Menu Sluiten

Laat als afvalverwerker deze kansen binnen de zakelijke energie niet liggen!

Laat als afvalverwerker deze kansen binnen de zakelijke energie niet liggen!

Afvalverwerkers spelen een cruciale rol in het schoonhouden van ons land, scheiden van afval, hergebruiken van materialen en tegenwoordig zelfs in het leveren van nieuwe energie. Met Zakelijke Energietarieven als energiepartner kunt u als afvalverwerker veel behalen op het gebied van zakelijke energie. Hoe houd ik mijn energiekosten zo laag mogelijk? Hoe bespaar ik op mijn energiebelasting? Waar liggen als afvalverwerker mijn kansen voor duurzame bedrijfsvoering?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Voordelig grootzakelijk zakelijke energie inkopen als afvalverwerker?

  Naast verduurzaming, waar verder in deze blogpost nog aandacht aan zal worden besteed, bestaan er voor u als individuele speler binnen de afvalverwerking ook veel bespaarkansen op de zakelijke energiemarkt. Voor grootzakelijke bedrijven zoals afvalverwerkers is het interessant om snel te profiteren van kansen op de energiemarkten. De APX/EPEX-markt biedt u de kans om deze bespaarmogelijkheden te herkennen en hiervan te profiteren. Kleine verschillen op deze energiemarkt kunnen voor u als grootverbruiker al een grote besparing opleveren.

  Het bijhouden van de variabele tarieven van de APX/EPEX-markt kan een tijdrovende en ingewikkelde bezigheid zijn. Wij van Zakelijke Energietarieven houden de energiemarkt dagelijks bij en kunnen hierdoor trends herkennen en hierop anticiperen. Op basis hiervan kunnen wij u voorzien van advies op maat over hoe u uw zakelijke energie kunt inkopen.

  Als afvalverwerker zelf energie opwekken?

  Afvalverwerkers doen een waardevolle bijdrage aan de bescherming van het milieu en het schoonhouden van de leefomgeving. Op het gebied van duurzaamheid valt er ook veel financieel voordeel te behalen. Door zelf zakelijke energie op te wekken kunt u als afvalverwerker uw zakelijke energie (deels) uit een natuurlijke, duurzame en gratis bron laten komen. Daarnaast liggen er mogelijkheden om zelf opgewekte energie en gas te verkopen.  

  Steeds meer bedrijven wekken hun zakelijke energie gedeeltelijk of grotendeels op met zonnepanelen. Bij Zakelijke Energietarieven hebben wij al voor meerdere zakelijke klanten zonnepanelen ingekocht en laten monteren. Zo heeft u daar verder geen werk aan. Voorafgaand aan de aankoop maken onze medewerkers een voorstel op waarin staat hoe veel panelen u kwijt zou kunnen op bijvoorbeeld uw dak of uw grond en hoe veel energie deze panelen zouden kunnen opwekken. Interesse? Neem dan gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wist u daarnaast dat u als afvalverwerker zelf ook leverancier van gas kunt worden? Steeds meer afvalverwerkers laten organisch afval vergisten, teneinde groen gas op te wekken dat net als aardgas kan worden ingezet in bijvoorbeeld huishoudens.

  Met clusteren geld besparen op uw energiebelasting?

  Elektriciteitsnetten van waterleidingbedrijven zijn vaak ingewikkeld en onoverzichtelijk. Meestal zijn er meerdere elektriciteitsmeters en tussenmeters aanwezig met als gevolg dat het onduidelijk is waar deze meters precies allemaal zitten. Bij Zakelijke Energietarieven hebben wij kennis van dergelijke complexe energiezaken en kunnen wij u helpen om alle meters goed in kaart te brengen. Zo krijgt u een duidelijk overzicht van alle elektriciteitsmeters en hun verbruik. Daarnaast kunnen wij u ook van dienst zijn bij het aansluiten van nieuwe meters en bij de installatie van speciale software die uw verbruik weergeeft.

  Wist u daarnaast dat veel bedrijven met meerdere elektriciteitsmeters op hun terrein een grote bespaarkans laten liggen? U betaalt immers per elektriciteitsmeter belasting. Door deze meters te clusteren betaalt u slechts voor één elektriciteitsmeter belasting. Sommige bedrijven met omvangrijke terreinen hebben tot 5 meters op hun terrein. Hier ligt dus een grote bespaarkans die u niet moet laten liggen. Ook bij het clusteren kunnen onze medewerkers u van dienst zijn. Heeft u vragen over clusteren of over andere zaken omtrent uw elektriciteitsnet? Wij helpen u graag verder.

  Moet ik mijn investeringen in energie en duurzaamheid aanbesteden?

  Veel afvalverwerkers draaien (deels) op overheidsgelden, wat betekent dat investeringen vanaf het (in 2022 geldende) drempelbedrag van €215.000,- moeten worden aanbesteed. Investeringen zoals het kopen van gas, zakelijke energie en duurzaamheidsoplossingen komen toch al snel boven dit bedrag uit, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden.

  Met Zakelijke Energietarieven bent u compleet ontzorgd van uw energiezaken

  Voor afvalverwerkers is er op het gebied van zakelijke energie veel voordeel te behalen. Bij Zakelijke Energietarieven houden wij dagelijks de gas- en energiemarkten in de gaten, waarna wij u van advies op maat kunnen voorzien over al uw energiezaken. Al ruim 10 jaar zijn wij de energiepartner van tientallen bedrijven uit uiteenlopende sectoren en van verschillende omvangen. Hierdoor hebben wij een goed beeld van welke belangen er binnen uw onderneming spelen op het gebied van zakelijke energie en kunnen wij u advies op maat geven. Wilt u ook een gespecialiseerde energiepartner die al uw energiezaken voor u regelt? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

  Albert, Energie Analist

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *