Menu Sluiten

Zakelijke energie in de vleesverwerking: maak deze drie fouten niet!

Zakelijke energie in de vleesverwerking: maak deze drie fouten niet!

Veel bedrijven in de vleesverwerkingsindustrie hebben te maken gehad met stijgende kosten voor zakelijke energie. Dit is, net als voor veel andere bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie, een slechte ontwikkeling omdat de stijgende energiekosten de kostprijs omhoog kunnen stuwen. Gelukkig valt er binnen de vleesverwerking veel te behalen op het gebied van zakelijke energie. Veel bedrijven zitten bijvoorbeeld vast aan ongunstige energiecontracten, waardoor ze veel te veel betalen voor hun zakelijke energie. Heeft u wel eens kritisch naar uw zakelijke energiecontract gekeken? Heeft u wel eens nagedacht aan verduurzaming als manier om geld op uw zakelijke energie te besparen?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  De drie meest gemaakte fouten bij zakelijke energiecontracten

  Geld besparen op uw zakelijke energie begint met het afsluiten met het voordeligste contract voor uw zakelijke energie. Rondom energiecontracten worden door ondernemers veel fouten gemaakt die ze veel geld kunnen gaan kosten zoals het niet op tijd opzeggen of door helemaal niet op te zeggen! Onderstaande fouten zorgen ervoor dat ondernemers veel te veel voor hun zakelijke energie moeten betalen. Maak deze fouten niet!

  U blijft vast aan uw oude zakelijke energiecontract

  Het gebeurt helaas nog te vaak dat ondernemers vast blijven hangen in hun oude energiecontract. Dit gebeurt vaak uit gemak en omdat ondernemers het druk genoeg hebben met andere zaken dan hun energie. Toch is het aan te raden om uw energiecontract niet door te laten lopen na de looptijd van uw contract omdat u hier veel bespaarmogelijkheden mee misloopt. Als u zelf niet opzegt, mag uw leverancier uw contract gewoon verlengen, en doen ze dat vaak met ongunstige prijzen en voorwaarden. Ook komen daar vaak verlengingskosten bij kijken. Daarnaast kunt u ook geen gebruik maken van gunstige instapkortingen als u overstapt naar een nieuwe leverancier. Wilt u graag bij uw huidige leverancier blijven? Probeer dan te overleggen of u uw huidige voorwaarden kunt behouden.

  U zegt niet op tijd op

  Grootzakelijke energiecontracten hebben een opzegtermijn die vaak wel tot zes maanden kan oplopen. Het is dus belangrijk dat u ten tijde van het afsluiten goed voor ogen hebt wanneer deze termijn ingaat, zodat u er op tijd bij bent als u het contract wilt opzeggen. Wat als u uw energiecontract ná de opzegtermijn wilt opzeggen? Dan moet u diep in uw buidel gaan tasten. Vaak krijgt u dan te maken met hoge opzegkosten en moet u een deel van de niet-gebruikte zakelijke energie alsnog afkopen. Het is daarom essentieel dat u altijd op tijd uw zakelijke energie opzegt.

  Tip! Op onze website treft u een voorbeeldbrief voor het opzeggen van uw energiecontract die u vrijblijvend kunt downloaden en gebruiken.

  U hanteert geen inkoopstrategie bij het inkopen van zakelijke energie voor de vleesverwerkingsindustrie

  Met de juiste inkoopstrategie voor zakelijke energie kunt u veel behalen in de vleesverwerkingsindustrie. Zakelijke energie koopt u in op de dag- of termijnmarkt. Op de dagmarkt wordt de energieprijs per uur vastgesteld op basis van vraag en aanbod, vergelijkbaar met de aandelenmarkt. Op de termijnmarkt kunt u zakelijke energie inkopen voor een afgesproken termijn voor een prijs die gedurende deze termijn geldt. Laatstgenoemde markt biedt u veel zekerheid betreft uw energiekosten en hoe veel u kunt doorberekenen in uw kostprijs. Op de dagmarkt kunt u echter meeprofiteren van prijsdalingen. Zakelijke energie voor de vleesverwerkingsindustrie op de dagmarkt inkopen zou ook interessant kunnen zijn. ’s Nachts is de energievraag laag dus zijn de prijzen laag. U kunt hiermee uw koelcellen bijvoorbeeld voor een lage prijs tijdens de nachtelijke uren door laten werken.

  Bent u benieuwd naar welke inkoopstrategie voor uw bedrijf interessant zou kunnen zijn? Onze energie-experts voorzien u graag van advies.

  Hoe kunt u verduurzamen in de vleesverwerking?

  Er is geen bedrijf dat zich niet bezig houdt met verduurzaming. Ook voor de vleesverwerkingsenergie liggen er veel kansen op het gebied van verduurzaming. Zo zijn er steeds meer bedrijven die investeren in zonnepanelen. Ook voor de vleesverwerkingsindustrie kan dat interessant zijn: veel fabrieksdaken lenen zich voor het plaatsen van zonnepanelen. Daarnaast kunt u ook het gebruik van elektrische auto’s stimuleren door laadpalen te plaatsen die tevens op uw zonne-energie kunnen werken. Daarnaast kunnen slimme meters voor u een goed inzicht geven in uw verbruik en waar u bespaarkansen heeft liggen.

  Samen met Zakelijke Energietarieven op zoek naar de beste deals voor de zakelijke energie in de vleesverwerking?

  Wilt u weten wat de beste inkoopstrategie van zakelijke energie is voor uw bedrijf? Wilt u weten hoe u in de vleesverwerkingsindustrie het beste kunt verduurzamen? Bij Zakelijke Energietarieven hebben wij specialisten in dienst die voor u van advies op maat kunnen voorzien in allerhande energiezaken. Zo kennen wij de energiemarkt goed en hebben wij al meerdere grootzakelijke afnemers van zakelijke energie kunnen adviseren over allerhande energiezaken. Bel ons gerust eens bij interesse en vragen.

  Albert, Energie Analist

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *