Menu Sluiten

Zo haalt u het meeste voordeel uit uw zakelijke energie in de houtbewerking!

Zo haalt u het meeste voordeel uit uw zakelijke energie in de houtbewerking!

Als grootzakelijk afnemer van zakelijke energie is het interessant voor bedrijven in de houtbewerking om na te denken over slimme manieren om geld te besparen op hun zakelijke energie. De kleinste aanpassingen kunnen onder de streep al veel financieel voordeel met zich meebrengen. Op het gebied van zakelijke energie valt er veel te behalen voor de houtbewerking. Wanneer is het juiste moment om zakelijke energie in te kopen? Hoe haalt u het meeste uit uw zakelijke energiecontract? Op welke manier weet u dat u niet te veel betaalt voor uw zakelijke energie?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe haal ik het meeste uit mijn zakelijke energie in houtbewerking?

  Veel ondernemers laten hun zakelijke energiecontract doorlopen na de vooraf afgesproken looptijd. Aanbieders van zakelijke energie mogen namelijk uw contract stilzwijgend verlengen met een jaar als u deze niet voor de opzegtermijn opzegt.

  Waarom moet ik overstappen na het verlopen van mijn contract? Dat heeft meerdere redenen. Ten eerste kunt u bij een andere zakelijke energieleverancier vaak profiteren van gunstige instapkortingen. Daarnaast hanteren leveranciers van zakelijke energie vaak extra kosten voor het verlengen van uw contract en zullen de prijzen van uw contract vaak omhoog gaan. Op onze site kunt u vrijblijvend een opzegbrief downloaden.

  Wilt u toch graag bij uw energieleverancier blijven? Neem dan contact met uw leverancier op en informeer naar interessante aanbiedingen. Uiteindelijk willen leveranciers ook klanten behouden dus de meeste leveranciers zullen vaak wel met een aanbod komen.

  Wisselen van energie leverancier voor zakelijke energie als houtbewerker?

  Wilt u wisselen van leverancier voor uw zakelijke energie? Stap dan niet over op het moment dat iedereen overstapt! De meeste zakelijke energiecontracten lopen af aan het eind van het kalenderjaar, waardoor rond deze tijd een grote stijging van de energieprijzen opspeelt: de vraag is hoog, aanbod blijft gelijk. Door zakelijke energie voor de houtbewerking juist níet in te kopen op dergelijke momenten kunt u veel geld besparen.

  Een voorbeeld:

  Piet heeft een bedrijf in de houtbewerking. Hij heeft zijn zakelijke energiecontract op tijd opgezegd en wilt overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier.

  Als hij tot december wacht met het afsluiten van een nieuw zakelijk energiecontract, zijn de prijzen op de energiemarkt hoog in vergelijking met andere maanden. Dan loopt Piet dus een goede besparingskans mis.

  Als hij in oktober zijn zakelijke energie had ingekocht, was hij zo een 5% goedkoper uitgekomen. Voor een grootzakelijk gebruiker van zakelijke energie zoals Piets bedrijf in de houtbewerking kan dat een groot verschil maken op de energiekosten.

  Onze energieleveranciers kunnen u goed adviseren over het juiste instapmoment en welke inkoopstrategie u daarbij het beste kunt hanteren. Door constant kritisch naar uw energiecontract te kijken valt er veel te behalen op het gebied van zakelijke energie. Heeft u wel eens over een inkoopstrategie van zakelijke energie gedacht? Bij Zakelijke Energietarieven vertellen wij u daar graag meer over.

  Tip! Let op de vooraf afgesproken opzegtermijn! Zeg op tijd op voordat uw contract door uw leverancier wordt verlengd met een jaar. Sommige aanbieders van zakelijke energie hanteren een opzegtermijn van wel zes maanden, dus het is belangrijk dat u hier rekening mee houdt.

  Hoe weet ik dat mijn energiefacturen kloppen van zakelijke energie in houtbewerking?

  Wist u dat er nog vaak genoeg fouten op energiefacturen van grootzakelijke afnemers staan? Anders dan kleinzakelijke verbruikers van zakelijke energie, krijgen grootzakelijke afnemers elke maand een factuur met een ander bedrag onder de streep. Dat komt door de wettelijke verplichting dat grootzakelijke gebruikers voor hun werkelijke energieverbruik moeten betalen. Deze bedragen kunnen per maand erg verschillen. Hoe komt dat? Bij de meeste grootzakelijke verbruikers van zakelijke energie is aan het begin van het jaar het factuurbedrag het hoogst. Dat komt doordat de eerste afgenomen zakelijke energie onder hogere staffels van energiebelasting valt. Vanaf een bepaald punt in uw kWh-verbruik, gaat de energieprijs omlaag. Daarnaast ligt, zoals eerder gesteld, de hoogte van de prijs op uw factuur aan uw verbruik van zakelijke energie per maand.

  Doordat dit eindbedrag per maand moet worden berekend, zit een fout in een klein hoekje. Daarnaast ontvangen grootzakelijke energieverbruikers ook nog maandelijks een aparte energiefactuur voor het netbeheer. Bij kleinzakelijke afnemers van zakelijke energie staat het netbeheer op de factuur van hun energieleverancier.

  Bij Zakelijke Energietarieven kijken wij vrijblijvend uw energiefacturen na en helpen wij ook met het aantekenen van bezwaar bij uw zakelijke energieleveranciers. Op die manier hoeft u nooit meer bang te zijn dat u te veel betaalt. Neem gerust eens contact met ons op bij interesse.

  Heeft u interesse in duurzaam ondernemen?

  In het bedrijfsleven wordt steeds meer aandacht besteed aan zo duurzaam mogelijk ondernemen. Ook u kunt daaraan bijdragen door duurzame energie in te zetten in uw bedrijf in de houtbewerking. Heeft u wel eens de inzet van zonnepanelen overwogen ter vervanging van een deel van uw zakelijke energie. Bij Zakelijke Energietarieven vertellen wij u graag meer over het afnemen en installeren van zonnepanelen. Wilt u ook uw zakelijke energie zelf verduurzamen? Onze specialisten adviseren u ook graag over het afsluiten van een duurzaam zakelijk energiecontract.

  Hoe kunnen wij van Zakelijke Energietarieven u verder helpen?

  Bij Zakelijke Energietarieven begrijpen wij goed dat u genoeg andere zaken te doen heeft, dan uw energiezaken. Daarom hebben wij energiespecialisten in dienst die graag voor u aan de slag gaan om op zoek te gaan naar de beste besparingsmogelijkheden en slimste deals op het gebied van zakelijke energie. Ook voor de houtbewerking valt er veel te behalen bij hun zakelijke energie. Zo hebben wij voor meerdere leden van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) een groot voordeel kunnen behalen door strategische energie inkoop. Bel ons gerust eens bij interesse of maak een afspraak om met ons onder het genot van een (virtuele) kop koffie de mogelijkheden voor u te bespreken.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *