Menu Sluiten

De kostprijs van zakelijke energie voor dierenvoedingsindustrie zo laag mogelijk houden? Zo doet u dat!

De kostprijs van zakelijke energie voor dierenvoeding zo laag mogelijk houden? Zo doet u dat!

De productie van dierenvoeding vergt veel zakelijke energie binnen de dierenvoedingsindustrie. Doordat recentelijk de prijzen voor gas en olie zijn gestegen, zijn dientengevolge ook de kosten voor zakelijke energie merkbaar toegenomen. Veel bedrijven hebben hierdoor de kostprijs van hun producten moeten laten stijgen. Dit kunt u echter eenvoudig voorkomen.

Door slim uw zakelijke energie in te kopen en door duurzaam te werk te gaan, kunt u als bedrijf in de dierenvoedingsindustrie veel behalen op het gebied van zakelijke energie. Wie is de goedkoopste leverancier van zakelijke energie? Hoe houd ik de energiekosten in mijn kostprijs zo laag mogelijk? Wat zijn voor de productie voor dierenvoeding mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe vind ik de goedkoopste leverancier van zakelijke energie in de dierenvoedingsindustrie?

  Voor de productie van dierenvoeding is zakelijke energie een groot deel van de vaste lasten. Het vinden van een zo goedkoop mogelijk energiecontract is dan ook essentieel. Dat zal u direct in uw maandelijkse vaste lasten merken. Hoe krijgt u het goedkoopste contract voor zakelijke energie? Wij geven u een paar tips.

  Let er allereerst goed op dat u energieprijzen van leveranciers vergelijkt uit dezelfde maanden. In de winter is de vraag naar zakelijke energie vaak hoger dan in de zomer, waardoor zakelijke energie in de winter vaak een stuk duurder is. Als u de energieprijs van leverancier X uit juli vergelijkt met de energieprijs van leverancier Y uit november, heeft u geen correct beeld van de prijsverschillen tussen twee leveranciers.

  Kleine lettertjes zakelijke energie dierenvoeding

  Daar komt bij dat per leverancier van zakelijke energie verschillende tarieven bestaan tussen vastrecht en leveringstarieven. Het is dus belangrijk dat u deze verschillende tarieven meeneemt bij het vergelijken. Het komt ook voor dat de leveringstarieven en het vastrecht niet worden meegeteld in de aangeboden prijs. Ze staan dan wel in de kleine lettertjes verstopt. Het lijkt dan alsof het een voordelige aanbieding is ten opzichte van andere concurrenten. Vaak is dit puur omdat bepaalde kosten niet zijn meegenomen in het aangeboden tarief.

  Ten slotte raden wij ook altijd aan om niet bij uw huidige leverancier van zakelijke energie te blijven als uw contract afloopt, maar altijd op te zeggen en over te stappen. Waarom? Leveranciers van zakelijke energie mogen als u niet (op tijd) hebt opgezegd uw contract stilzwijgend verlengen (let dus op de opzegtermijn!). Hier komen verlengingskosten bij kijken die voor uw rekening komen en u kunt daarnaast ook niet profiteren van instapkortingen als u een nieuw contract aangaat.

  Hoe kan de productie van dierenvoeding zo duurzaam mogelijk?

  Er is geen bedrijf dat zich niet bezig houdt met het verduurzamen van haar gebouwen en productie. De mate van duurzaamheid is steeds belangrijker geworden voor consumenten in hun beslissing voor welk product zij gaan. Ook voor bedrijven in de dierenvoeding is duurzaamheid dus interessant. Naast dat u bijdraagt aan de bescherming van het klimaat, kunt u veel geld besparen op uw zakelijke energie, als u deze (deels) zelf op gaat wekken. Zo lenen fabriekspanden zich perfect voor het plaatsen van zonnepanelen.

  Mocht u interesse hebben in het plaatsen van zonnepanelen, kan Zakelijke Energietarieven u verder helpen. Wij kunnen voor u een inschatting maken van hoe veel panelen u kwijt zou kunnen en wat dit u kan opleveren aan financieel voordeel. Onze medewerkers houden actief de markt voor zonnepanelen in de gaten en gaan graag voor u op zoek naar een voordelige deal. Daarnaast regelen wij ook de installatie. Zo heeft u er geen verder omkijken meer naar.

  Inkoopstrategie zakelijke energie dierenvoeding producenten

  Als u besluit om te gaan verduurzamen, is het belangrijk om daar uw inkoopstrategie voor zakelijke energie op af te stemmen. Doordat u een deel van uw zakelijke energie zelf gaat opwekken en dus minder zakelijke energie hoeft in te kopen omdat u minder energie verbruikt, kunt u besluiten om volledig variabel in te kopen. Eventueel opspelende prijsstijgingen maken een minder grote impact op uw energiekosten omdat u minder inkoopt en daarnaast kunt u ook goed profiteren van prijsdalingen. Wat is voor uw bedrijf in de dierenvoeding de beste inkoopstrategie voor zakelijke energie? Neem dan gerust eens contact met ons op en wij denken graag met u mee.

  Hoe kan ik met hedgen voordeel halen op mijn zakelijke energie?

  Steeds meer bedrijven gaan hedgen om goed ingedekt te zijn tegen toekomstige risico’s. Wilt u vooraf weten wat uw gas- en/of energiekosten zijn ten behoeve van doorberekening in de kostprijs? Dan is hedgen wat voor u. Als u gaat hedgen, doet u een investering, bijvoorbeeld een termijncontract voor uw zakelijke energie in 2025. Met deze investering dekt u een toekomstig risico af.

  Een voorbeeld van een strategie bij hedgen:

  Bedrijf A produceert dierenvoeding. Om toekomstige risico’s op een hoge prijs voor zakelijke energie af te dekken, gaat A hedgen: het bedrijf koopt een termijncontract in voor zakelijke energie in 2025. Indien de prijs voor zakelijke energie stijgt in 2025, verliest het bedrijf aan de gestegen kosten voor zakelijke energie, maar verdient het aan het vooraf ingekochte termijncontract.

  Via Zakelijke Energietarieven goedkopere energie voor producenten van dierenvoeding

  U moet met een hoop rekening houden als het gaat om de inkoop van zakelijke energie voor het produceren van dierenvoeding. Wij van Zakelijke Energietarieven voeren uw energiezaken graag voor u uit, net als voor andere leden van de branchevereniging Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren. Onze experts kunnen bij al uw energiezaken helpen, van het regelen van goedkope energiecontracten tot het meedenken over duurzaamheid in uw bedrijf.

  Neem gerust contact met ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  Albert, Energie Analist

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *