Menu Sluiten

Zakelijke energie filmstudio of muziekstudio: zo haalt u maximaal voordeel uit uw energiecontract

Zakelijke energie voor uw film- of muziekstudio: zo haalt u maximaal voordeel uit uw energiecontract

Veel filmstudio’s en muziekstudio’s hebben de laatste maanden te kampen met hoge rekeningen voor hun zakelijke energie. Factoren zoals de toenemende vraag naar zakelijke energie hebben hier een rol in gespeeld. Gelukkig valt er op het gebied van zakelijke energie voor filmstudio’s en muziekstudio’s veel te behalen. Door altijd kritisch te blijven op uw huid, kunt u ervoor zorgen dat u nooit te veel betaalt voor uw zakelijke energie voor een filmstudio of muziekstudio, bijvoorbeeld ten opzichte van uw concurrentie. Daarnaast is het ook belangrijk om na te denken over duurzaamheid. Hoe verduurzaam ik mijn studio? Hoe houd ik mijn energiekosten zo laag mogelijk?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe kies ik het voordeligste contract voor zakelijke energie voor mijn studio?

  Besparen op de kosten voor zakelijke energie voor uw filmstudio of muziekstudio begint met het afsluiten van een voordelig energiecontract. Dit is voor de leden van de NVPI een actueel thema. De mate van voordeligheid van uw contract is afhankelijk van diverse zaken zoals het moment van instappen, of u klein- of grootzakelijk bent, hoe de energiemarkt ervoor staat en welke inkoopstrategie u gaat hanteren. Het is daarom aan te raden om energiecontracten bij verschillende leveranciers te vergelijken.

  Waar dient u dan allemaal mee rekening te houden als u contracten voor zakelijke energie voor filmstudio of muziekstudio gaat vergelijken? Allereerst is het aan te raden naar de bandbreedte van het contract te kijken. Sommige aanbieders van zakelijke energie verstoppen in kleine lettertjes dat u niet zomaar wat u wilt aan zakelijke energie mag verbruiken. In deze kleine lettertjes staan ook vaak het vastrecht en de regiotoeslag. Deze kunnen per energieleverancier namelijk erg oplopen. Ten slotte is het ook belangrijk om na te gaan dat de energietarieven die u vergelijkt uit dezelfde periode komt. Waarom is dat belangrijk? In de zomer is de vraag naar zakelijke energie veel lager dan in de winter, dus in de zomer is de energieprijs ook lager. Als u een prijs uit juli bij leverancier A en een prijs uit december bij leverancier B vergelijkt, heeft u geen eerlijke vergelijking.  

  Waarom overstappen naar een andere leverancier van zakelijke energie voor uw filmstudio of muziekstudio?

  Waar u ook een contract heeft, het is altijd verstandig om na de looptijd opnieuw zakelijke energieleveranciers en contracten te vergelijken. Energieleveranciers mogen, als u niet hebt opgezegd, uw energiecontract stilzwijgend verlengen. Vaak komen daar extra kosten bij kijken. Daarnaast kunt u bij nieuwe leveranciers vaak profiteren van instapkortingen. Wilt u wel bij uw huidige energieleverancier blijven? Probeer dan te onderhandelen over een nieuw contract of het behouden van uw huidige contract zonder bijkomende kosten. Uiteindelijk willen leveranciers ook gewoon hun klanten behouden. Let daarbij wel op dat veel contracten een opzegtermijn hebben! Houd deze dus goed in de gaten.

  Op dit moment zijn er veel aanbieders van zakelijke energie die geen nieuwe klanten aan willen trekken. U hoeft echter niet bang te zijn dat u nu geheel zonder stroom komt te zitten. Bent u kleinzakelijk (uw energieaansluiting is 3x80A of minder)? Dan is elke energieleverancier wettelijk verplicht om u een modelcontract aan te bieden, waardoor u alsnog klant kunt worden. Bent u grootzakelijk (uw energieaansluiting is groter dan 3x80A)? Dan hebben leveranciers geen verplichting om u een contract aan te bieden. Het is dan aan u om leveranciers van zakelijke energie te benaderen voor contracten. Veel leveranciers van zakelijke energie zeggen wel dat ze geen contracten aanbieden, voornamelijk geen vaste contracten, maar houden vaak zakelijke energiecontracten die zij voor de toekomst hebben ingekocht achter de hand. Onze medewerkers kunnen u daarmee helpen. Zo hoeft u nooit bang te zijn dat u zonder stroom komt te zitten en geen werkzaamheden meer kunt verrichten.

  Hoe kan ik mijn filmstudio of muziekstudio verduurzamen?

  Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp geworden in de bedrijfsvoering van veel ondernemingen. Ook voor film- en muziekstudio’s liggen er mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid.

  Filmstudio’s en muziekstudio’s verbruiken, zoals u eerder heeft kunnen lezen een hoop zakelijke energie. De apparatuur en verlichting verbruiken veel stroom, die u ook zelf zou kunnen opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen of warmtepompen. Daarnaast gaan ook steeds meer ondernemers geheel over op LED-verlichting, dat zuiniger is en langer meegaat. De kosten voor investering in duurzaamheidsmaatregelen kunnen ondernemers afschrikken. Om verduurzaming alsnog aan te moedigen, hebben gemeentes en de overheid diverse subsidies beschikbaar die ook voor u interessant kunnen zijn. Op die manier verkort u de terugverdientijd van de investering en kunt u sneller financieel profiteren van de verduurzaming. Voorbeeld van een dergelijke subsidie is de SDE++.

  Energiebelasting voor zakelijke energie filmstudio of muziekstudio?

  Kent u deze slimme bespaartruc al? Als u zakelijke energie heeft afgesloten voor een locatie met verblijfsfunctie, kunt u een heffingskorting aanvragen die in mindering van uw energiebelasting wordt gebracht. Studio’s voor film en muziek zijn objecten voor het uitoefenen van beroep of bedrijf en vallen hiermee onder de locaties met verblijfsfunctie. Uw verzoek tot teruggaaf dient u bij de Belastingdienst in. U kunt tot 5 jaar geleden met terugwerkende kracht deze heffingskorting aanvragen. Laat deze kans niet liggen!

  Zakelijke Energietarieven regelt het voor u!

  Op het gebied van zakelijke energie valt er veel te behalen voor filmstudio’s en muziekstudio’s. Zakelijke Energietarieven begeleidt u graag in het proces van het vergelijken en afsluiten van een energiecontract en helpt u daarnaast graag met andere energiezaken zoals verduurzaming en zakelijke energie inkopen met een inkoopstrategie. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvend gesprek.

  Albert, Energie Analist

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *