Menu Sluiten

Hoe kunnen schadeherstelbedrijven energie besparen?

energie besparen schadeherstelbedrijven

Energie besparen voor schadeherstelbedrijven is cruciaal, want ze hebben een hoog energie- en gasverbruik. Het is daarom van groot belang om zakelijke energie zo strategisch en efficiënt mogelijk in te kopen. Zeker bij zulke grootverbruikers als schadeherstel bedrijven is daar hoogstwaarschijnlijk winst te behalen. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar bespaarmogelijkheden op het gebied van zakelijk energieverbruik. Ontdek hieronder al wat voorbeelden om duurzamer te werk te gaan.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoeveel energie verbruikt een schadeherstelbedrijf ?

  Wij adviseren altijd om te starten met het energiegebruik in kaart te brengen. Denk hierbij aan de volgende vragen: Op welke tijdstippen verbruiken we de meeste energie? Welke processen kosten de meeste energie? Welke apparaten verbruiken het meeste energie? Als je kijkt naar het gebruik bij een gemiddeld schadeherstelbedrijf, is dat ongeveer 50.000kWh elektriciteit en 25.000m3 gas. Genoeg verbruik om energie te besparen als schadeherstelbedrijf dus!

  Wat zijn de grootste energieverbruikers bij schadeherstelbedrijven?

  Vooral de spuitcabines zijn de echte energieslurpers en komen dus als eerste aan bod bij het energie besparen voor schadeherstelbedrijven. Die moeten verwarmd worden voor het optimale droogproces. Hierbij kunnen de temperaturen oplopen van 50 tot wel 70 graden. Vervolgens moet de lak dan in circa 30-45 minuten opdrogen.

  Wat zijn efficiëntere energie oplossingen voor schadeherstelbedrijven?

  De laatste jaren merk je al dat schadeherstelbedrijven steeds meer op zoek zijn naar een duurzamere en efficiëntere werkwijze. Als eerste verbetering zie je al luchtdrogende lak. Hierbij kan de lak drogen op kamertemperatuur waardoor de cabine niet meer tot 70 graden verwarmd hoeft te worden. Daarnaast scheelt het ook nog een hoop tijd, terwijl de lak droogt kan een volgende auto de cabine in om ook gespoten te worden.

  Een ander voorbeeld wat we al meer zien is het spuiten op waterbasis. Deze lak is ook sneller drogend en beter voor het milieu. En als laatste voorbeeld kan er gebruik gemaakt worden van UV-drogende grondmaterialen. Dit kan gedroogd worden met UV-A ledverlichting. In circa 2 à 3 minuten is het al droog.  En daarbovenop is het energieverbruik wat hierbij vrijwel nihil. Ook wordt hierbij veel minder restmateriaal weggegooid wat veel afval scheelt. Naast dat het voor je eigen bedrijf veel geld en tijd scheelt om efficiënter te werk te gaan, is het voor de klant ook een uitkomst.

  Voorbeeld: Bram heeft dit jaar twee keer schade gehad aan zijn auto. De eerste keer heeft hij dit laten maken bij schadeherstel bedrijf A. Hier werkten ze nog niet met energiebesparende oplossingen. Hij kon zijn auto pas na 3 dagen ophalen omdat de droogprocessen zo lang duurden. Later het jaar liet Bram zijn schade maken bij autoschadebedrijf B. Hier kon hij zijn auto aan het einde van de middag al weer ophalen. Bij bedrijf B werkten ze wel al met duurzamere processen.

  Welke inkoopstrategie voor energie bij schadeherstelbedrijven?

  Zeker voor bedrijven met een hoog energie en gasgebruik is het belangrijk om een juiste inkoopstrategie te gebruiken naast het energie besparen als schadeherstelbedrijf. Hierbij wordt niet alleen maar gekeken naar op wat voor manier je zakelijk energie inkoopt. Dit proces is ook nog eens erg tijdsafhankelijk. In de energiemarkt verandert de situatie voortdurend . In combinatie met ontwikkelingen binnen je bedrijf is het verstandig om met behulp van een kennispartner samen te kijken  wat de beste inkoopstrategie is voor je bedrijf op dat moment.

  Over het algemeen is het zo dat stroom het meest voordelig ingekocht kan worden op de EPEX Spot markt, met andere woorden ook wel de dag markt voor stroom. Hier worden de prijzen per uur aangepast. Van te voren weet je niet hoe de energietarieven zich gaan ontwikkelen waardoor het wel een risicovolle markt is. Een andere optie is de ENDEX markt. Hier wordt energie ingekocht voor een bepaald termijn. Bijvoorbeeld een week, maand of langer. Deze keuze is minder risicovol, je weet waar je aan toe bent. Dit kan een hoop rust geven. Maar bij deze markt kan je niet profiteren van eventuele prijsdalingen. Het verschilt per persoon en bedrijf welke inkoopstrategie het beste bij jou past. Wij helpen je daar graag bij.

  Wat kunnen wij als Zakelijke Energietarieven voor schadeherstelbedrijven betekenen?

  Wil je zakelijke energie ook zo slim mogelijk inkopen voor jouw schadeherstelbedrijf? Of wil je weten of je zelf al goed op weg bent? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze energie analisten. Zij vertellen jou hoe je op energie kosten kunt besparen als schadeherstelbedrijven. Deze kunnen advies geven voor de beste inkoopstrategie passend bij jouw bedrijf.

  Albert, Energie Analist