Menu Sluiten

Zakelijke energie voor uw camping: laat deze drie bespaartips niet liggen!

Zakelijke energie voor uw camping: laat deze drie bespaartips niet liggen!

De zomer komt er weer aan en het kampeerseizoen kan weer beginnen! Helaas hebben veel campingeigenaren en andere ondernemers veel te lijden onder de stijgende gas- en zakelijke energieprijzen. Het is daarom essentieel als campinghouder om na te gaan denken over manieren om te besparen op uw zakelijke energie. Gelukkig valt er op het gebied van zakelijke energie te behalen voor uw camping. Wist u dat veel ondernemers vaak te veel energiebelasting betalen? Wat gaat u doen om uw camping duurzamer te maken? Heeft u wel eens uw energiefacturen laten controleren op fouten?

Vraag direct uw zakelijke energieofferte aan!

1. Vul uw gegevens in  2. Wij gaan op zoek naar de beste deal  3. Ontvang binnen 24u de beste aanbieding


   Onafhankelijk advies Wij vergelijken alle leveranciers.

   Snel vergelijken Binnen 24 uur de beste deal.

   De scherpste zakelijke tarieven Jarenlange ervaring.

   

  Hoe bespaar ik op mijn energiebelasting?

  Veel ondernemers betalen te veel energiebelasting. Zo kunt u bij de Belastingdienst heffingskorting aanvragen op uw energiebelasting. Bedrijven die een locatie hebben met een verblijfsfunctie kunnen aanspraak maken op deze heffingskorting, waaronder campings.

  Daarnaast hebben veel bedrijven op een groot WOZ-object zoals campings vaak meerdere (tussen)meters voor elektriciteit op hun terrein staan. Hier loopt u een grote bespaarkans op uw energiebelasting mis! Op uw WOZ-object betaalt u per elektriciteitsmeter energiebelasting. Door de op uw terrein aanwezige meters in kaart te brengen en te clusteren kunt u veel besparen op uw energiebelasting. Sommige ondernemers hebben wel 3-5 elektriciteitsmeters op hun terrein en betalen dus ook 3-5x meer energiebelasting over hun elektriciteitsmeters dan een ondernemer met geclusterde meters.

  Hoe gaat clusteren in zijn werk? Hoe breng ik mijn (tussen)meters in kaart? Bij Zakelijke Energietarieven helpen wij u graag met het clusteren van uw meters. U kunt ons bij vragen en interesse gerust bellen voor een vrijblijvend gesprek. 

  Betaal niet te veel door fouten op uw energierekening!

  Wist u dat er nog vaak genoeg fouten staan op uw energierekening? Als camping bent u in principe als grootzakelijk verbruiker van zakelijke energie aan te merken. Wat is een grootzakelijk verbruiker? Dan heeft u een energieaansluiting van 3x80A of meer en/of een gasaansluiting van meer dan 40 M3 per uur. Zit u daaronder? Dan bent u als kleinzakelijk aan te merken.

  Als grootzakelijk verbruiker heeft u per factuurtermijn een ander bedrag onderaan de factuur voor uw zakelijke energie staan. Deze wordt per keer voor u berekend. Dit is wettelijk verplicht. Daarnaast ontvangt u ook veel meer facturen dan een kleinzakelijke verbruiker van zakelijk energie. Denk aan facturen van de netbeheerder. U ontvangt dus per jaar al minimaal 24 facturen voor uw zakelijke energie van uw camping. Een fout kan dus zeker voorkomen.

  Bij Zakelijke Energietarieven controleren wij vrijblijvend de facturen van uw zakelijke energie. Onze experts weten waar veel fouten kunnen voorkomen en zullen u ook helpen met het bewerkstelligen van herstel van de fout.  Zo betaalt u nooit te veel voor uw zakelijke energie!

  Hoe kan ik mijn camping duurzamer maken?

  Duurzaamheid is een belangrijk topic geworden in onze samenleving. Zo belangrijk zelfs dat steeds meer mensen tegenwoordig de mate van duurzaamheid meenemen in hun beslissing voor welke camping ze gaan. Daarom is het als camping belangrijk om na te gaan denken over manieren om duurzamer te worden. Daarnaast kunt u ook veel geld besparen op uw zakelijke energierekening door duurzamer te werk te gaan.

  De mogelijkheden voor verduurzaming zijn eindeloos. Onderstaande voorbeelden geven u een idee van wat u allemaal zou kunnen doen om te verduurzamen.  

  Camping X laat de toilet- en accommodatiegebouwen voorzien van LED-verlichting met bewegingssensoren. LED-verlichting is goedkoper in aanschaf en gaat langer mee. Daarnaast verhinderen bewegingssensoren dat u onnodig veel energie verstookt voor verlichting die niet eens nodig is. Dit is bijvoorbeeld handig voor de verlichting van het sanitairgebouw in de nacht.

  Camping Y gebruikt een van haar velden om zonnepanelen neer te leggen. Daarnaast komen ook op de toiletgebouwen en op de receptie zonnepanelen op het dak. Met deze zonnepanelen kan Green zelf energie opwekken en opslaan. Steeds meer ondernemers laten zonnepanelen iets hoger zetten, waardoor daaronder een parkeermogelijkheid ontstaat.

  Camping Z wil haar steentje bijdragen aan de bescherming van het klimaat door voldoende laadpalen beschikbaar te stellen voor zowel elektrische fietsen als elektrische auto’s. Daarnaast de camping ook elektrische fietsen en scooters beschikbaar voor bezoekers om te gebruiken. De benodigde stroom wekt de camping zelf op met zonnepanelen.

  Met Zakelijke Energietarieven als partner in zakelijke energie aan de slag voor uw camping?

  Bij Zakelijke Energietarieven ontlasten wij ondernemers van al hun energiezaken, zodat zij zich weer kunnen bezighouden met hun bedrijfsvoering. Onze energie-experts gaan daarnaast ook voor u aan de slag om voor u de beste bespaarmogelijkheden te vinden, waardoor u nooit meer te veel zal moeten betalen voor de zakelijke energie van uw camping. Voor campings valt veel te behalen op het gebied van zakelijke energie, neem gerust eens contact met ons op bij vragen of interesse en wij denken graag met u mee!

  Albert, Energie Analist

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *