Menu Sluiten

Hoge zakelijke energiekosten voor je visafslag? Met deze tips houd je de kosten en je visprijs laag!

Hoge zakelijke energiekosten voor je visafslag? Met deze tips houd je de kosten en je visprijs laag!

Zowel jij als de koper van je net gevangen vis willen natuurlijk graag dat je vissen schoon en gekoeld blijven. Een goede koeling en andere omstandigheden zijn hiervoor van essentieel belang. Het nadeel: de energiekosten zullen hiermee de pan uit rijzen. Je vraagt je af hoe jij je energiekosten kan verminderen, om zo ook de vis voor een goede prijs te kunnen verkopen. Er bestaan gelukkig tal van mogelijkheden om wat aan de hoge zakelijke energiekosten te doen, ook voor de visafslag. Lees verder om er achter te kunnen hoe jij dit kunt doen!

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Tip 1: Koop je energie goed in

  De eerste tip is om verstandig je eigen zakelijke energie in te kopen als visafslag. Als visafslag heb je een grootzakelijke aansluiting. En zeker als grootzakelijk verbruiker is het van belang om een zo goedkoop mogelijk contract af te sluiten met een energieleverancier. Misschien ben je nooit zo bezig met het inkopen van energie en vraag je je af wat voor keuze je daar precies in hebt. Dat zit zo: met je leverancier spreek je meestal een bandbreedte en een gecontracteerd volume af. Het gecontracteerd volume houdt het verwachte verbruik van energie in voor een bepaald termijn. Komt je verbruik uiteindelijk boven of onder de bandbreedte uit? Dan zal het tarief hoger uitvallen. In het geval er verduurzaming of juist een uitbreiding op de planning staat zal je verbruik veranderen. Het is in dat geval dan ook niet verstandig om je gecontracteerd volume voor een langere tijd vast te stellen. Dit zou resulteren in hogere kosten voor jou als visafslag.

  Het goed inkopen van energie en de juiste strategie kan een ingewikkeld proces zijn, zeker als je hier niet volledig in thuis bent. Bij Zakelijke Energietarieven helpen we je graag! Heb je vragen of ben je vooral benieuwd wat de beste opties voor jou zijn? Twijfel niet en neem vooral contact met ons op!

  Tip 2: Check je gasmeters, hier kan je geld mee besparen!

  Als bedrijf in de visafslag ben je hoogstwaarschijnlijk een grootzakelijke gasverbruiker. Hiervan is sprake wanneer je een gasaansluiting van meer dan 40 m3 gas per uur hebt. De aansluiting van grootzakelijke bedrijven heet een G2C-  aansluiting (tot 170.000 m3 gas per jaar). Er zijn een aantal verschillen voor klein- en grootverbruikers. Een van die verschillen is de manier van het factureren. Grootzakelijke verbruikers betalen voor hun daadwerkelijke verbruik. Het verbruik wordt door de netbeheerder opgemeten aan de hand van gasmeters. Hier kunnen echter fouten worden gemaakt waardoor het geschatte verbruik hoger uitvalt dan het daadwerkelijke verbruik. Als groot verbruikende visafslag is het van groot belang om  deze fouten zo veel mogelijk te voorkomen. Op deze manier kan je al kosten besparen. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende factuurcheck!

  Voorbeeld
  Een medewerker van de netbeheerder komt de gasmeters opmeten. Per toeval is er op dat moment een piek in het verbruik door een gedane investering. Het geschatte verbruik zal hierdoor een stuk hoger komen te liggen dan het daadwerkelijke. Je kosten zullen hierdoor onnodig hoog zijn.

  Tip 3: Verduurzaam je visafslag met zakelijke energie

  Ook voor de visafslag zijn er talloze mogelijkheden ter verduurzaming. Niet alleen draag je dan bij aan het beschermen van de klimaat, ook draagt het bij aan een goede reputatie.  Bovendien valt er met verduurzaming ook geld te besparen. Je kan je energieverbruik namelijk sterk verminderen. Om de vis goed koel te houden is er veel energie nodig. Met het gebruik van zonnepanelen kan je (deels) zelf voorzien van de benodigde energie. Zo bespaar je op het moeten inkopen van energie. Daarnaast is het verstandig om goed na te gaan welke vorm van bijvoorbeeld verlichting het energievriendelijkst is. Het gevolg: je verbruikt minder (ingekochte) energie en de kosten zullen dientengevolge dalen. Ben je benieuwd waar de opties bij jou liggen als het gaat om verduurzaming? Neem dan contact met ons op! Bij Zakelijke Energietarieven helpen we je namelijk graag.

  Albert, Energie Analist

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *