Menu Sluiten

Zakelijke energie voor uw wasserij: 4x  geld besparen op uw energierekening

Zakelijke energie voor uw wasserij: 4x  geld besparen op uw energierekening

Veel wasserijen hebben last gehad van de hoge prijzen voor zakelijke energie. De Coronacrisis en de inval van Rusland in Oekraïne hebben veel invloed gehad op de energieprijzen. Op het gebied van zakelijke energie valt er voor wasserettes veel te behalen. Er zijn talloze manieren waarop u geld kunt besparen op de rekening van de zakelijke energie van uw wasserij. Heeft u al nagedacht over het verduurzamen van uw wasserij? Wist u dat er nog vaak genoeg fouten staan op energiefacturen?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe voorkom ik dat mijn kostprijs moet verhogen door de stijgende energiekosten?

  Zakelijke energie is een van de grotere kostenposten van een wasserij en maakt dan ook deel uit van de kostprijs. Veel wasserijen zullen hun kostprijs moeten verhogen door de stijgende kosten van zakelijke energie, wat kan leiden tot een afname in klandizie.

  De energieprijs op de energiemarkt komt tot stand op basis van vraag en aanbod, net zoals op de effectenbeurs. Daarnaast hebben globale ontwikkelingen zoals dus de inval van Rusland in Oekraïne veel invloed op deze energieprijs. Het is lastig en riskant om te toekomst te gaan voorspellen wat betreft de ontwikkeling van de energieprijs. Gelukkig kunt u toekomstige prijsrisico’s tegengaan. Door te hedgen dekt u een financieel risico in de toekomst af met het doen van een andere toekomstige investering.

  Een voorbeeld:

  Wasserij Y wil geen risico’s in de toekomst lopen wat betreft de prijs van haar zakelijke energie. De wasserij koopt een termijncontract voor zakelijke energie in voor 2024. Indien de prijzen van zakelijke energie tegen die tijd zijn gestegen, kan worden verdiend aan het eerder ingekochte termijncontract. Daarmee heeft Wasserij Y een toekomstige kasstroom afgedekt.

  De energieprijs komt, zoals u hierboven heeft kunnen lezen, tot stand door de vraag en het aanbod. Recente ontwikkelingen zoals de inval van Rusland in Oekraïne hebben ook effect op deze prijs; u ziet bijvoorbeeld dat de gas- en olieprijzen zijn gestegen. Het is lastig te voorspellen wat in de toekomst gaat gebeuren en risico’s liggen dan ook altijd op de loer.

  Hoe kan ik besparen op mijn energiebelasting?

  Wist u dat u geld kunt besparen op de energiebelasting van uw wasserij? In Nederland kunnen bedrijven met elektriciteitsaansluitingen met een zogeheten “verblijfsfunctie” heffingskorting ontvangen over hun energiebelasting. De hoogte van deze heffingskorting wordt per jaar vastgesteld en uw energieleverancier verrekent de korting met uw belasting.

  Hoe weet ik dat de facturen voor mijn zakelijke energie kloppen?

  Elk bedrijf heeft haar eigen voorkeur wat betreft facturatie. Daarom bieden wij u de mogelijkheid flexibel uw facturen te regelen. Heeft u meerdere filialen? Dan is het mogelijk om de energierekening op één factuur te zetten, of juist los per locatie. Het is daarnaast ook mogelijk zelf te kiezen per welke termijn u uw energierekening wilt ontvangen, bijvoorbeeld per maand of per kwartaal.

  Wist u dat er nog vaak genoeg fouten op energiefacturen staan? Wij van Zakelijke Energietarieven begrijpen dat u het al druk genoeg heeft met andere werkzaamheden, daarom bieden wij vrijblijvend een factuurcheck aan. Onze experts gaan voor u aan de slag en zorgen ervoor dat u nooit door een fout op uw zakelijke energiefactuur te veel moet gaan betalen. 

  Hoe kan ik als wasserij het beste verduurzamen?

  Ook wasserettes kunnen veel behalen met duurzaamheid. Daarnaast zullen er in de toekomst bepaalde verplichte duurzaamheidsmaatregelen komen waar u tijdig op in dient te spelen. Doet u ook aan het leveren van schone was aan klanten? Vanaf 2025 mag u enkel met een elektrisch voertuig in veel steden komen, waar emissievrije zones zullen worden afgesproken. Als wasserij is het dan ook aan te raden om uw vervoer elektrisch te laten verbeuren. Een elektrische bestelbus of auto kan een flinke investering zijn, maar gelukkig kunt u via de overheid subsidie krijgen voor de aanschaf hiervan. Daarnaast hoeft u na de aanschaf van een elektrische bus tot en met 2024 geen motorrijtuigenbelasting te betalen. Elektrisch rijden is ook stukken goedkoper dan benzine waardoor u daar ook veel geld mee kunt besparen.

  Is de uitstoot van uw wasserette meer dan 50.000 kWh? Dan bent u verplicht om energiebesparende maatregelen te treffen voor uw wasserette. Deze maatregelen kunnen simpel en klein zijn, zoals de installatie van LED-verlichting, of groter, zoals het hergebruiken van restwarmte uit uw wasmachines. Uiteraard hoeft dat niet enkel als u een uitstoot van meer dan 50.000 kWh heeft. Iedereen kan verduurzamen. U draagt dan niet alleen bij aan de bescherming van het milieu, maar u kunt zelf ook veel geld besparen met groene energie die u zelf opwekt of met de aanschaf van energiezuinigere apparatuur.

  Wilt u ook met Zakelijke Energietarieven als uw energiepartner aan de slag?

  Energiezaken nemen meer tijd en moeite in beslag dan veel ondernemers zouden willen. Helemaal als u op zoek wilt gaan naar de beste bespaaropties op de zakelijke energie van uw wasserij. Wij van Zakelijke Energietarieven nemen u die zorgen graag uit handen en gaan graag voor u aan de slag om uw zakelijke energiekosten zo laag mogelijk te houden.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *