Menu Sluiten

Grootzakelijke gasaansluiting nodig? Zo doet u dat!

Grootzakelijke gasaansluiting nodig? Zo doet u dat!

Gaat u uitbreiden of verhuizen? Opent u een nieuw filiaal? Start u een geheel nieuwe onderneming? Dan heeft u, indien u gas gebruikt, een nieuwe gasaansluiting nodig voor dat pand. Hoe gaat dat in zijn werk? Wat is het verschil tussen een groot- en kleinzakelijke aansluiting? Wij vertellen u er in dit artikel meer over.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Wat is een grootzakelijke gasaansluiting?

  Allereerst is het handig om even de termen op een rij te hebben. U kunt een groot- of kleinzakelijke gasaansluiting hebben voor uw gas. Als bedrijf is het belangrijk om de aansluiting te kiezen die bij de behoeftes van uw bedrijf past. Een kleinzakelijke gasaansluiting heeft een aansluiting van een capaciteit van maximaal 40 m3 gas per uur. Heeft u een gasaansluiting met een grotere doorlaatwaarde? Dan bent u al grootzakelijk. U kunt uw huidige doorlaatwaarde zien op uw energiefactuur en op uw gasmeter.

  Naast de aansluiting verschilt een grootzakelijke aansluiting voor gas ook op twee andere vlakken. Zo krijgt u voor een grootzakelijke aansluiting per jaar 24 facturen, voor uw verbruik en van de netbeheerder. U betaalt daarbij als grootzakelijk bedrijf voor uw daadwerkelijke verbruik. Kleinzakelijke bedrijven krijgen per jaar 12 facturen met een vaste prijs voor hun verbruik.

  Tip! Wij van Zakelijke Energietarieven bieden onze klanten de mogelijkheid tot flexibel factureren aan. Wat betekent dat? Als u meerdere filialen heeft, kunt u per filiaal, of juist van alle filialen tezamen facturen ontvangen. Ontvangt u deze liever per maand of wellicht per kwartaal? Er is veel mogelijk, geheel afgestemd op wat voor uw onderneming praktisch is. Daarnaast bieden wij ook onze klanten een vrijblijvende factuurcheck aan. Doordat bij grootzakelijke bedrijven per gasfactuur apart wordt berekend, komen daar nog wel eens fouten voor. Wij van Zakelijke Energietarieven kunnen deze voor u herkennen en nemen bij fouten ook contact op met uw leverancier over compensatie. Neem bij interesse gerust eens contact met ons op.

  Hoe vraag ik een grootzakelijke gasaansluiting aan?

  Voor de aanvraag van een grootzakelijke gasaansluiting neemt u met verschillende partijen contact op, die voor u de aansluiting en alles eromheen moeten gaan realiseren.

  Een offerte aanvragen bij uw lokale netbeheerder

  Als u op basis van het bovenstaande een grootzakelijke gasaansluiting nodig heeft, kunt u op zoek gaan naar de netbeheerder die in uw regio de aansluiting op het gas regelt. U heeft zelf geen zeggenschap over welke netbeheerder u krijgt, dat is regionaal bepaald. Bij uw lokale netbeheerder kunt u vervolgens een offerte aanvragen. De netbeheerder geeft zelf vaak aan welke gegevens u daarbij moet aanleveren, zodat zij een kostenindicatie kunnen maken. Voorbeelden van gegevens die u vaak moet aanleveren zijn uw verwachte verbruik, de gewenste opleverdatum en zaken zoals een tekening met de ligging van uw pand en de straat eromheen.

  Op zoek naar de juiste leverancier en de voordeligste inkoopstrategie

  Bent u akkoord met de offerte die u dientengevolge ontvangt? Dan kan uw netbeheerder aan de slag. Let daarbij op de verlooptermijn van de offerte. Toch kunt u nu nog niet helemaal achterover leunen. Er worden nog een paar dingen van u verwacht. Na uw akkoord met de offerte ontvangt u een EAN-code, die u nodig heeft om bij een leverancier uw gas daadwerkelijk af te kunnen sluiten. Anders dan bij netbeheerders, mag u zelf een leverancier kiezen. Hier ligt dus een bespaarmogelijkheid. Door verschillende aanbieders te vergelijken en een inkoopstrategie te hanteren kunt u veel geld besparen. Daarnaast dient u ook te beslissen hoe lang uw contract gaat duren.

  Via de meetverantwoordelijke de benodigde apparatuur op uw locatie

  De volgende stap is dat u met een meetverantwoordelijke een contract dient af te sluiten, die ervoor zorgt dat de nodige apparatuur zoals meters aanwezig zijn. Als grootzakelijk bedrijf dient u dit zelf te doen. Net als bij leveranciers kunt u uit verschillende meetverantwoordelijken kiezen.

  Installatie door de netbeheerder en eventuele vergunningsprocedures bij de gemeente

  Als al het bovenstaande is voldaan, kan uw netbeheerder aan de slag met de installatie. Afhankelijk van de omgeving waar uw pand is gevestigd, kan dit best wat tijd in beslag nemen, omdat bijvoorbeeld een deel van de straat moet worden opengebroken, waar dan ook weer een gemeentelijke vergunning voor moet worden aangevraagd. Wees daar dus op tijd mee!

  Wilt u hulp bij de aanvraag van een grootzakelijke gasaansluiting? Heeft u vragen?

  De aanvraag voor een grootzakelijke gasaansluiting kan erg ingewikkeld en tijdrovend zijn. Wij van Zakelijke Energietarieven begrijpen dat u het al druk genoeg heeft met andere zaken. Daarom nemen wij uw aanvraag graag op ons.

  Naast de procedurele stappen kunnen wij u ook adviseren bij het vergelijken van gasleveranciers en denken wij graag met u mee over de voordeligste inkoopstrategie. Heeft u echt nú een aansluiting nodig? Dan is een spoedaansluiting ook mogelijk via Zakelijke Energietarieven. Wij hebben nauw contact met netbeheerders, meetverantwoordelijken en energieleveranciers, waardoor wij ervoor kunnen zorgen dat uw aansluiting sneller wordt gerealiseerd. Interesse? Wilt u eerst eens kennis met ons maken? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  Albert, Energie Analist

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *