Menu Sluiten

Zakelijke energie in de zuivelindustrie: zo betaalt u nooit meer te veel!

Zakelijke energie in de zuivelindustrie: zo betaalt u nooit meer te veel!

Nederland is de nummer 4 van de wereld in de zuivelindustrie. Het is dan ook niet vreemd dat de Nederlandse zuivelmarkt onderhavig is aan behoorlijk wat concurrentie. Veel bedrijven in de zuivelindustrie hebben sinds vorig jaar last van hoge energiekosten. Bijvoorbeeld door de inval van Rusland in Oekraïne. Gelukkig valt er op het gebied van zakelijke energie veel te behalen in de zuivelindustrie. Door slim uw zakelijke energie in te kopen en duurzaam te werk te gaan, kunt u uw kostprijs laag houden ten opzichte van uw concurrenten.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe koop ik zo goedkoop mogelijk zakelijke energie in voor de zuivelindustrie?

  Zakelijke energie biedt bedrijven in de zuivelindustrie veel mogelijkheden tot geldbesparing. Anders dan veel van uw concurrenten kunt u met een inkoopstrategie uw zakelijke energie gaan inkopen. Bij een inkoopstrategie kiest u een energiemarkt en een moment om op deze markt zakelijke energie in te kopen. Hoe werkt dat in de praktijk?

  U zou bijvoorbeeld voor een vaste prijs zakelijke energie in kunnen kopen op de ENDEX-markt. Op deze markt koopt u voor een bepaalde termijn zakelijke energie in. De prijs die u hiervoor betaalt is de marktprijs op het moment van inkopen. Op de ENDEX-markt is het dus essentieel dat u een moment uitkiest voor inkopen waarop de prijs zo laag mogelijk ligt. Onze energie-experts kunnen u adviseren over welk moment dit zou kunnen zijn. Met een zo laag mogelijke vaste energieprijs kunt u de kostprijs voor uw producten laag houden. Als daarna de energieprijzen stijgen, kunt u uw producten goedkoper aanbieden dan concurrenten die geen lage, vaste energietarieven hebben en te maken krijgen met deze prijsstijgingen. Zo staat u sterk op de markt.

  Spotmarkt voor zakelijke energie zuivelindustrie

  Andere ondernemers kopen liever hun zakelijke energie in voor een variabele inkoopprijs op de APX/EPEX-markt. Op deze markt koopt u energie in voor een energieprijs die per uur verandert naar wat de vraag en aanbod op dat moment is. Achteraf betaalt u maandelijks het gemiddelde van al deze uurprijzen. Op die manier kunt u slim gebruik maken van de prijsdalingen op de zakelijke energiemarkt. Daarnaast kan een variabele inkoopstrategie ook nuttig zijn omdat in de zuivelindustrie ook ’s nachts zakelijke energie wordt gebruikt, bijvoorbeeld voor het draaiende houden van koelingen tijdens de nachturen. Op die momenten is de vraag naar zakelijke energie relatief laag en bent u dus goedkoop uit. Op deze manier kunt u uw kostprijs ook relatief laag houden.

  De keuze is dus aan u voor welke markt u gaat, heeft u liever de zekerheid van een vaste inkoopprijs, of profiteert u liever mee van de prijsveranderingen op de zakelijke energiemarkt? Daarnaast is het ook mogelijk om een gemengde inkoopstrategie te hanteren. Wat is de beste inkoopstrategie voor zakelijke energie in de zuivelindustrie? Wij vertellen u er graag meer over. Neem gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

  Hoe kan ik verduurzamen in de zuivelindustrie?

  Steeds meer consumenten nemen de mate van duurzaamheid mee in hun besluit voor welk product zij gaan. De toekomst van de zuivelindustrie zal dan ook zien op het bevorderen van het aanbod van duurzame melk en andere zuivelproducten, teneinde en duurzaam zuivelketen te worden.

  Duurzaamheid van de zuivelindustrie is ook interessant op het gebied van zakelijke energie. Door te investeren in duurzame oplossingen kunt u uw zakelijke energie (deels) zelf opwekken, waarna u minder energie in hoeft te kopen. Hoe kan ik in de zuivelindustrie verduurzamen? Veel ondernemers gaan over op de aanschaf van zonnepanelen. Hier zijn subsidies zoals de SDE++ voor beschikbaar. U kunt deze zonnepanelen eenvoudig laten monteren op uw gebouwen of in uw weilanden plaatsen. Daarnaast is ook de EIA interessant in de zuivelindustrie. De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een regeling van de overheid waarmee u de kosten voor de investering van een duurzame oplossing zoals zonnepanelen kunt aftrekken van de winst, wat uw fiscale winst verlaagt. Dit kan tot een percentage van 45,5% van de investering.

  Hoe weet ik dat mijn energiefacturen kloppen voor zakelijke energie in de zuivelindustrie?

  Groot- en kleinzakelijke afnemers van zakelijke energie hebben soms opeens verrassend hoge prijzen op hun energiefacturen, bijvoorbeeld omdat de energieprijzen zijn gestegen. Toch kunnen de plotselinge hoge energieprijzen ook een andere reden hebben, het komt immers vaak genoeg voor dat er fouten in energiefacturen staan.

  Veel ondernemers betalen dus ongemerkt veel te veel voor hun zakelijke energie. Hoe kan dat? Als u grootzakelijk afnemer van zakelijke energie in de zuivelindustrie bent, ontvangt u 24 facturen in plaats van 12, als u kleinzakelijk zou zijn. Daarnaast betalen grootzakelijke afnemers van zakelijke energie voor hun werkelijke energieverbruik, en dus een variabel bedrag per maand. Bij kleinzakelijke afnemers van zakelijke energie is een vast termijnbedrag mogelijk.  Daarnaast zorgen de seizoenen (in de wintermaanden is energieverbruik vaak hoger), te betalen bedragen voor de ODE (Opslag Duurzame Energie) en dat de eerste afgenomen zakelijke energie onder de hogere staffels van energiebelasting valt. Deze prijs daalt nadat een bepaald aantal kWh is gepasseerd.

  Bij Zakelijke Energietarieven bieden wij een factuurcheck aan om te voorkomen dat u nog te veel moet betalen. Mochten wij fouten vinden zullen wij u helpen met het herstellen hiervan door eerst met de leverancier zelf in gesprek te gaan of voor u in bezwaar te gaan, mocht contact met de leverancier haar vruchten niet afwerpen. Zo wordt voorkomen dat u wellicht duizenden Euro’s per jaar te veel betaalt.

  Uw energiezaken in goede handen bij Zakelijke Energietarieven

  Bij Zakelijke Energietarieven begrijpen wij goed dat u het al druk genoeg heeft met andere werkzaamheden dan uw zakelijke energie. Daarom nemen wij deze graag op ons en zorgen wij ervoor dat u niet meer te veel betaalt voor uw zakelijke energie, zoals wij doen voor leden van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO). Neem gerust contact met ons op en dan vertellen wij graag wat wij voor u kunnen betekenen.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *