Menu Sluiten

Zo voordelig mogelijk zakelijke energie inkopen voor een waterleidingbedrijf? Wij kunnen u helpen.

Zo voordelig mogelijk zakelijke energie inkopen voor een waterleidingbedrijf? Wij kunnen u helpen.

Het waterleidingbedrijf verbruikt veel zakelijke energie in hun productieprocessen. Denk bijvoorbeeld aan het distribueren, pompen, zuiveren en op temperatuur houden van het drinkwater kost veel zakelijke energie. Door slim met zakelijke energie om te gaan kunt u veel geld besparen voor uw waterleidingsbedrijf. Wij vertellen u hoe.

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe houd ik de kosten voor zakelijke energie van mijn waterleidingsbedrijf zo laag mogelijk?

  Zakelijke energie is een grote kostenpost voor waterleidingbedrijven. Het is dan ook essentieel dat u met een inkoopstrategie uw zakelijke energie strategisch inkoopt. Hoe werkt dat? Wat is de beste inkoopstrategie voor uw bedrijf? Belangrijk is om te weten dat dé inkoopstrategie niet bestaat. Dit is voor elk bedrijf anders, afhankelijk van de mate van risico die u wilt nemen met de ontwikkeling van de marktprijs van zakelijke energie.

  Veruit de meeste gebruikers van zakelijke energie kiezen voor de variabele inkoopstrategie. Als waterleidingbedrijf is dit interessant omdat u gedurende de looptijd van het contract kunt meeprofiteren van prijsdalingen op de energiemarkt. Kanttekening verdient dus wel dat een variabele inkoopstrategie ook negatief kan uitvallen als er prijsstijgingen op de energiemarkt optreden. Een variabele inkoopstrategie is ook aan te raden als u grote plannen heeft op het gebied van duurzaamheid. Steeds meer bedrijven besluiten om een deel van hun zakelijke energie zelf op te wekken met bijvoorbeeld zonnepanelen, warmtepompen en windmolens. Gevolg hiervan is dat minder zakelijke energie moet worden ingekocht dan voorheen. Dat betekent dat u meer risico kunt nemen met de energieprijs. Hetzelfde geldt met de looptijd van uw contract. Wilt u gaan verduurzamen, verhuizen of uitbreiden? Dan kan uw gas- en/of energieverbruik veranderen. Dan kan het onverstandig zijn om voor een langere tijd een contract af te sluiten.

  Voordelen van vaste inkoopstrategie zakelijke energie waterleidingbedrijven

  Hecht u toch meer aan zekerheid over uw kostprijs? Dan is een vaste inkoopstrategie aan te raden. Hoe werkt dat? U koopt dan voor een langere periode zakelijke energie in voor de prijs die op het moment van instappen op de markt gold. U koopt dan in op de termijnmarkt, waar de prijs per dag verandert. Onze medewerkers monitoren de energiemarkt nauwlettend en kunnen u helpen met het vinden van het goedkoopste moment om zakelijke energie in te kopen.

  De energiemarkt is de laatste tijd erg roerig, dus steeds meer ondernemers kiezen ervoor hun risico’s wat te spreiden, maar willen ook voordelen meepakken. Dan kunt u ook een gecombineerde vaste en variabele inkoopstrategie hanteren. Hoe werkt dat?

  Voorbeeld

  Waterleidingbedrijf H2O besluit gespreid zakelijke energie in te kopen. Het bedrijf besluit om 30% variabel in te kopen en 70% vast. Door op een goedkoop moment vast in te kopen en eventueel mee te profiteren van prijsdalingen op de energiemarkt kan H2O veel geld besparen op haar zakelijke energie.

  Moet ik investeringen voor duurzaamheid en zakelijke energie voor mijn waterleidingbedrijf aanbesteden?

  Waterleidingbedrijven vallen onder aanbestedende diensten ex artikel 1.1 Aanbestedingswet 2012 als publiekrechtelijke instelling. Als u wilt gaan verduurzamen of een andere grote investering wilt gaan doen, dient u deze te aanbesteden. Dit is wettelijk vereist voor investeringen vanaf €215.000,-. Dit bedrag wordt jaarlijks aangepast. Daarna wordt de offerte openbaar bekend gemaakt samen met factoren die worden meegenomen bij de uiteindelijke beslissing welke offerte van belangstellende opdrachtnemers wordt aangenomen.

  Hoe maak ik efficiënt gebruik van elektriciteitsmeters?

  Elektriciteitsnetten van waterleidingbedrijven zijn vaak ingewikkeld en onoverzichtelijk. Meestal zijn er meerdere elektriciteitsmeters en tussenmeters aanwezig met als gevolg dat het onduidelijk is waar deze meters precies allemaal zitten. Bij Zakelijke Energietarieven hebben wij kennis van dergelijke complexe energiezaken en kunnen wij u helpen om alle meters goed in kaart te brengen. Zo krijgt u een duidelijk overzicht van alle elektriciteitsmeters en hun verbruik. Daarnaast kunnen wij u ook van dienst zijn bij het aansluiten van nieuwe meters en bij de installatie van speciale software die uw verbruik weergeeft.

  Wist u daarnaast dat veel bedrijven met meerdere elektriciteitsmeters op hun terrein een grote bespaarkans laten liggen? U betaalt immers per elektriciteitsmeter belasting. Door deze meters te clusteren betaalt u slechts voor één elektriciteitsmeter belasting. Sommige bedrijven met omvangrijke terreinen hebben tot 5 meters op hun terrein. Hier ligt dus een grote bespaarkans die u niet moet laten liggen. Ook bij het clusteren kunnen onze medewerkers u van dienst zijn. Heeft u vragen over clusteren of over andere zaken omtrent uw elektriciteitsnet? Wij helpen u graag verder.

  Met Zakelijke Energietarieven als uw energiepartner aan de slag?

  Wilt u ook een vakkundige energiepartner die u met alle zaken omtrent zakelijke energie voor uw waterleiding kan helpen? Bij Zakelijke Energietarieven helpen wij al meer dan 10 jaar tientallen bedrijven van verschillende omvangen en uit verschillende sectoren met hun energiezaken. Meerdere leden van de Vewin zijn zo al door ons geholpen met forse besparingen op hun inkoop. Zo hebben wij uitgebreide kennis van de energiemarkten en houden onze experts dagelijks de energieprijzen in de gaten, waardoor wij u het voordeligste contract voor zakelijke energie kunnen aanbieden.

  Bent u eigenaar van een waterleidingbedrijf en zoekt u een ervaren energiepartner die uw energiezaken voor u regelt? Kijk dan niet verder. Neem gerust bij vragen of interesse contact met ons op.

  Albert, Energie Analist

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *