen.

  Voor veel ondernemers is de energiemarkt nog een vrij onbekende markt. Vragen over een vaste prijs, een variabel contract of een dynamische contract zijn dan ook erg begrijpelijk en belangrijk. De prijs in de energiemarkt wisselt constant. Het is daarom zeer belangrijk om de markt goed in de gaten te houden. Veel ondernemers laten hun huidige energiecontract doorlopen. Ze weten nu waar ze aan toe zijn wat een gevoel van veiligheid geeft. Echter is het vergelijken van het aanbod op dat moment in de markt, een verstandigere keuze. Op deze manier kan je het beste inkoopmoment bepalen, en eventuele prijsdalingen voor langere termijn vast zetten.

  Voorbeeld:
  Richard is eigenaar van een metaalbedrijf. Richard heeft het heel druk met zijn werk als metaalbewerker en hierdoor eigenlijk geen tijd over om zich goed te verdiepen in de energiemarkt. Daarom had Richard zijn zakelijke energietarieven voor een paar jaar vast gezet. Toch hoorde hij steeds vaker over slimme inkoop strategieën voor zakelijke energie. Richard heeft toen een energie analist in handen genomen om dit voor hem te regelen. Hierdoor heeft Richard zijn kosten voor zakelijke energie aanzienlijk kunnen verlagen.

  Energie advies op maat voor jouw metaalbedrijf

  Ben jij ondernemer in de metaalindustrie en vraag je je af wat er mogelijk is op het gebied van slim zakelijke energie inkopen? Of heb je zelf geen tijd om je te verdiepen in de energiemarkt? Neem dan vrijblijvend contact met een van onze energie analisten. Wij adviseren je graag over de best passende inkoopstrategie voor jouw metaalbedrijf.

  Albert, Energie Analist