Menu Sluiten

Dure materialen en hoge energiekosten in de bouw? Dit helpt je kosten besparen!

Dure materialen en hoge energiekosten in de bouw? Dit helpt je kosten besparen!

Met de huidige kosten van bouwmaterialen is het al lastig om de kosten laag te houden. Komen daar ook nog de huidige hoge energiekosten bij, dan lijkt dit een schier onmogelijke taak. Gelukkig zijn er voor laatstgenoemde tal van manieren om deze kosten te beperken. Vraag je je dan af hoe dat kan en ben je benieuwd? Lees dan verder!

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Denk aan verduurzamen!

  Naast het duurzaam bouwen van nieuwe woningen en gebouwen is het voor de bouw in het algemeen erg relevant om te verduurzamen. Naast dat dit van waarde kan zijn voor een goede reputatie en een beter milieu kan het ook leiden tot een daling van de energiekosten. Denk bijvoorbeeld aan het zelf opwekken van energie. Als bouwbedrijf heb je hoogstwaarschijnlijk een groot bedrijfspand met veel ruimte. Dit is optimaal voor het gebruik maken van zonnepanelen. Hiermee kan je je eigen energie opwekken en deze gebruiken voor de bedrijfsvoering. Als onderdeel van de energietransitie zal elk bouwbedrijf op een gegeven moment over moeten gaan tot elektrische voertuigen. Met het zelf opwekken van energie door middel van zonnepanelen zou je deze voertuigen kunnen voorzien van elektriciteit waarmee ze dan kunnen rijden. Het aankopen van nieuwe voertuigen is geen goedkope investering, echter biedt de overheid via de ISDE regering een subsidie voor het verduurzamen van jouw bedrijfspand. Het aansluiten van duurzame LED- verlichting en warmtepompen kunnen bijdragen aan een ‘groen’ imago en bovendien een mogelijkheid bieden minder ingekocht energie nodig te hebben.

  Koop je energie slim en goed in!

  Het onderdeel waar misschien het meeste voordeel valt te behalen is het slim inkopen van je energie. Als bouwbedrijf val je onder de grootzakelijke verbruikers. Dientengevolge dien je je eigen energie in te kopen. Het is dan ook verstandig je keuzes helder te hebben en goed weten wat de beste keuze voor jou is. Er zijn in principe 2 plekken voor het inkopen van je energie:

  Op deze zogenaamde dag markt veranderen de prijzen van elektriciteit met het uur. Je kunt hier dus actief bezig met het inkopen van je elektriciteit. Op basis van voorspellingen van prijsschommelingen kan je je energie op een goed moment inkopen. In theorie is deze manier dan ook het meest risicovol. De praktijk en het verleden leert ons echter dat hier over het algemeen het meeste voordeel valt te halen. Of het voor jouw bedrijf de beste optie is hangt wel af van de eventuele risico’s die je wilt lopen en welke mogelijkheden je hebt

  Deze beurs is de zogenaamde termijn beurs. Op deze beurs wordt energie voor een bepaalde termijn ingekocht waarbij de levering op een later moment plaatsvindt, in tegenstelling tot de APX/EPEX. Voor de ingekochte energie staat de prijs vast. Het voordeel hiervan is dat de kostenpost al vast staat en deze zo meegenomen kan worden in de bedrijfsvoering. Echter is het nadeel dat er niet geprofiteerd kan worden van eventuele prijsdalingen. Low risk low reward dus eigenlijk.

  Voorbeeld: X koopt via de ENDEX beurs zijn energie in voor een prijs van 0,51236 m3 in Q1. Aangezien hij op de ENDEX heeft ingekocht verandert zijn inkoopprijs niet en kan hij niet profiteren van eventuele prijsdalingen. Wanneer hij op de APX/EPEX beurs in had gekocht had dit wel gekund.                                                                                                  

  Ben je benieuwd wat jouw beste opties zijn maar kom je er niet helemaal uit of kost het te veel tijd? Bij Zakelijke Energietarieven helpen we je graag! Neem dus gerust contact op met ons!

  Controleer je facturen op fouten!

  Niet alleen de hoge energieprijzen zorgen voor een hoge rekening. Ook fouten in de facturen kunnen er voor zorgen dat de facturen voor jou schrikbarend hoog zijn. Helaas gebeurt dit nog te vaak. Als grootzakelijke verbruiker ontvang je in een jaar 24 facturen. Het is het dus zeker waard deze te controleren!

  Bij Zakelijke Energietarieven bieden wij je een factuurcheck aan om je hiermee te helpen en de facturen te controleren op fouten. 

  Albert, Energie Analist

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *